Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan esnafla buluşmasında konuştu. Erdoğan, "Rusya ile bir uçak krizi meselemiz vardı. Bu olumsuzlukları da ortadan kaldırmaya yönelik adımları attık. Rusya ile ilişkilerimizi yeniden geliştirme konusunda gönderdiğim mektupla vardığımız mutabakatın her iki ülkenin de hayrına olacağına inanıyorum" dedi.
Sitene Ekle
İşte Erdoğan'ın konuşmasından önemli satırbaşları:
"Cumhurbaşkanlığı makamı 10 Ağustos 2014 tarihinden beri milletin makamıdır,
Cumhurbaşkanlığı da doğrudan milletin evidir.
Cumhurbaşkanlığı'nın
Çankaya Köşkü'nden Beştepe Külliyesi'ne taşınmasının asıl sebebi işte budur. Sıradan bir olay değil, bunu bilerek yaptık.
Çankaya Köşkü sadece bir kişiye göre tasarlanmış bir mekandır. Orada böyle geniş toplantılar yapma imkanı yoktu, halbuki biz burada her ay en az birkaç defa muhtarlarımızla, işadamlarımızla, gençlerimizle velhasıl milletimizle buluştuğumuz toplantılar gerçekleştiriyoruz."
RUSYA AÇIKLAMASI
"Rusya ile bir uçak krizi meselemiz vardı. Bu olumsuzlukları da ortadan kaldırmaya yönelik adımları attık. Rusya ile ilişkilerimizi yeniden geliştirme konusunda gönderdiğim mektupla vardığımız mutabakatın her iki ülkenin de hayrına olacağına inanıyorum. Sayın Putin'e gönderdiğim mektupla kendisine hem yaşanan hadiseden duyduğumuz üzüntüyü ifade ettim hem de geniş bir alanda yapabileceğimiz bölgesel işbirliği imkanlarını hatırlattım. Her iki ülkenin de zararına olan mevcut durumu bir an önce geride bırakarak ilişkilerimizi süratle normalleştireceğimize inanıyorum."
TÜRKİYE İSRAİL ARASINDAKİ MUTABAKAT
"Gıda, sağlık, konut gibi temel ihtiyaçlara kadar her alanda Gazze'ye Türkiye aracılığıyla yardım ulaştırılabilecek. Bu bayram öncesi 14 bin tonluk gemiyle gıda, giyim eşyası, ayakkabı bu tür şeyleri inşallah Mersin'den yola çıkmak suretiyle Gazze'ye ulaştıracağız."
"Biz ne esnafımızı ihmal edip orta direğe bel verdireceğiz ne de tek bir Mehmedimizin boşuna can vermesine müsaade edeceğiz."
http://www.milliyet.com.tr/cumhurbaskani-erdogan-siradan-bir-gundem-2269670/