Cübbeli'den Demirtaş'a: Anan da ağlayacak

Türkçe bilmeyen Kürt kadına AİHM tazminatı
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, okuma yazma bilmeyen ve Türkçeyi sınırlı bir şekilde anlayan Sultan Şaman'ın gözaltı süresince avukat ve çevirmen isteği reddedildiği gerekçesiyle, Türkiye'yi 2 bin 800 Euro tazminata mahkum etti.

STRAZBURG (ANKA) - Türkiye, okuma yazma bilmeyen ve Türkçeyi sınırlı bir şekilde anlayan Sultan Şaman'ın gözaltı süresince avukat ve çevirmen isteği reddedildiği gerekçesiyle tazminat ödeyecek.

Strazburgda faaliyet gösteren Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi(AİHM), PKK üyesi olduğu gerekçesiyle 6 yıl 3 ay mahkum edilen Şaman'ın başvurusu üzerine açılan davayı sonuçlandırdı. Başvurusunda okuma yazma bilmediğini ve Kürt olduğu için sınırlı bir şekilde Türkçe anladığını belirten Şaman, gözaltı süresince avukat ve çevirmen isteği reddedildiğini öne sürmüştü.

AİHM, adil yargılama hakkının ihlali gerekçesiyle Türkiye'ye Sultan Şaman'ın yeniden yargılanmasını önerirken, kendisine manevi tazminat için bin 800 Euro, harcamalar ve dava masrafları için ise bin Euro tazminat ödemeye hükmetti.

Bu bölüme bazen girmek istemiyorum. Içinde halen kurt kaynayan insanları görünce içim acıyor resmen. Bi içinizi temizleyinde turkiye artık huzur bulsun

Bu nefret söylemleri devam ettiği sürece bir yere varamayız.
Dünya savaşlarında bir sürü asker öldü, kurtuluş savaşında hem bizden hem diğer devletlerden bir sürü insan öldü. E madem hakkımızı alacaktık neden savaştık? Kimse ölmeden, kan dökülmeden verselerdi.

Bu dünyada savaşmadan istediğini alan bir halk var da ben mi bilmiyorum? Ağlamayan bebeğe meme yok diye bir atasözümüz var biliyor musunuz?

Güneydoğu gazisi bir arkadaşım var, belinden vurulduğu için yürüyemiyor şu an. Ve hdp'yi destekliyor. Babası şehit olan arkadaşınıza sorun o da destekliyordur. Çünkü sizin gibiler dışında kimse artık kan dökülmesini istemiyor. Mücadele artık siyasi arenada veriliyor. Bu adamlar nasıl ifade etsin kendilerini başka türlü? Kan dursun siyaseten mücadele edin dediniz, onu yapıyorlar bunu da beğenmiyorsunuz. Ne yapalım? Kürtleri tamamen ortadan kaldıralım mı? Basalım doğuya, güneydoğuya bir atom bombası hepsi toptan yok olsun. İçiniz rahat eder mi böyle?

Bu arada O okypete 'nin paylaştıklarına da bir yorum bekliyoruz sizden. Hani kürtçe konuşmak yasak değilmiş ya. Sanatçısını sürdü bu millet kürtçe yüzünden. Gerçekleri görün biraz yahu.

Son düzenleme:
Boyle terbiyesizce bir mesaja cebap vermeyecektim ama bu sefer bak yea cevap veremedi ki seviyesine iniliyor

Bizim gibiler kimlermis nasilmisiz ki kan dokulmesini istiyormusuz?Sizin desteklediginiz parti bize oy vermezseniz musluklarinizdan kan akar diyor siz ise kan durdu iste vs diye edebiyat yapiyorsunuz. Bunu soyleyen mi baris getirecekmiş?

Kurtuluş Savasi ornegi o kadar komik ki. Kürtlerin topraklarini mi isgal etmisiz de bize savas acmislar. Siz resmen teroru destekliyorsunuz sonra da gelmis sizin gibiler disinda kimse kan dokulmesini istemiyor diyorsunuz. Bu ne perhiz bu ne lahana tursusu. Diyorum neden savastilar Kurtlere sadece "kurt" olduklari icin hangi zulum yapıldı bana aihm de çevirmen verilmedigi icin cezaya carptirilan Türkiye getiriliyor. Evet Turkiye insan haklari konusunda mukemmel bir ulkeydi de yalniz Kurtlere bu muamele yapıldı Turkler Lazlar Cerkezler pamuklara sarmalandi altin saraylarda yatırıldı.

Siyaset yapmak isteyen teror orgutuyle bagini koparir.

Babasi sehit olan arkadasim sizin gibilere beddua ediyor birak desteklemeyi.

Ulkenin su hali icler acısı basimizda bulunan yüzünden teoristten medet umar hale gelinmis. Yakinda Apoyla birlikte mecliste elele gelsin baskanlik sistemi gitsin ozerklik takılır durursunuz.

Hayir Hdp meclise girse ne olacak Tayyip ilk turda secilemeseydi Selocanlar kimi destekleyecekti. Akp= Hdpkk iken Akpyi boyle elestirip hdp ye oy vermek en hafid tabirle ikiyuzluluktur.

Kan akan musluklar konusu milyon kere anlatıldı anlamak istemiyorsunuz. O afişler hdp'nin miymiş bir öğrenin önce. Afişler van su ve kanalizasyon idaresi VASKİ tarafından su tasarrufuna dikkat çekmek için asıldı.

Hdp bilale anlatır gibi akp ile birlik olmadığını, karşısında olduğunu söyledi onlarca kez. Hala akp=pkk diyorsunuz. Yahu siyasi görüşleri taban tabana zıt iki parti nasıl eşit olabilir?

"Kürt oldukları için hangi zulüm yapıldı" diye hala ve hala sorabilen bir zihniyete ben laf anlatamam. Pes ediyorum.

Hi hi.
Size afiyet olsun . Selametle

bi sen eksiktin ya hocaysan hocalığını bil sanane siyasetten , ne işin olur siyasetle , gerçekten artık iğrendirdiler geçen süleymancıların sohpetine katıldım mhp ye oy istiyorlar açık açık ayy size ne ya...

Kürtçe şarkılar yasaktı, kürtçe kitaplar yasaktı, kürt kelimesi bile irrite ediyordu insanları varlıkları kabul edilmiyordu meşhur ' karda yürürken türklerin ayakları kart kurt sesler çıkarırmış da oradan türemiş' diyenler, kürtlerin dağ türkleri olduklarını iddia edenler vardı.bu ülke 90lı yılları gördü, yeşil kod adlı mahmut yıldırım' ı gördü, meşhur beyaz torosları gördü, yeşilyurt dışkı yedirme davasını gördü, daha gerilere gidersek 33 kurşun şiirinin yazıldığı katliamı gördü, en son uludere' yi gördü aynısını yani. Daha hatrıma gelmeyen çok şeyi gördü. Kürtler zulüm görmemiştir demek gerçeklere gözleri kapatmaktır, yok saymaktır. Kürt hareketinde bazı çıkış noktaları var ki onları ben de kabullenmiyorum ama kürtlerin yaşadıklarını inkar edemem.

Peki sizin Talebimiz nedir ne yapılsın nasıl bir çözüm önerimiz var
Pkk kosulsuz silah birakmali ozerklik talebinden vazgecmeli. Mesela teroristler sinirda davulla zurnayla karsilanmamali. Pismanim dememelerine ragmen pismanlik yasasindan yararlanip aramiza salinmamali.

Hani aglamayana meme yokmus ya simdi ne gibi sıkıntılar var ki hala aglamaya devam edip daglardalar? Daga cikmalarinin amaci Kurt halkinin refah seviyesi , yasam kosullari , dilini konusabilmesi vs degil ki. En bastan ulkeyi bolmeye yonelik hareket eden ve hala ayni dogrultuda devam eden bir teror orgutunu istediklerini vererek bu memlekete baris getiremezsiniz.

Kurtlerle alip veremedigim yok ama daga cikanlarla var. daga cikip vicdan azabi ekip affedilenlerle de sorunum yok ama apoyla var. evet bu ulkede apo asilmaz ama ben asilirim.

Cemaatci degilim hatta hayat gorusumu yansitan bi olusum bile yok. Ama herkes kendi acisindan hakli. Bir insani oldurdu diye kin kusan bizler yuzlerce insani oldurmus kisiyo bagrimiza basamayiz.

Bana kalsa daha fazla bu konuyls muhatap olmamak icin veririm doguyu onlara. Ama hastanemi fabrikami doktorunu ogrtmenimi herseyimi alirim. Napiyorlarsa yapsinlar.

Ama bana kalmaz. 20 yasinda hayallerini kurmaya devam ederken olen genclerin(pkk yada turk askeri) vebalini alamam.

Kurtce konussunlar, egitim alsinlar ama daha fazlasini beklemesinler.

Biz karisik bir toplumuz. Herkes birbirine saygi duymak zorunda. Aksi halde bolunuruz

Valla kafam neye basıyor neye basmıyor bilemem..
Ama değil kürtlere kimseye özerklik falan verilmesinden yana değilim. Yaşıyorsan ahanda memleket , kes çeneni otur..
Suriyelilerin sayısı zamanla kürtleri bastıracak onlara neyimizi vercez.. dilini konuşsun , şarkısını söylesin , amma ;
okulda kürtçe dil diye birşey istemiyorum vs..

özerk olacaklar derken ben ülkemde eğreti duruyorum ya.. adamlar yurt içi yurtdışı full destekliler zaten..
Lafım kürtlere değil PKK yadır.. her kürt pkk lı değildir benim gözümde.. gerillalarımı onların hakkını savunuyor yahu..

Şimdi sinirsel gülme geldi yemin ediyorum nefret söylemleri nizi okudukça özellikle daha fazlasını istemësinler diyen arkadaş. Çok şükür ki bu ülkenin barışı senin elinde değil. Çok şey anlatmak isterdim burda ama beni anlayacağınızi sanmam. Özetle bizler meclise.

bu kadar mı çözüm öneriniz yıllarca bular istenip savaşılmadımı
çok vasat ve düz mantık

barışa karşı çıkanları umrunda değil şehitler ve barış tek korkuları karşısındakine ödün vermek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…