ÇUHA ÇİÇEĞİ Bitkinin özellikle çiçeği ve kökü kullanılır. . bu bitkide Gamma Linoleik Asit, Omega-6, Omega-9, potasyum ve mağnezyum bulundurur
. ÇUHA ÇİÇEĞİNİN FAYDALARI :
* Menopoz semptomlarını azaltıcı etkisi vardır.
* Egzema ve sedef hastalarının ciltlerini sağlıklı bir görünüme kavuşturmaya yardımcı olabilir.
* Çinko (mineral) ile birlikte alındığında ergenlik sivilcelerini iyileştirebilir.
* Yaşlılık etkilerinin geciktirilmesine faydalıdır.
*İdrar ve balgam söktürür.
* Vücuda rahatlık verir.
* Romatizma ve eklem iltihabı ağrılarının azaltılmasında kullanılır.
* Kireçlenme sonucu meydana gelen bel, sırt, diz, omuz ve boyun ağrılarına karşı faydalı olabilir.
* Sinirleri yatıştırır.
* Rahat uyku sağlar.
* Yarımbaş ağrılarını dindirir.
* Çuhaçiçeğinin kökü göğsü yumuşatır.
* Balgam söktürücüdür.
* Güçsüz ve kırılgan tırnakları güçlendirir.
* Terleticidir.
* Bronşit, soğuk algınlığı, üşümeyle ilgili ürperme ve öksürüğe karşı iyileştiricidir.
* İdrar söktürücü, müshil ve gaz söktürücüdür.
* Stresle ilgili gerginliklerde spazm çözücü ve yatıştırıcıdır.
* Bedeni sakinleştirip gevşetir.
* Uykusuzluğa karşı iyi gelir.
* çuhaçiçeğinin taze yaprakları çıban tedavisinde etkilidir.
* Yapraklar çıbana sarılır. Sık sık değiştirilerek çıbanların iyileşmesi sağlanır.
* Çuhaçiçeğinin çiçekleri özellikle stresle ilgili gerginliklerde spazm çözücü, yatıştırıcı ve rahatlatıcıdır.
* Sinirsel kökenli baş ağrılarını iyileştirir.
* Yarım baş ağrısına (migren) karşı da etkili olur. Uykusuzluğa karşı devadır.
* Bronşit, astım gibi öksürüklü hastalıklarda göğsü yumuşatır ve balgam söktürür.
* Uyku verir.
hanımlar faydalı bitkiyi size tanıtmak istedim artık türkiyede yaygın olarak kullanılıyor çok yararlı bir bitki ben kapsülünü kullandım özellikle menepoz şikayetlerinde ve adet düzensizliginde oldukca iyi sevgiyle kalın...
. ÇUHA ÇİÇEĞİNİN FAYDALARI :
* Menopoz semptomlarını azaltıcı etkisi vardır.
* Egzema ve sedef hastalarının ciltlerini sağlıklı bir görünüme kavuşturmaya yardımcı olabilir.
* Çinko (mineral) ile birlikte alındığında ergenlik sivilcelerini iyileştirebilir.
* Yaşlılık etkilerinin geciktirilmesine faydalıdır.
*İdrar ve balgam söktürür.
* Vücuda rahatlık verir.
* Romatizma ve eklem iltihabı ağrılarının azaltılmasında kullanılır.
* Kireçlenme sonucu meydana gelen bel, sırt, diz, omuz ve boyun ağrılarına karşı faydalı olabilir.
* Sinirleri yatıştırır.
* Rahat uyku sağlar.
* Yarımbaş ağrılarını dindirir.
* Çuhaçiçeğinin kökü göğsü yumuşatır.
* Balgam söktürücüdür.
* Güçsüz ve kırılgan tırnakları güçlendirir.
* Terleticidir.
* Bronşit, soğuk algınlığı, üşümeyle ilgili ürperme ve öksürüğe karşı iyileştiricidir.
* İdrar söktürücü, müshil ve gaz söktürücüdür.
* Stresle ilgili gerginliklerde spazm çözücü ve yatıştırıcıdır.
* Bedeni sakinleştirip gevşetir.
* Uykusuzluğa karşı iyi gelir.
* çuhaçiçeğinin taze yaprakları çıban tedavisinde etkilidir.
* Yapraklar çıbana sarılır. Sık sık değiştirilerek çıbanların iyileşmesi sağlanır.
* Çuhaçiçeğinin çiçekleri özellikle stresle ilgili gerginliklerde spazm çözücü, yatıştırıcı ve rahatlatıcıdır.
* Sinirsel kökenli baş ağrılarını iyileştirir.
* Yarım baş ağrısına (migren) karşı da etkili olur. Uykusuzluğa karşı devadır.
* Bronşit, astım gibi öksürüklü hastalıklarda göğsü yumuşatır ve balgam söktürür.
* Uyku verir.
hanımlar faydalı bitkiyi size tanıtmak istedim artık türkiyede yaygın olarak kullanılıyor çok yararlı bir bitki ben kapsülünü kullandım özellikle menepoz şikayetlerinde ve adet düzensizliginde oldukca iyi sevgiyle kalın...
Son düzenleme: