Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletin çağırdığı her yere giderim

...varmısınız iddaaya eğer seçimlerde baraj aşılırsa chp ve hdp ortaktırr.. gelir burda tek tek topa tutarım sizi ..
CHPnin veya MHPnin elini tutmus bir HDP'den korkulmaz. Keske HDP meclise girebilirse onlarla koalisyon ortakligi yapsa. CHP ve MHP emniyet sibobu etkisi yapar, ortak paydada anlasirlar. Ama AKP ile HDP koalisyona girerse seyreyle dugunu..

Biri Kurdistan ister, eyalet yasasi ister, Apo ister, oburu her ne ugruna olursa olsun baskanlik ister, CB tarafsizligi yasasini ezip gecme pahasina baskan olma hirsi ile kukreyip durur bugun meydanlarda.. Eyaletler de zaten baskanligin bir parcasi, islem tamam.:KK66: Iste bu ikilinin bu vazgecilemeyen ilkeleri ve hirslari ugruna birlesecekleri ortak payda ve ulkenin basina getirebileceklerinden korkulur..

ben varımmmm :KK71::KK71::KK71:CHP VE HDP ortak müdiremm..

Önce mesajı okusaydınız, anlasaydınız. Mesajda AKP ve HDP'nin yalnız koalisyonuna ihtimal verilmiş. CHP-HDP diye bir şey yok.

Belli bir seçmen kitlesine okumayı aşılamak gerek.

Ki CHP-AKP-HDP koalisyonu imkansız, neden imkansız, 2si varken 3.ye gerek yok da ondan.

Önce mesajı okusaydınız, anlasaydınız. Mesajda AKP ve HDP'nin yalnız koalisyonuna ihtimal verilmiş. CHP-HDP diye bir şey yok.

Belli bir seçmen kitlesine okumayı aşılamak gerek.

Ki CHP-AKP-HDP koalisyonu imkansız, neden imkansız, 2si varken 3.ye gerek yok da ondan.

Arkadaş zaten konuya istinaden değil,kendi öngörüsünü yazmış...Ayrıca Hdp ve chp nin ortaklığından bahsetmiş Akp.nin değil.
Evet kesinlikle belli bir seçmen kitlesine okumayı aşılamak gerek :KK14:

Arkadaş zaten konuya istinaden değil,kendi öngörüsünü yazmış...Ayrıca Hdp ve chp nin ortaklığından bahsetmiş Akp.nin değil.
Evet kesinlikle belli bir seçmen kitlesine okumayı aşılamak gerek :KK14:

Hanımefendi mesaja yapılan yorum, onaylama içeriyor.

Farkında mısınız?

neyi onaylama hanımefendi ?

Alıntılanan mesajı, doğal olarak.

Mesajdaki ihtimaller arasında üyenin iddiası yok. Çünkü akla yatkın bir iddia değil. Üye CHP-HDP diye sayıklıyor, gösterilen ihtimallerde bu yok. 3lü bir koalisyonda 2si de var, ben de olmasının neden imkansız olduğunu açıkladım.

Alıntılanan mesajı, doğal olarak.

Mesajdaki ihtimaller arasında üyenin iddiası yok. Çünkü akla yatkın bir iddia değil. Üye CHP-HDP diye sayıklıyor, gösterilen ihtimallerde bu yok. 3lü bir koalisyonda 2si de var, ben de olmasının neden imkansız olduğunu açıkladım.

Mesajdaki ihtimaller arasında olmayabilir,bu kendi ihtimalini oluşturamayacağını göstermez ! Sizin aklınıza yatmıyor diye kimseye "okumayan" yaftası yapıştıramazsınız.İster Chp-hdp der ister Akp-mhp...

Mesajdaki ihtimaller arasında olmayabilir,bu kendi ihtimalini oluşturamayacağını göstermez ! Sizin aklınıza yatmıyor diye kimseye "okumayan" yaftası yapıştıramazsınız.İster Chp-hdp der ister Akp-mhp...

Ben belli bir seçmen kitlesine dedim. Herhangi bir partiyi kastetmedim. Okumayan bir ülkeyiz.

Her parti için geçerli bu.

Yine de isterseniz bilimsel bir çalışma yürütelim, hangi parti seçmeni daha çok okuyor diye. Bunun sonucu tahmin edilebilir, ancak bir iyilik- kötülük seviyesi göstermez. Birçok nedeni olabilir tarihsel gelişim sürecinde. Yani boşuna aksini iddia etmeyin. Siz de benim kadar doğruluğunu biliyorsunuz bunun.

Üstelik ortadaki şakadan bir iddia,Mune kendince bütün ihtimalleri sürmüş,gevezede karşısında hdp-chp ihtimalini...Bunu anlamadınız mı ? Zaten aynı şeyi sürseler ortada iddia olmaz değil mi ?

Ben belli bir seçmen kitlesine dedim. Herhangi bir partiyi kastetmedim. Okumayan bir ülkeyiz.

Her parti için geçerli bu.

Yine de isterseniz bilimsel bir çalışma yürütelim, hangi parti seçmeni daha çok okuyor diye. Bunun sonucu tahmin edilebilir, ancak bir iyilik- kötülük seviyesi göstermez. Birçok nedeni olabilir tarihsel gelişim sürecinde. Yani boşuna aksini iddia etmeyin. Siz de benim kadar doğruluğunu biliyorsunuz bunun.

Gevezenin mesajını alıntılayıp okumamakla hangi seçmen kitlesini kastettiğinizi anlamak zor olmadı.
Önce "belli bir parti için" deyip sonra "her parti için geçerli" demeniz de biraz durumu toparlamaya yönelik olmuş.
Ayrıca konu "okuma seviyesinin tarihsel analizi" değil,sizin birinin mesajını alıntılayıp size ihtimal dışı geliyor diye "okumamakla" yaftalamanız.

Gevezenin mesajını alıntılayıp okumamakla hangi seçmen kitlesini kastettiğinizi anlamak zor olmadı.
Önce "belli bir parti için" deyip sonra "her parti için geçerli" demeniz de biraz durumu toparlamaya yönelik olmuş.
Ayrıca konu "okuma seviyesinin tarihsel analizi" değil,sizin birinin mesajını alıntılayıp size ihtimal dışı geliyor diye "okumamakla" yaftalamanız.

Bakın, konu okumamak.

Ve benim ''belli bir parti için'' dediğimi iddia ediyorsunuz.

Bir daha okuyun. Belli bir seçmen kitlesi mi demişim, belli bir parti için mi demişim.

Not: Durumu toparlamayı bırakın, apaçık bence zaten araştırsak AKP seçmeni daha az okuyordur diyorum.

Bakın, konu okumamak.

Ve benim ''belli bir parti için'' dediğimi iddia ediyorsunuz.

Bir daha okuyun. Belli bir seçmen kitlesi mi demişim, belli bir parti için mi demişim.

Not: Durumu toparlamayı bırakın, apaçık bence zaten araştırsak AKP seçmeni daha az okuyordur diyorum.

Belli bir seçmen kitlesi yada belli bir parti seçmeni arasında ne fark var ? "Sence " akp seçmeni daha az okuyordur,"gevezecece" hdp-chp ortaklığı mümkündür. Gördüğün gibi herkesin bir tespiti olabilir.Gevezenin tespitinde hiç bir küçümseme aşağılama yokken,birisini mesajı "okumadı-anlamadı" imasıyla genel olarak "okumayan" kategorisine koyup küçümsersen,bu hoş olmaz.Bir tespitte bulunmak için akademik döküman sunmaya gerek yok...Olabilitesi düşük yada yüksek herkes kendi öngörüsünü söyleyebilir.

Belli bir seçmen kitlesi yada belli bir parti seçmeni arasında ne fark var ? "Sence " akp seçmeni daha az okuyordur,"gevezecece" hdp-chp ortaklığı mümkündür. Gördüğün gibi herkesin bir tespiti olabilir.Gevezenin tespitinde hiç bir küçümseme aşağılama yokken,birisini mesajı "okumadı-anlamadı" imasıyla genel olarak "okumayan" kategorisine koyup küçümsersen,bu hoş olmaz.Bir tespitte bulunmak için akademik döküman sunmaya gerek yok...Olabilitesi düşük yada yüksek herkes kendi öngörüsünü söyleyebilir.

Hanımefendi, okumayı tavsiye etmemin sebeplerinden biri de ''belli bir parti seçmeni'' ile ''belli bir seçmen kitlesi'' arasındaki farkları ayırt etmek.

Hayır neden inkar edeyim ki, zaten bilimsel araştırmaların sonucunun AKP aleyhine çıkacağına eminim bu konuda.

Ama okumayan belli bir seçmen kitlesini kastettim çünkü diğer partilerde insanlar okuyor demek de çok iyimser olur. Parti fark etmeksizin, belli bir kesim hiç okumuyor. Ama eğer soruyorsanız, evet bence bahsettiğiniz partide daha çok var bu kesimden.

Benim okumamaya dikkat çekme sebebim yalnızca öngörünün bulunduğu mesaj ile alakalı değil. Zaten o mesajda da bunu öngörü sebebi ile değil alıntılanan mesaja verilen yetersiz cevap ile ilgili yazdım. Mesela başka bir konuda da belge diye aksi ispatlanmış rakamların yer aldığı bir tabloyu kopyalamış üye, başka konularda da okumadığına dair birçok beyan gördüm.

Size göre aşağılamak olabilir, ben aksi kanıtlanmış ve akademik çevrelerde dalga konusu olmuş rakamları buraya inanarak yapıştıran insana okumuyorsunuz derim. Aşağıladığımı düşünmüyorum, daha fazla uzatmak da istemiyorum ama fikir paylaşımı şeklinde gideceksek elbette uzatabiliriz.

Lütfen polemiğe girmeyin.
Ayrıca ortada bir esprileşme söz konusu, gevezeyle birbirimize latifemiz bu kadar büyütülmemeli.
Farkındaysanız ciddi ciddi yazmıyoruz orda, gülüşüp şakalaşıyoruz ki, bazen bazı ciddi topiklerde ortam yumuşasın diye yaptığım birşeydir.

X