Cumhurbaşkanı Erdoğan: 1500 Liraya Alınmış Bardak Yok

Asgari ucretin daha aziylada gecindigim oldu merak etme varida biliyruz yoguda

Bana pek biliyormuşsunuz gibi gelmedi.Biliyorsunuz ise de unutmuşsunuz.Bunları bilen insan böylesine açık şekilde bu insanların sömürülmesine göz yummaz,yumamaz.Yapılan yanlışları destekleyemez.

kadınlar eve katkıda bulunmak istiyor aslında vasıfsız olanlarda ben bundan önceki hükümetler mükemmeldi demiyorumiha biri fakirlik şu an yok derse vebal altına girer,çok temizliğe vs ye giden var çevremde,bu ev hanımlarını devlet işsiz kategorisine sokmuyormuş,6 milyon değil 10 milyon işsiz vardır bence ülkede,iş yokki,

Bana pek biliyormuşsunuz gibi gelmedi.Biliyorsunuz ise de unutmuşsunuz.Bunları bilen insan böylesine açık şekilde bu insanların sömürülmesine göz yummaz,yumamaz.Yapılan yanlışları destekleyemez.
bak evime çok yakın market var genç çok yüksek puanla öğretmen ama atanamamış,markette kasiyer,hatta o alışveriş merkezlerinde çalışan ların çoğu ünüversite mezunu asgari ücretle çalışıyordur

Ya birde burda aylık 2,5 milyar alan adam nasıl asgari ücretle geçinemiyor dedi bana.Lafa bakar mısın ? İşsizlik yokmuş. Her yere üniversite açtılar iyi mi oldu? Liseden ne farkı kaldı üniversitelerin.Sadece oyalama taktiği bu da.Millet çalışacağı yere üniversiteye gitsin zaman kazanalım.Üniversiteli işsizden geçilmiyor ortalık.Devlette farkında bunun da , onların yararına bu durum.Onların bile bir vasfı kalmadı.Enflasyon yokmuş. Enflasyonu ölçerken pinpon topuyla kıyaslarlar ise kırmızı et yerine tabi düşük çıkar.
Bir gün bunları anlayacaklar umarım.

şu an suya elektiriğe 100 de 30 vergi veriyoruz,ete 11 aydan beri yüzde 27 zam gelmiş ,ramazanda dahada artacakmış,sağlık ocağına gidiyorum emekliler hiç bizi düşünen yok kızım diye dert yanıyor,emekliye senelik 60 tl zam verdi bakan birde diyorki emeklinin alım gücünü arttırdık,akp bunları görebilseydi,100 de 5 düşmezdi oy oranıki çok büyük bir rakam t.c genelinde

Son düzenleyen: Moderatör:
evlaefe şunu anlatmaya çalışıyoruz.. o harcamaların hepsi ama hepsi kredi kartı ile yapılıyor.. o lüx telefonlar, lüx yemekler hep kartla yani borçla yapılıyor.. bak kendin diyorsun üzerinde kıyafeti olmayan adamın elinde 3000 liralık telefon var diye.. nasıl var sence? geliri çok yüksek olsa üzerine bir şeyler alır değil mi?

bizim ülkede "lüx yaşam" hevesi var, cepte para yokken X lokantada yer bildirimi yapmak için yemeğe gidenler var mesela.. bu alım gücünün iyi olduğunu değil, çok sağlam bir şekilde uçuruma gittiğimizi gösterir.. hep söylüyorum ve hep söyleyeceğim şu forumda kaç kişi kredi kartının aylık tutarının tamamını ödeyebiliyor?

gelelim "iş var ama sen beğenmiyorsun" kısmına.. sana çok yakınımdan örnek vereyim, bir kere daha örnek vermiştim gerçi.. 2 üniversite mezunu, Amerikada master'ı var, ama iş bulamadı.. söyler misin bana bu çocuk neden kasiyerlik yapmak zorunda? eğer bu özelliklere sahip biri kasiyerlik yapmak zorundaysa vah ki ne vah, neyi savunuyoruz o zaman.. öyle yüksek de değil 3000 lira maaş istedi (yoksulluk sınırı 4,500tl) ve işverenin verdiği cevap: "ben 2 dil bileni 1500'e çalıştırıyorum" oldu.. söyler misin bana bir insan eğitimine harcadığı parayı çalışırken çıkaramıyorsa neden okuyor?

sen de biliyorsun bu konunun savunulacak bir tarafı olmadığını aslında ya neyse..

yoksulluk sınırının 5 bin liraya yaklaştığı ülkede 2500 liraya yaşamak ciddi başarı.. bu yüzden lüx ile kaliteyi birbirine karıştırır olduk, bilemediğimiz için olsa gerek..

yoksulluk sınırının 5 bin liraya yaklaştığı ülkede 2500 liraya yaşamak ciddi başarı.. bu yüzden lüx ile kaliteyi birbirine karıştırır olduk, bilemediğimiz için olsa gerek..
Bu kişinin eşide 2,5 alıyor.Eve giren 5.000 tl . Dert yanıyorlar yetmiyor diye.Birde durmuş 850 tl ile nasıl geçinemiyorlar diyor.Nasıl bir kafa çözemedim ben

Universite mezunu arkadasim isbasvurusu yaptigi sirketten 1200 lira talep etti ve isveren adam 10 yillik deneyimi olan elemanima 1000 tl veriyorum sana niye 1200 vereyim dedi. Bu da bir ornek mesela.

Bu kişinin eşide 2,5 alıyor.Eve giren 5.000 tl . Dert yanıyorlar yetmiyor diye.Birde durmuş 850 tl ile nasıl geçinemiyorlar diyor.Nasıl bir kafa çözemedim ben

burada vardı ondan bir tane, asgari ücretle para bile biriktiririm diyen.. sorduk işin sırrını, bir gece düşündü ertesi gün doğalgaz faturasını 25tl getirerek bir hesap çıkarttı bize o kafalar güzel kafalar

hayat alışveriş merkezlerinden ibaret değil gelsinler buraya görsünler fakir varmı yokmu

Tabi ki avm lerden ibaret değil cryptic. Ancak avmler dolu ama denilince önce neden dolu olduğuna bakmak lazım. Kaçımız bir avm ye girip etikette yazana bakmadan alışveriş yapabilir durumdayız ? Beğenilerimizi gelirimize uydurmaya çalışıyoruz. Benim o anki alım gücüm en fazla 10 tl lik tişörtse sadece onlar arasından bakıp kendimce en iyi gördüğümü almaya çalışırım. Aaa ne kadar güzelmiş dediğimi almak için değil çabam. Maksat giyinmekse keseme uygun olanı giyerim.

Veya daha genel geçer bir örnek. Marketlerden fiyatına bakmadan alış veriş yapabilen var mı ? Evimizin ihtiyaçlarını almak için halk günlerini takip edip dergi niyetine indirim broşürü okuyarak eksiklerimizi gidermiyor muyuz ? Kesemize uygun olanı bulmak için yağı x marketten şekeri y marketten alıp elimiz farklı farklı market poşetleriyle dolu gelmiyor muyuz evimize ?

Ya da herkesin refah seviyesi uçtu da ben göremeyecek kadar körüm galiba.

Universite mezunu arkadasim isbasvurusu yaptigi sirketten 1200 lira talep etti ve isveren adam 10 yillik deneyimi olan elemanima 1000 tl veriyorum sana niye 1200 vereyim dedi. Bu da bir ornek mesela.
ya geçen arkadaş konu açmış bir derdim vara,17 yaşındaki oğluna 1500 e iş arıyor,okadar trajı komikki ünüverisite mezunu yüksek lisans yapan erkek kardeşimin maaşı yeni 1600 civarı oldu 3..4 senede

canım biz 3 kişilik aileyiz asgarinin üzerinde gelirimiz ama yatiştiramediğimiz için eşim ave gelmeden3 market dolaşır,uygun indirimli olanları alır,kıyafet ise kesinlikle lüx,ihtiyacı kimin ön plandaysa onu alıyoruz,çevremdeki herkesde aynı ha kredi kartına alışveriş yapan batakta olan var çevremizde,ama bunu yapma şansımız yok,çocuk var sorumlu davranmamız gerek

Abla sorma oyle stresliyim ki. Seneye mezun oluyorum universiteden. 1200 liraya is bulsam opup basima koyarim. Ama bulamam biliyorum. Devlete de atanmak zor.

officeciğim,eşimin çok samimi arkadaşı 3000 lik telefonu var,krdi ile aldığı arabasını borcu bitmeden daha düşüğü ile takas etti krediyi hala ödüyor,kredi kartı borçlarını hala kapatamadı,lokantaya 500 tl yemek borcu var,iki takım elbise almış bilmem ne mağazasından,kendine dur diyemiyor adam sonu kötü bu işin allah iyi etsin

Abla sorma oyle stresliyim ki. Seneye mezun oluyorum universiteden. 1200 liraya is bulsam opup basima koyarim. Ama bulamam biliyorum. Devlete de atanmak zor.
nerdee atanmak canım,hiç strese girme,allahın izni ile herşey olur,bir yerden başlamak önemli olan ,bak erkek kardeşim asgari ücretin yarısına başladı bankada kadrosuz,6 ay gitti artık bu paraya bu tempoda dayanamayacağım dedi aldılar şansına kadroya,ne yapacaksın ufak ufak bir yerden başlarsın allahın izni ile

canım herkes bayramda ikramiye bekler ya eskiden devlette öyleydi kardeşimin bankasında balon dağıtmışlar,kardeşim bakıp bunu ne yapıcaz demiş

canım fakir olmak ayıp değil ama varsa ülkende yok demek ne anlama gelir bilemiyorum,geçtiğimiz aylarda bir genç kızın burada editöre yazdığı mesajı gördüm içim burkuldu,babam bekçi asgari ücretli ben tesettürlüyüm bana kıyafet gönderebilirmisiniz yazıyordu(

O açıdan bakarak gülmedim.Aklıma gelen bunu yapamayacağını bile bile hükümeti desteklemeye çalışmış olduğuydu.Öyle düşündüm.Eğer durum bu değilse asla fakir diye dalga geçmem.Ben olayı yanlış anlamışımdır.
İçimizi burkma kız ,daha neleri var görmediğimiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…