Covid oldum ve yoneticim calismami istiyor

Camille_claudel

Guru
Kayıtlı Üye
29 Mart 2012
1.752
1.793
333
Arkadaslar merhaba,

Maalesef ailecek covid olduk. Once annem, sonra babam, simdi de ben pozitif ciktim.

Evde yaptigimiz testler hep negatifti. Doktora gidince ogrendik. Bendeki semptomlar carsamba gununden beri bas agrisi, dun oksuruk basladi ve bugun de ateslenip, ara ara eklem agrisi giriyor.

Iste yoneticime annem babam pozitif, benim testim negatif dedim. Bas agrisini, diger semptomlari buna baglamadigimdan semptomum var demedim.

Doktora geldim. Doktor belirtiler var ama baslangictasin muhtemelen dedi ve testle birlikte haftaya cuma da dahil olarak rapor yazdi.

Kadina haber verdim, telefonda rapor yazdi ama ara ara maillerime bakip, uapabildigim kadariyla calisirim dedim ve bu basladi:

- evden calisirim niye demedin doktora? Raporlu calisamazsin. Ne olucak simdi gibi alttan alttan tehdit etti. Semptomum var niye demedin diye de sordu.

Simdi bu olay benim canimi sikti. Bir arkadasimiz daha gecen haftalarda covid olup 10 gun calisamadi, onun hastaligi hastalik da benimki ne? Bu muameleyi haketmiyorum.

Bu ilk degil yoneticim bana ara ara boyle gelip yukseliyor. Yanimdaki diger arkadasim sunu soyluyor:” sen cok pasif duruyorsun, o bunu kullaniyor”.

Bu ara terapi aliyorum. Iyi geliyor ama bir an evvel duzelmek buna boyun egmek istemiyorum.

Simdi sunu dusunuyorum:

- raporu verip, geri cekilip, hastayim, inanmiyorsan doktorumla konus desem?

- diger taraftan ise cok ihtiyacim var, terapi aliyorum, borclarim var, isimi kaybedemem. Sineye cekip tamam desem?

- konusma yapip “ben kendimi haksizliga ugramis hissediyorum, bunu cozmek istiyorum” desem?

Arkadaslar hem basim Zembil gibi, hem belim, kemikleirm sanciyor bir taraftan da 30 yasina geldim hala ne haldeyim fiyip agliyorum.

Hatayı maillere bakarım demekle başlatmissin .hastasın raporlusun yasal hakkinnve seni bundan işten çıkarırsa yüklü tazminat öder.sen yumuşak davrandikca sırtına binen çok olur hastayım bakamam diyeceksin. inanmiyor mu hasta olduğuna hasta insandan nasıl iş beklenir ve raporluyken .ve bu yüzden moralinizi de bozamaz ..aklımda kötü şeyler geçiyor ah bir gidip sarılıp ona bulastirin hastalığı o zmn inanır :) tövbe tövbe. telaşına bakın o zmn

Evet raporlu calisirsan benim basim belaya girer dedi.

Her sey basima bu ezikligimden geliyor zaten.

Evden calisamazsiniz covid basit bir hastalık değil dinlemeniz gerek yoksa çok hirpaliyor.
Kendinizi onemsemezseniz kimse önemsemez.
Önce iyileşmeye bakın benim gibi ayılıp bayılıp 6 ay evde kalmayin

3 asim var, sabah daha iyiydim ama birden usumeye basladim, gozlerimden ates geliyor sanki.

Gecmis olsun.

Çok geçmiş olsun. Anladığım kadarıyla testiniz negatif çıkmış ancak semptomlar olduğu için ve aileniz rahatsız olduğu için rapor yazılmış. Doktor da doğrusunu yapmış siz de. Kimisi hastalığı hafif atlatırken kimisi de çok ağır geçiriyor. Bu durumda evden çalışmak da mümkün olmayacaktır.

Sizin hatanız semptomunuz yokmuş gibi davranıp evden de çalışabilirim sinyali vermeniz olmuş. İşiniz ve göreviniz kritik ise hemen planlama yapmak mümkün olmamıştır, yönetici gerilmiştir. Yönetici haksız elbette.

Ben olsam yazdıklarınızın hiçbirini yapmazdım. Evde dinlenmeye ve iyileşmeye bakardım. İlla birşey yapacağım derseniz testi bir süre sonra tekrarlar (görevliler eve geliyordu sanırım) pozitif sonucumu gönderirdim. Negatif ise de göndermez anne ve babamla ilgilenirdim.

Tesekkur ederim.

Evdeki testlerimiz negatifti. Doktorda yapilanlar pozitif cikti. Benimki silik bir sekilde pozitif cikti.

Sanki alttan alirsam daha cok yuz bulacak gibi.

Rapor varsa çalışma benim testimde negatifti 1 hafta sonra pozitif çıktı 10 güne yakın çalışamadım.kadın doğru söylemiş hastayken çalıştıramaz sizi sizde çalışmayın neden çalışırım diyorsunuz hastayken anlamadım.

Pasif ve sınır çizemediğiniz için size böyle muamele etmiş patronunuz, suç sizde ...

Cevabı da kendiniz vermişsiniz, terapide buna yoğunlaşıp halledersiniz şimdi iyileşmeye bakın. Bilerek mi covid oldum ne yapsaydım vb. dersiniz yöneticinize de, ayrıca bu sebeple çıkarırsa yüklü tazminat vermesi gerekir diye çıkarmaz zaten.

Ara dahada kotulestim raporumda var çalışmam bilginiz olsun de ama alttan alma .sen dik durdukça görev ve haklarını bildikce kimse sana birşey yapamaz.ama net olmak lazım sen ona tolerans tanıdıkça seni zayıf halka görür ve yüklendikce yüklenir

Evet alttan alamam, alirsam daha da gelicek ustume.

Sagolun.

Maalesef evet, sessiz, sakin isini iyi yapmaya calisan bir insanim.

Raporluyken kovamazlar evet ama ben anlasmali calisiyorum, seneye bitiyor anlasma ve uzatmayacak diye korkuyorum.

Tabii ki bunun yuzunden demez ama bir baska bahane bulup atarsa diye.

Zaten oyle.

Sinir cizmeye kalktigimda cok gec oluyor ve buyuk bir patlama sonrasi her sey mahvoluyor.
Çok fazla kimseyle muhatap olmayın ve hayır demeyi öğrenin zamanla insanlar bu yeni halinize alışacak..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…