Pudra, Fondöten, Kapatıcılar corrector'deki renkler ne işe yarar? bilerek uygulayalım.

parfumkokusu

hola!
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2013
2.933
2.844
çoğu kişi- yakın bir zamana kadar ben de dahil- corrector yani cilt tonu düzenleyicileri ne işe yarar bilmiyordu. sağolsun makyaj uzmanı bir arkadaşımla denk geldik ve baya bir detaylı bana anlattı. bende kaçırırmıyım hemen not aldım. geyiği uzatmadan edindiğim bilgileri direk aktarıyorum
.....
alta resim ekledim zaten ne olduğunu çıkaramayanlar için ama bazen makyaj kitlerinin içinde görürsünüz yeşilli morlu böyle biraz yağlı kıvamlı ne olduğu belirsiz renkler vardır. çoğu kişi bilmez birşeye de benzetemediği için bırakır bir kenarda paletteki tüm renkler biter onlar hiç dokunulmadan kalır. hah işte onlar aslında can... birer hayat kurtarıcı.. tabiki doğru kullanıldığında.
.....
çünkü bunlar aslında kapatıcılardan da önce yapılması gerekenleri içeriyor. KUSURLARI YOK EDİYOR. doğru marka ile çalışırsanız da sonuç inanılmaz. tabiki kafamıza göre alıp sürmüyoruz.
...
öncelikle temiz cildin sorununu belirliyoruz. sivilce mi? morluklar mı? kızarıklık? ya da çiller, güneş lekeleri, hatta yorgunluk??
...
bunları saptadıktan sonra geliyor uygulamaya.. sadece sorunlu bölgeye sürülüyor bu zımbırtılar.. her yere boca etmiyoruz.. sonra üstüne kapatıcımızı uyguluyoruz ve makyajımızı yapıp bitiriyoruz.
gelelim renklerin ne işe yaradığına;
TURUNCU+ BEJ = göz altını nötrler, aydınlık bir görünüm sağlar.
SARI+ GÜL KURUSU= çillerin görünümü yok eder, azaltır.(tüm yüze uygulanabiliyor.üstüne ten renginde kapatıcı sürmek kaydıyla)
YEŞİL= gelelim çoğu kişinin sorunu ciltteki kızarıklık ve ten renginde dengesiz dağılım. işte bu baz bu iş için biçilmiş kaftan.
LEYLAK RENGİ+ LİLA= ciltte çok koyu kahve lekeler varsa( sivilce lekeleri yada güneş lekeleri de olabilir) yada yaşlılık lekeleri için bu bazı kullanabilirsiniz.
MAVİ= cilt yorgunluğu ve cilde canlı bir görünüm kazandırmak için( mavi bazı ben hiç görmedim arkadaşımın söyediği ama yazayım dedim.)
....
bu corrector'ler makyaj kitlerinin içinde bulunmakla beraber isterseniz ayrıca da alabilirsiniz. umarım işe yarar bir yazı olmuştur.

BUNLARDA CORRECTOR ÖRNEKLERİ;

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…