- 20 Haziran 2024
- 1.061
- 1.108
- 48
- 48
- Konu Sahibi mahmut abi
Bir arkadaşın sokakta baktığı bir kedi rahatsızlanmış. Yardımcı olmak adına veterinere götürdük. Kedi’nin durumu ağırdı. Felç olmuş gibi. Başına ne geldi bilinmiyor. Veteriner zehirlenmiş olabileceğini düşündüğü için toksikoloji tedavisi uyguladı, bir de basit bir kan testi yaptı. Kedinin durumu düzelmedi. Sonra ileri tetkik lazım BT çekilmeli biyokimya bakılmalı vs dedi. BT için kedinin 2,5 saat uzaklıkta başka bir ilçeye gitmesi gerek. Sadece Bt 9bin tl. Kedinin bir de yaşı var (kaç yaşında bilmiyoruz ama yaşlıymış). Ben kedinin beyne pıhtı vb bir sorunla felç olduğunu düşünüyorum. Ne arkadaşın ne de bizim onun teşhis ve tedavisi için maddi olarak yetebileceğimizi düşünmüyorum. Ayrıca arkadaş kediyi evinde bakamayacağını söyleyerek belediyeye bıraktı. Belediye de "biz uzun süre bakamayız" dedi. Tabi FİB olasılığının da elenmesi gerek. Zaten eğer kedi FİB ise bu durumda uyutulmasının mantıklı olduğunu düşündüm ancak FİB değilse evde bakılabilir (Altı bezlenecek çünkü şu anda felç). Eşim asla evde altı bezlenecek felç kedi istemediğini söyledi. (Bizim de evde şu anda 2 kedimiz var) Arkadaş da bakamayacağını söylüyor. Eşim FİB testini yaptıralım sonra sahiplendirme ilanı açalım dedi Ama kim altı bezlenecek felçli kediyi almak ister? Bir de o süreçte kim bakacak?