CT - Kontrast Madde Alerjisi Yasayan Oldu mu? Bu Alerji mi Mantar mi? Görsel Ekledim

Bubo

🧸
Pro Üye
15 Şubat 2018
2.571
8.711
Merhaba, persembe gunu ilacli tomogrofi cekildim. Damardan kontrast madde verdiler. Ilk gun iyiydim ama dun vucudumda kizarikliklar cikmaya basladi.
Aksam hastaneye gittim. Doktora gorunebilmek icin bekleme suresinin minimum 7-8 saati bulabilecegini soylediler Sonra nobetci aile hekimi gibi bir yer var orayi onerdiler. Hastanede beklemek yerine oraya gittim. Tabi orada tahlil vs imkani yok.. Doktor muayene ettikten sonra alerji olabilecegini soyledi. Yazdigi alerji ilacini gece uyumadan aldim.. Ama kizarikliklar gecmek yerine sabah kalktigimda artmisti.

Beni dusunduren durum su ki dun sabah kalktigimda vajinam da kasiniyordu aynen mantar enfeksiyonunda oldugu gibi. Daha once 1 kere gecirmistim oradan biliyorum. Acaba bu cildime yayilmis olabilir mi?

Alerji olsa ilac kasintiyi ve bu goruntuyu hafifletmez miydi?

Eklentiler

• 20241221_112959.jpg
    123,8 KB · Görüntüleme: 15
Alerji ilacı kaşıntıyı hafifletir ama doz olarak yetersiz kalıyor olabilir mantar olduğunu düşünmüyorum hastaneye gidip bir iğne olmanızı tavsiye ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…