Covid sonrası aylardır koku alamıyorum

Cano77

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2019
39
22
38
29
Arkadaşlar 2021 eylül ayında hamileyken covid oldum ve koku kaybım oldu iyileşirken yavaş yavaş kokuları almaya başlamıştım ki sezeryan oldum ve sonrasında alabildiğim kokularda gitti ve tamamiyle sıfırlandı herşey koku tat hiçbişey kalmadı. Burnuma içine de soksam hiçbişeyin kokusunu alamıyorum parfüm kokuşarı aynı kolonya aynı hepsinden aynı kokuyu alıyorum salatalık yiyorum mesela sabunlu gibi tat geliyor agzıma, sogan kokusunu da kavrulmuş soğan kokusu olarak algılıyorum tatlar tam olarak değil eksik ve farklı alıyorum. Koku alamamak o kadar berbat ki çok üzülüyoruö nasıl geçer bildiğiniz etkili bir yöntem varsa benimle paylaşır mısınız?

Sanırım koku alıyorsunuz ama farklı şekilde algılıyorsunuz. Benim koku kaybım olduğunda çamaşır suyunun bile kokusunu alamıyordum.

KBB'ye gittiniz mi? Benim bir yakınım da buna benzer sebeple gitti ve ilaçlar kullandı. Şimdi sanırım kokuları doğru algılıyor.

Çok geçmiş olsun. Sürekli koku duyunuzu uyaracak farklı ve keskin kokular koklamalısınız diye duymuştum. Kolonya sirke nane mentol gibi.

Türk kahvesi, kolonya, sarımsak koklamıştım ben covidken ve kokular gelmeye başlamıştı. Sizin baya uzun sürmüş doktora görünün kesinlikle

Lavanta yagini duymuştum bende eşim covid oldu bize geçmedi o sürekli lavanta yağı kokladı çok kısa sürede geldi önce doktora gidin sonra lavanta yağıni deneyin belki faydası olur

Sadece kötü kokuların bazılarını algılıyoruö ama güzel kokular yok hastaneye gitmedim çünkü bana çoğu kişi gittim ama düzelmedi dediler bnde gitmedm o yüzden ve benim 11 ay gecti tam

Sadece kötü kokuların bazılarını algılıyoruö ama güzel kokular yok hastaneye gitmedim çünkü bana çoğu kişi gittim ama düzelmedi dediler bnde gitmedm o yüzden ve benim 11 ay gecti tam
Yahu başkasında işe yaramamış diye ihmal edilir mi? Belki başka bir probleminiz vardır sizin, 11 ay geçmiş zaten beklemeyin daha. Kbb nöroloji kimse gidin

Epey Uzun bir Sure olmus. Bende de koku ve Tat kaybi oldu ama 2 ay sonunda hersey duzeldi. Bu donem icinde cok keskin kokular ile deneme yaptim.
Doktora gitmeniz gerekiyor tabi ki de

Lavanta yagini duymuştum bende eşim covid oldu bize geçmedi o sürekli lavanta yağı kokladı çok kısa sürede geldi önce doktora gidin sonra lavanta yağıni deneyin belki faydası olur
Çok teşekkürler doktora gitmedim ama çoğu kişi gidin yazmış burada en kısa sürede gideyim en iyisi

Epey Uzun bir Sure olmus. Bende de koku ve Tat kaybi oldu ama 2 ay sonunda hersey duzeldi. Bu donem icinde cok keskin kokular ile deneme yaptim.
Doktora gitmeniz gerekiyor tabi ki de
Ben bir süre kokularla da deneme yaptım baktım çare olmuyo herşeyi bıraktım

Bende 10 ay önce oldum ve 10 aydır koku kaybım gelmedi daha doğrusu bozuldu. Ozellikle güzel diye adlettigimiz kokulari asla almıyorum

Abim de eylulde covid gecirdi ve hala sogan,sarimsak yiyemiyor curuk copkokusu aliyomus.Kofteyi,yemegi vs sogansiz yiyor.

Bende 2021 Ekim ayında oldum covid ve aynen benimde koku hala yok. Daha doğrusu kokuları doğru algılayamıyorum. Parfüm mesela öyle kötü kokuyorki bana. Tat alma duyumda gitmişti o daha kötüymüş, hiç bir şeyden zevk alamıyordum. Çok şükür o düzeldi. İnşaAllah sizin de düzelir kokudansa tat alamamak daha kötü.

Aynı zamanlarda hasta olmuşuz. Demek ki covidin o versiyonu bu şekilde hasar bırakıyor. Doktora gitmedim ama ne duyduysam yaptım bende .
Nasıl tamamiyle normale döneriz bilmiyorum. Önerileri merakla bekliyorum.

Ben covid geçirdiğim de hiç böyle bir şey yaşamadım ama kardeşim benden aylar önce geçirmişti ve onunki 6 ay kadar düzelmesi sürmüştü..
Ben de gıcık gibi öksürükler oldu geceleri..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…