• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cumhurbaşkanı Olmak ve İdamı Getirmek İsteyen İlkokul Öğrencisi Sosyal Medyada Tartışılıyor

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
898
Karne gününde mikrofon uzatılan ve "Ne olmak istiyorsun" diye sorulan bir öğrencinin bu soruya verdiği cevap sosyal medyada konuşuluyor.
18 milyon öğrenci ve 900 bin öğretmen için yarıyıl tatili başladı.

CNN Türk'ün, canlı yayında mikrofon uzattığı ve büyüyünce ne olmak istediklerini sorduğu Şehit Erol Olçak Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 6. sınıf öğrencilerinden birisinin açıklamaları oldukça çarpıcıydı.
Capture.JPG

Cumhurbaşkanı olmak istiyordu. Hedefi sırasıyla muhtarlık, ardından belediye başkanı, milletvekili, bakan, başbakan ve cumhurbaşkanı olmaktı.

Ancak söylediklerinin çarpıcı kısmı, 'Cumhurbaşkanı olunca ne yapacaksın?' sorusuna verdiği yanıttı.

İzleyelim:

"Anayasayı değiştireceğim. Darbeciler yüzünden bir sürü sorun yaşıyoruz. Bu yüzden idam getireceğim. Anayasalar geriye dönmüyormuş ama ben geriye döndüreceğim."
Cumhurbaşkanı olmak ve idam getirmek isteyen 10 yaşındaki çocuk sosyal medyanın gündeminde
Capture.JPG

Capture.JPG

Capture.JPG

Capture.JPG

https://o nedio.com/haber/cumhurbaskani-olmak-ve-idami-getirmek-isteyen-ilkokul-ogrencisi-sosyal-medyada-tartisiliyor-752112

FETO'yu.. "Sayin" Ocalan icin olsa idi daha onceden dusunulurdu bu yasa.. FETO ABD'den geri alinacak ve idam edilecek.. Boylece 17-25 Aralik'in ocu tamamen alinmis olacak. Tabi hayal.. ABD bu yasadan sonra Gulen'i asla vermez. Olan sucsuz yere yargisiz iceri atilan aydinlara, gazetecilere olur. Bu yasa olsa idi gecmiste, bugun pardon deyip saldiklari Ergenekon davalilarinin hepsi mezarda olurdu.

haberde niye ilkokul dedilerse, çocuk 6. sınıf, ayrıca muhtar olmak nasıl bir kariyer planı ya

Iyide bu kızı örnek verip arkasından yok İngiltere yok , İspanya ' nin hayalleri demeye gerek yok , saçmalık bu .

Türkiye ' de de o saydiklarinin alasını söyleyen sayısız pırıl pırıl çocuklar var. O saydiklari , hayran oldukları ülkelerde de bu kızın dediğinden daha beter hayaller var.

Büyütülecek bir olay yok. Bizlerde onlarca yerde , " idam gelsin " diye bas bas bağırıyoruz. Artık sosyal medya var ve hafızalara kazınıyor.
Ne aldığı eğitimle ne de sadece çevreyle bagdastirilabilir bu konu.

Ve yine ayrıca , elbette ki hayali böyle olan çocuklarda olacak , öğretmen olmak isteyenlerde, kök hücre peşine dusenlerde. Dünyanın döngüsü bu.

Bu çocuk aslında şu anda ülkenin bir özeti.

Her gün aile için de konuşulanlar,okulda konuşulanlar,televizyonlarda konuşulanlar,ev gezmesinde konuşulanlar....Niye herkes bu kadar şaşırdı ki,ben hiç şaşırmadım maalesef.

doğru söylüyosun ülkenin özeti ama ben yine de şaşırdım, suratındaki ifade çok kararlı gibi, bu kadar kararlı bir ifadeyle kurduğun gelecek hayali idamı nasıl getirebieceğin mi yani, cumhurbaşkanı olcam dese güzel bir hayal ama cumhurbaşkanı olmak araç gibi görünüyor amacı idamı getirmek gibi, hayaller büyük:KK53::KK53::KK53:

neyse eğitim sistemi amacına ulaşmış sonuçta, arkasıda gelecek gibi:

7. sınıftan itibaren çocuklara cihat kavramı anlatılacak.Yeni müfredatta cihat, birçok dersin ‘değerler’ başlığı altında sayıldı. Tartışma yaratan Irak-Kut’ül Amare kuşatması da yeni eğitim müfredatında.
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/egitim/660319/MEB_in_yeni__deger_i_cihat.html

doğru söylüyosun ülkenin özeti ama ben yine de şaşırdım, suratındaki ifade çok kararlı gibi, bu kadar kararlı bir ifadeyle kurduğun gelecek hayali idamı nasıl getirebieceğin mi yani, cumhurbaşkanı olcam dese güzel bir hayal ama cumhurbaşkanı olmak araç gibi görünüyor amacı idamı getirmek gibi, hayaller büyük:KK53::KK53::KK53:

neyse eğitim sistemi amacına ulaşmış sonuçta, arkasıda gelecek gibi:

7. sınıftan itibaren çocuklara cihat kavramı anlatılacak.Yeni müfredatta cihat, birçok dersin ‘değerler’ başlığı altında sayıldı. Tartışma yaratan Irak-Kut’ül Amare kuşatması da yeni eğitim müfredatında.
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/egitim/660319/MEB_in_yeni__deger_i_cihat.html
Chess ben 6.sınıfta hala barbie bebeklerimle oynuyordum,tasın içine su koyup onları yüzdürüyordum. Siyasetin ''S''sini bilmezdim,babamlar ''arada'' arkadaşlarıyla konuşurlardı ama hep sonunda gülerlerdi,şakalaşırlardı.Zaten bu çocuğun bu yaşta kurduğu kendinden büyük cümleler bile durumun ne kadar acı olduğunu gösteriyor.

Belli ki aile de sürekli bunlar konuşuluyor,aileye gerek yok zaten ülkece içimiz dışımız siyaset oldu,başka bir şey konuşamaz olduk:kusmuk:

%90 çocuğa bu sözleri ezberletmişlerdir.

Küçücuk çocuğun idam getiricem demesi çok kötü. Yetkili biri olsam çocuğun aileden alınmasına karar verirdim.

%90 çocuğa bu sözleri ezberletmişlerdir.

Küçücuk çocuğun idam getiricem demesi çok kötü. Yetkili biri olsam çocuğun aileden alınmasına karar verirdim.
Peki kimleri asmak istedikleri kimler diye sorulmamış. Ben o listeyi merak ediyorum.

Chess ben 6.sınıfta hala barbie bebeklerimle oynuyordum,tasın içine su koyup onları yüzdürüyordum. Siyasetin ''S''sini bilmezdim,babamlar ''arada'' arkadaşlarıyla konuşurlardı ama hep sonunda gülerlerdi,şakalaşırlardı.Zaten bu çocuğun bu yaşta kurduğu kendinden büyük cümleler bile durumun ne kadar acı olduğunu gösteriyor.

Belli ki aile de sürekli bunlar konuşuluyor,aileye gerek yok zaten ülkece içimiz dışımız siyaset oldu,başka bir şey konuşamaz olduk:kusmuk:
Eskiden siyasette bir espri vardı. Aynı Nasrettin Hoca gibi güldürürken; düşündürmek amaçlanırdı. Ekonomik ve siyasi konular etraflıca açıklanır, vatandaşın anlamasına çalışılırdı.
Günümüzde ise ise sadece nefret kusuluyor, böylece oy devşirilmeye çalışılıyor.

Peki kimleri asmak istedikleri kimler diye sorulmamış. Ben o listeyi merak ediyorum.

Eskiden siyasette bir espri vardı. Aynı Nasrettin Hoca gibi güldürürken; düşündürmek amaçlanırdı. Ekonomik ve siyasi konular etraflıca açıklanır, vatandaşın anlamasına çalışılırdı.
Günümüzde ise ise sadece nefret kusuluyor, böylece oy devşirilmeye çalışılıyor.

Yanlış hatırlamıyorsam videoda darbeciler için idam getiricem diyor.

Back