- 12 Temmuz 2006
- 35.019
- 30.376
- 60
• Bir adet çorap,
• Karton (Herhangi bir kutudan da kesebilirsiniz, karton gibi sert olması yeterli),
• Pembe ve kırmızı renkte keçe kumaş,
• İki düğme (bulabilirseniz yapıştırılan gözlerden)
• Saçı için istediğiniz renkte yün iplik,
• Makas
• Silikon tabancası (sağlamlığı açısından tavsiye ederim ama isterseniz başka yapıştırıcı deneyebilirsiniz),
Yapılışı:
• Çorabınızın üstüne elinizi koyarak nereden keseceğinizi ayarlayın. Gördüğünüz üzere topuk kısmı parmaklarınızın bitiminde olacak ve keserken resimdeki kadar mesafe bırakmaya dikkat edin.
• Kartonu resimdeki gibi keserek ağız parçasını hazırlayın. Ben büyüklüğüne deneme-yanılma ile karar verdim. Tahmini boyutu elinize göre ve çorabınızın genişliğine göre ayarlayın. Eğer ağzını sivri yapmak isterseniz, uçlarını sivri kesin.
• Kestiğiniz bu parçayı ikiye katlayarak çorabın üstüne koyun ve 1,5 cm. pay bırakacak şekilde etrafından kesin. Çorabı kesmeden nasıl yerleştiğinize dikkat edin, topuk kısmı resimdeki gibi üste gelmeli.
• Kestiğiniz parçayı açın.
• Tabancayla silikonu kartonun kenarlarına sürün ve çorap kenarlarını içeri kıvırarak yapıştırın.
• Ağız için kullandığınız kalıpla pembe keçeden parça kesin. Bu parça biraz daha küçük olsun ki ağız içinde kalsın.
• Kırmızı keçeden dil için parça kesip, bunu da yapıştırın.
• Ben kuklayı bu aşamada elime geçirerek neresi, neresi göz olacak ona karar verdim.
• Saçları için yünü tığ ile ya da iğneyle çoraba geçirip bağlayarak istediğiniz uzunlukta kesin (mesela eğer hayvan şeklinde yapmak istiyorsanız keçeden kulak kesip saç yerine dikebilirsiniz).
• Son olarak gözlerini yapıştırın ya da kullanacağınız düğmeleri dikin.
Çoraptan Kuklamızın Son Hali