• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çözüm bulamadım

mahmut abi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2024
1.061
1.108
48
48
Bir arkadaşın sokakta baktığı bir kedi rahatsızlanmış. Yardımcı olmak adına veterinere götürdük. Kedi’nin durumu ağırdı. Felç olmuş gibi. Başına ne geldi bilinmiyor. Veteriner zehirlenmiş olabileceğini düşündüğü için toksikoloji tedavisi uyguladı, bir de basit bir kan testi yaptı. Kedinin durumu düzelmedi. Sonra ileri tetkik lazım BT çekilmeli biyokimya bakılmalı vs dedi. BT için kedinin 2,5 saat uzaklıkta başka bir ilçeye gitmesi gerek. Sadece Bt 9bin tl. Kedinin bir de yaşı var (kaç yaşında bilmiyoruz ama yaşlıymış). Ben kedinin beyne pıhtı vb bir sorunla felç olduğunu düşünüyorum. Ne arkadaşın ne de bizim onun teşhis ve tedavisi için maddi olarak yetebileceğimizi düşünmüyorum. Ayrıca arkadaş kediyi evinde bakamayacağını söyleyerek belediyeye bıraktı. Belediye de "biz uzun süre bakamayız" dedi. Tabi FİB olasılığının da elenmesi gerek. Zaten eğer kedi FİB ise bu durumda uyutulmasının mantıklı olduğunu düşündüm ancak FİB değilse evde bakılabilir (Altı bezlenecek çünkü şu anda felç). Eşim asla evde altı bezlenecek felç kedi istemediğini söyledi. (Bizim de evde şu anda 2 kedimiz var) Arkadaş da bakamayacağını söylüyor. Eşim FİB testini yaptıralım sonra sahiplendirme ilanı açalım dedi Ama kim altı bezlenecek felçli kediyi almak ister? Bir de o süreçte kim bakacak?

merhaba yazının başında direkt olarak fib'ten şüphe ettim .bu aralar yaygın bir durum..yüksek ihtimalle de fib bu kedi..bir arkadaşım şuan böyle bir kediye bakıyor..özenli bir bakımla kediyi oldukça toparladı şuan..bunun dışında belediyeler ilgisiz zaten ya da sizden alıp başka yere atıyorlar..imkanınız varsa siz bakın..sağlıklı kedilere bakmayan bir çok insan varken söylediğiniz gibi kim alır...

Fip aslında çaresi olmayan bir hastalık değil ama ciddi pahalı tedavisi. Çok üzüldüm kedişe..

Eğer kedi gerçekten fib ise bunun tedavisi benim bildiğim kadarıyla dolar ile alınan ilaç dozları şeklinde yapılıyordu. Bundan birkaç sene önce bir yoneticimin kedisine de bu teşhis konuldu. Kadın doğal olarak bu tedaviyi karşılayamayacak durumdaydı ama veterineri kediye bir iğne yaptı birkaç kere yapması yeterli oldu. Kedi hafif sarhoş gibi yürüyor :) ama düzeldi ve sağlıklı o zamandan beri. Belki bu hastalığın da evreleri vardır o yüzden çabuk atlatmış da olabilir onu bilemiyorum ama fib tanısı aldığına eminim. Eğer kedi gerçekten bu teşhisi aldıysa özelden yazarsanız ben veteriner adresini falan isterim yöneticiden.

Back