Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Burhan Kuzu: Oğlan bizim kız bizim, niye denetleyelim?

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.825
898
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Burhan Kuzu: Oğlan bizim kız bizim, niye denetleyelim?

inPaylaşın
AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Türkiye'deki hukuk sistemiyle ilgili tartışmaya ilişkin olarak, “Aslında şimdiki sistem bizim daha çok işimize yarar. Yasama bizde, yürütme bizde, yargı bizde, her şey bizde” dedi.

Başkanlık sisteminin tartışıldığı A Haber’de Erkan Tan’ın ‘Arka Plan’ programına katılan Ensarioğlu'nun bu sözlerine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın başdanışmanlarından anayasa profesörü Burhan Kuzu ise gülümseyerek karşılık verdi. Kuzu, "Oğlan bizim kız bizim, niye denetleyelim?" yorumu yaptı.

Ensarioğlu sözleri "yargının hükümetin etkisi altına girdiği" eleştirilerine neden oldu.
http://t24.com.tr/haber/akpli-ensarioglu-yasama-bizde-yurutme-bizde-yargi-bizde-her-sey-bizde,334979

eleştirilere mi neden oldu? bu mu yani? peki..

sorun o
zaten kuvvetler ayrılığı yok kuvvetlerin azizliği ve korkaklığı var demokrasiden bahsedemeyiz

Zaten hepsini tepe tepe kullanıyosunuz.

Açıklama yapılmasaydı haberimiz olmayacaktı.

Alkışşş....

Oğlan sizin, kız sizin, çatlasın kaynanalar yerine çatlasın muhalefet yada aksini düşünenler mi demek istemiş..
Yada biz atımızı eşeğimizi oynatırız mı demek istemiş..
Bu ne demek Allah aşkına..
Gerçi artık bu tip göstere göstere yaptıkları, söyledikleri ilk değil..

Özde olan söze dökülüyor yani öyle mi Sayın Kuzu
Tekzipler gelir yakında ya da nasılsa bizi biz istemeden tekzip edecek %52'miz var da diyebilirler.

Haklılarda, ben sonuna kadar hak veriyorum yöneticilerimize, ülkeyi 20-30 yıl daha yönetmelisiniz

Bu kafalarla yönetecek ülke kalırsa ..
Nedense önümüzde 20-30 yıl görmekten şüpheliyim artık..

AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Türkiye'deki hukuk sistemiyle ilgili tartışmaya ilişkin olarak, “Aslında şimdiki sistem bizim daha çok işimize yarar. Yasama bizde, yürütme bizde, yargı bizde, her şey bizde” dedi.

yani en azından dürüst bi insan mı diyelim ne diyelim

Bir de ne güzel gülerek söylüyor. Aferin tabii.
Haklılar ne de olsa. Onlar ne yapsa millet onları alkışlıyor. Ne gerek var böyle ayrılıklara.
Kuvvetler ayrılığının olmaması freni patlamış kamyon gibi gittiğimizin itirafıdır. Büyük ve yeni Türkiye için çok hayırlıdır.
Eskiden inkar ederlerdi, şimdi öyle rahatlar ki bunu dile getirmekten zevk alıyorlar. Rezil bir durum...

Ya bi şey soracağım yapılan uygulamayı dile getirip bir nevi itiraf ettikleri bu sistem monarşi sistemi mi şimdi? Merak ediyorum cidden

Ya bi şey soracağım yapılan uygulamayı dile getirip bir nevi itiraf ettikleri bu sistem monarşi sistemi mi şimdi? Merak ediyorum cidden
Çok fazla bilgim yok ama şuan ortaya karışık. Monarşide soy devamlılığı esas. Yönetim şekli benziyor. Başkanlık sistemine de benziyor ama o sistemde bir ayrım var. Başkanlık sisteminde kuvvetler ayrılığının sağlanmaması diktatör eğilimleri arttırıyor. Malum sohbette niye denetleyelim demiş adam herşey bizim. Yani bu da başka bir itiraf aslında. Kuvvetler ayrılığının olmadığı bir başkanlık sistemi diktatörlük olacaktır. Başkanlık sistemini istemelerinin sebebi de bu. Minareyi çaldık, kılıfını da uyduralım. Resmen suç itirafı. Cidden kuvvetler ayrılığı olsaydı adam televizyonda bunu nasıl söylerdi ki ?
Off içim daralıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…