Sizin haftalarınızda benim bebeğime de aynı teşhis konuldu. Bizde kalp problemi de olduğu için doğuma kadar perinatolojide takip edildim. Kalp sorunu için bebeğimi aldırmam teklif edildi ama kolposefali için olumsuz bir şey söylemedi perinatolojideki doktorlarım. Takibi yapan doktorum profesördü. İleride beni ne bekliyor dedim, korkulup çok endişe edilecek bir şey yok dedi. Biraz algılamada sorun yaşayabilir, onda da gerekli eğitimleri küçük yaşta başlatırsanız anormal bir durum olduğu farkedilmez bile dedi. Bunu diyen devlet hastanesi. Doğum için özele gittim, doğumum oldu, bebeğim kalp problemi nedeniyle yoğun bakıma alındı. Yenidoğan yoğun bakım doktoru bu kadın lohusa falan demedi burnumdan getirdi. Bebeğiniz kolposefali nedeniyle göremeyebilir dedi, göz testi yapıldı görüyor. Emmeyebilir dedi, biberonla gayet güzel besleniyor. Başını hareket ettiremeyebilir dedi, başını çevirerek beni takip ediyor. Doktor ne dediyse yavrum inadına hep tersini yaptı. Kalp ameliyatı için sevk edildiği hastanede de doktor kolposefaliye bağlı epilepsi görülebilir ileride dedi, ben eminim ki oğlum yaşamış olsaydı onu da aşardı ama kalp rahatsızlığı nedeniyle vefat etti. Sonuç neyin ne olacağını yalnız Allah bilir. O kadar kürtaj manyağı doktor var ki, bana doğuma kadar baskı yaptılar aldır diye. Ama ben oğlumdan vazgeçmedim, şimdi ayrıldık ama bir gün kavuşacağızArkadaşlar merhaba 23 haftalık hamileyim bebeğime corbus collosum gelişmemiş denildi ve sol ayak baş parmağının yanıında 1tane doku var fetal dna verdim temiz çıktı doktorum ilk 21 haftalıkken 8 mm ölçüttü corbus collzumu 23 haftada 11 m olmuş dedi bana hiç gelişmez demişlerdi başka doktora yönlendirdi o corbusu hiç göremedim dedi mr da kesin sonuç olur diyolar heyete çıktım gitmediğim doktor kalmadı kimse net bişey demiyor bu durumu yaşayan varmı mr bebek için risklimi fetal dna verdiğim halde mr sonucuna göre amniyosentez yapılır deniliyor Korkuyorum başından böyle bir durum geçen varmı gebeliği sonlandırmam bile söylendi
İnşallah canım rabbim banada yaşatır rabbime emanet ettim evladımı.Bende acrecallosol sendromundan şüpheleniyorlar ayak parmağında fazla parmak olmasından ötürü beyne ek. Emara girdim. Amniyosentez ve mikroarray yaptırdım sonuç bekliyorum inşallah temiz gelir sonuçlarım allahın izniyle.21 haftada 18 mm ölçüldü 24 de 21,6 mm uzama olmuş yapısı bozuk sanırım. Heyete sonuçlara göre gircem pek iyi diceklerini sanmıyorum Ama hersey allahtan ona sığındım sizde başka bir bulgu varmışdı agenizden başka ? Yazdığınız için teşekkür ederim bu arada insan 2 umutlu şeyler görmek istiyorMerhabalar kulübe başka bisey bakmak için girmistim dha önce baktığım için corpos kollosum başlığına karşıma sizin msjiniz düştü yazmak istedim benim bebeğime de 22 haftada corpos callosum aganesizi teşhisi konuldu çok zor günler geçirdim doktorlar hep en kötüsünü söyledi kackez konseye ciktim bir sürü doktor gördü hepside aldirmami soyledi günlerce ağladım.dha önceden tanıdığım başka bir doktora gittim.oda teşhisi onayladı bu hastalığın ne olduğunu tamamen anlattı bebeğimin gelişiminde gerilik oturmasında yürümesinde motor becerilerinin gelişmesinde gerilik olabileceğini soyledi böyle birçok bebegin sağlıklı doğduğunu da anlattı doğunca belli olacak takip edilmesi gerekir ama böyle bir durumdan asla bebek alınmaz dedi belki o olmasa şuan bebeğim olmayacaktı çünkü o kadar korkuttularki beni bebeğimin doğar doğmaz ölür yoğun bakımdan çıkamaz dedi doktorun bi tanesi çok şükür bebeğim şuan 6 aylık olacak çokta sağlıklı gelişiminde hiç bir sıkıntı yok aylık kontrollere gidiyoruz uzun oldu biraz kusura bakmayın asla bebeğinizi aldırmayın ben çok dua ettim Allaha sığının o herseyin en iyisini bilir
Alllah razı olsun canım o küçük melek sana şefaatçi olcak inşallah . Evladın geçtiği her imatihan çok zor Allahım hayırlı evlatlar ve onlara uzun ömürler versin.Sizin haftalarınızda benim bebeğime de aynı teşhis konuldu. Bizde kalp problemi de olduğu için doğuma kadar perinatolojide takip edildim. Kalp sorunu için bebeğimi aldırmam teklif edildi ama kolposefali için olumsuz bir şey söylemedi perinatolojideki doktorlarım. Takibi yapan doktorum profesördü. İleride beni ne bekliyor dedim, korkulup çok endişe edilecek bir şey yok dedi. Biraz algılamada sorun yaşayabilir, onda da gerekli eğitimleri küçük yaşta başlatırsanız anormal bir durum olduğu farkedilmez bile dedi. Bunu diyen devlet hastanesi. Doğum için özele gittim, doğumum oldu, bebeğim kalp problemi nedeniyle yoğun bakıma alındı. Yenidoğan yoğun bakım doktoru bu kadın lohusa falan demedi burnumdan getirdi. Bebeğiniz kolposefali nedeniyle göremeyebilir dedi, göz testi yapıldı görüyor. Emmeyebilir dedi, biberonla gayet güzel besleniyor. Başını hareket ettiremeyebilir dedi, başını çevirerek beni takip ediyor. Doktor ne dediyse yavrum inadına hep tersini yaptı. Kalp ameliyatı için sevk edildiği hastanede de doktor kolposefaliye bağlı epilepsi görülebilir ileride dedi, ben eminim ki oğlum yaşamış olsaydı onu da aşardı ama kalp rahatsızlığı nedeniyle vefat etti. Sonuç neyin ne olacağını yalnız Allah bilir. O kadar kürtaj manyağı doktor var ki, bana doğuma kadar baskı yaptılar aldır diye. Ama ben oğlumdan vazgeçmedim, şimdi ayrıldık ama bir gün kavuşacağızSiz de endişe etmeyin, bol bol dua edin. Kolposefali hayatî bir sorun değil, küçük yaşta eğitimine başlayıp onu çok güzel yetiştireceğinize inanıyorum ben bir anne olarak Sağlıkla kucağınıza alın inşallah.
Amin canim inşallah sağlıkla kavuşursun bebeğine corposİnşallah canım rabbim banada yaşatır rabbime emanet ettim evladımı.Bende acrecallosol sendromundan şüpheleniyorlar ayak parmağında fazla parmak olmasından ötürü beyne ek. Emara girdim. Amniyosentez ve mikroarray yaptırdım sonuç bekliyorum inşallah temiz gelir sonuçlarım allahın izniyle.21 haftada 18 mm ölçüldü 24 de 21,6 mm uzama olmuş yapısı bozuk sanırım. Heyete sonuçlara göre gircem pek iyi diceklerini sanmıyorum Ama hersey allahtan ona sığındım sizde başka bir bulgu varmışdı agenizden başka ? Yazdığınız için teşekkür ederim bu arada insan 2 umutlu şeyler görmek istiyor
Amin canim inşallah sağlıkla kavuşursun bebeğine karpos collesum aganesizine bağlı kolpa sefali dediler benimde doğuma girdiğimde 22 civarında idi ben hiç bir şey yaptirmadim suda aldırmadım zaten suda sadece genetiği bakılıyor hastaligin seyrini değiştirmiyor doğduktan sonra ultrason çekildi ondada tam teşhis konulamadi şuan gelişimsel petriadri takip ediyor biraz büyüdüğünde emar çekilecek şuan gelişiminde hiç bir sıkıntı yok şükür
Doğum yaptınız mıİnşallah canım rabbim banada yaşatır rabbime emanet ettim evladımı.Bende acrecallosol sendromundan şüpheleniyorlar ayak parmağında fazla parmak olmasından ötürü beyne ek. Emara girdim. Amniyosentez ve mikroarray yaptırdım sonuç bekliyorum inşallah temiz gelir sonuçlarım allahın izniyle.21 haftada 18 mm ölçüldü 24 de 21,6 mm uzama olmuş yapısı bozuk sanırım. Heyete sonuçlara göre gircem pek iyi diceklerini sanmıyorum Ama hersey allahtan ona sığındım sizde başka bir bulgu varmışdı agenizden başka ? Yazdığınız için teşekkür ederim bu arada insan 2 umutlu şeyler görmek istiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?