- 16 Şubat 2017
- 163
- 212
- 30
-
- Konu Sahibi waitingirl
Merhaba ben ağustosta covid oldum ekimden itibaren inanılmaz saçım döküldü. Zamanla geçiyor. Doktora gidip vereceği talviyeyi kullanmanızı tavsiye ederim. Ben priorin isimli biotin hapını kullandım işe yaradıMerhaba cok gecmis olsun
Bende su an bu yazdıklarımı neredeyse aglamak uzeere yaziyorum.
Bende 15 ekimde covid oldum ve yaklaşık 25 gundur acayip bir dökülme yaşıyorum. Tepesi resmen açıldı saclarimin 3/4 u artik yokbende kabullendim bu durumu dokulecek hepsi sanirim elimden birsey gelmiyor. Sizin son yazdiginizin uzerinden 2 ay gecmis acaba ne durumda saçlarınız belki moral verecek sozler söylersiniz
Peki acikliklar olustu mu benim su an tepede acikliklar olduMerhaba ben ağustosta covid oldum ekimden itibaren inanılmaz saçım döküldü. Zamanla geçiyor. Doktora gidip vereceği talviyeyi kullanmanızı tavsiye ederim. Ben priorin isimli biotin hapını kullandım işe yaradı
Zamanla düzeliyor+ takviye hap almanız gerekPeki acikliklar olustu mu benim su an tepede acikliklar oldu
Öncelikle bir doktora görün, herkes de farklı eksiklikler olabiliyor.Merhaba cok gecmis olsun
Bende su an bu yazdıklarımı neredeyse aglamak uzeere yaziyorum.
Bende 15 ekimde covid oldum ve yaklaşık 25 gundur acayip bir dökülme yaşıyorum. Tepesi resmen açıldı saclarimin 3/4 u artik yokbende kabullendim bu durumu dokulecek hepsi sanirim elimden birsey gelmiyor. Sizin son yazdiginizin uzerinden 2 ay gecmis acaba ne durumda saçlarınız belki moral verecek sozler söylersiniz
Cok tesekkur ederimÖncelikle bir doktora görün, herkes de farklı eksiklikler olabiliyor.
Takviyeler yazacaktır.
Beslenme çok önemli, bende demir eksik olduğu için demir ağırlıklı beslendim.
Bol bol da su iç. Su önemli, yeni çıkan saçlar için kan dolaşımını hızlandırıyor.
Saçımdaki dökülme tamamen durdu, dökülmem yok.
Ama saçım haliyle azaldı.
Bir sürü bebek saç çıktı.
Kafamın yanları seyrelmişti benim de, şimdi doldu hep oralar.
Stres yapma kesinlikle, yaşadığın şeyi bir deneyim olarak kabul et ve öyle yaşa.
Kendine bir saç yıkama rutini oluştur, ben benimkini paylaşmıştım.
Sen de kendi ihtiyacın doğrultusunda uygula.
Öyle ya da böyle bunu yaşayacaksın ama merak etme geri çıkıyorlar. Seni tabii ki çok iyi anlıyorum ben de çok üzülüp çok ağlamıştım. Ama hepsi geçti. Geçiyor inan bana.
Cok gecmis olsun soze de Peki ekstra takviye saca bakim vs gibi uğraşlar oldu mu yoksa kendi halina mi biraktinizÇok çok geçmiş olsun herkese. Annem covid i çok ağır yoğun bakımda atlattı. Aynı durumu annemde yaşadı. Hergun ağlıyordu sacını o sekılde görünce önce kısa kesti dökülme devam edınce kazıttı. Şimdi sacları uzadı ve hic dökülmüyor ve eskisiden daha sağlıklı ve gür oldu :)Zaten doktoru geçici olduğunu söylemşti. Maalesef hastalığın kötü etkisi
Çok çok geçmiş olsun herkese. Annem covid i çok ağır yoğun bakımda atlattı. Aynı durumu annemde yaşadı. Hergun ağlıyordu sacını o sekılde görünce önce kısa kesti dökülme devam edınce kazıttı. Şimdi sacları uzadı ve hic dökülmüyor ve eskisiden daha sağlıklı ve gür oldu :)Zaten doktoru geçici olduğunu söylemşti. Maalesef hastalığın kötü etkisi
Ya kazitmak esimin de önerisi oldu ama kel kafama baktikca daha fena olurum gibi geliyorÇok çok geçmiş olsun.
Benim annem de yoğun bakımda yatmıştı. Allah bir daha göstermesin çok zor günlerdi.
- - -
Saçın üç aşaması varmış.
Büyüyen saç - durağan haldeki saç - dökülme evresindeki saç.
Hamilelik, birtakım geçirilmiş olan ameliyatlar, yoğun stres ve ateşli hastalıklar sonucu saç, durağan evrede bulunan saçları dökülme evresine itelermiş.
Yani şu anda bizim dökülen bu saçlarımız aslında durağan evredeki saçlarımız.
Saçınızı komple kazıtmak işe sizin el koymanız anlamına gelir.
Kazıtılan kafadaki saçlar normal bir şekilde çıkmaya başlar zaten ve dökülme de haliyle olmaz. Her gün dökülen saçlarınızı görüp stres etmek üzülmek istemiyorsanız kazıtırsınız ve her şeyi resetlemiş olursunuz. Bu da bir seçenek.
Ben dökülen saçlarımı görmemek için, bütün saç bakımımı yapıp kurulayıp ensemde topluyordum ve bir dahaki saç yıkama günüme kadar bir daha da açmıyordum. ( :
Ya kazitmak esimin de önerisi oldu ama kel kafama baktikca daha fena olurum gibi geliyorcesaret edemiyorum.