• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Corafya ve tarih kabusum oldu nasl alacam?

lili_26

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2009
309
1
96
37
İstanbul
arkadaşlar kpss 2010 çalışmam lazım 2008 de girdim çalışamamıştım 60 aldım genel yetenek hiç yapamadım bi kaç soru sadece,coğrafya ve tarih bunaltıyor beni çalışamıyorum tarihe biraz çalışayım dedim zaman geçince unutuyom yine bu sözele nasıl çalışılır ???
ben sayısalcıydım bilgisayar programcılığı önlisans mezunuyum sözel için tavsiye edeceğiniz yayınlar nelerdir data falan duydum bu data yayınevinin adımı bir de yargı iyiymiş herhalde bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum??
denemelri nasıl yapıyorsunuz bende evde çalışanlardan olucam lütfen yardımcı olur musunuz mirmirmirmir

önce konuları su gibi yut.

sonra bol bol soru bankası ve deneme çöz.

sınava 3 ay kala paso deneme çöz derim ben.

yayın olarak benim en memnun kaldığım:ihtiyaç yayınları+data coğrafya ve tarih konu çalışma kitapları güzel.

yargı artı ihtyaç

tarih ve coğrafyada ekstradan data

küçük cep kitaplarını ilerleyen günlerde tedarik et

konu eksik kalmasın

sorularla pekiştir

ilerleyen zamanlarda bol soru

konu anlatıma tek tük takıldkça bakarsn

önce konular sonra sorular başarılar canımmmmmmmm

denemeleride canım KPSS kurs veren dersanelerr yapıyor ücretli olarak onlara girersin
valla ben bu sene dersaneye gittim boşunna zaman kaybı oldu son iki ay oturdum evde tarih cografya konu tekrar ettim 60 aldım :(akıllandım bu sene dersaneye gitmicemm kendi kendime daha iyi çalışıyorum.alırsam matdan özel ders alıcam ramazandan sonra ders çalışmaaya başlıcamm yardım edebilceğim birşey olursaa yardım ederim

sözel derslere yazarak çalışılır başka türlü heleki kabusunsa başka türlü okuyarak olmaz bu dersleri not alcaksın madde madde üşenmeden yazmaya çalışcaksın kitaplardaki uyarı kısımlarına dikkat etceksin ve tarihe özellikle çalışırken olayları hayal edermiş gibi okicaksın onun sana acayip faydası olur olayın içinde yaşıomuş gibi olcaksın bazen padişah olcaksın bazen vezir inan çok zevk alırsın bu şekilde çalışırsan HAYAL ET!!! sonrada eline çözümlü deneme kitapçığı alcaksın yanlış yaptığın sorunun nedenine kesin bakmalısın çünkü genelde soru tarzları bellidir ve insanlar hep 1-2 şık arasında kalırlar tarih çözerken sebeplerini ii öğrenmen şart sonra normal denemeleri eline alıncaa bakcaksın takır takır çözüorum neymiş tarih diceksin bu muydu yani kabus hep olsada kabusum tarih ve coğrafya olsaymış keşke diceksin özelliklede coğrafyayı haritalarla çalış çok büyük faydadır bu sonra eğlenceli olsun die küçük kağıtlara notlar yazıp bi kutunun içine at ve tombala oynar gibi çek ordan bi kağıt ne çıkıosa onu oku ezberle..he eğer çalışmak istemiorum dersende kendini zorlama o an bırak kitabı kendini ii hissettiğin zaman dön derslere...umarım bi nebze yardımım dokunmuştur ama özellikle şu harita,hayal etme ,tombala kısmı... bu sölediklerimi yap başarmaman imkansız unutmaki başarı başaracağım die başlayanındır:)

nette ders mp3leri var onları edin

konu anlatan videolar var onları edin, bi kadın var süper anlatıyo

tarih öyle yazmakla olmaz pek

aklından uçar giderrrrrrrr

haritalar üzerinden çalışşmaya gayret ett ki görselleşsin zihnine kazınsın

tabi öncelikle şu derslere karşı ön yargını sil zihninden "kork benden tarih" de

canım bol bol tekrar yapmalısın.
Bir seferde konuyu öğrenmeye çalışma.
Oku geç, oku geç bitirince baştan başla tekrar okumaya..
Bu şekilde 4-5 kez tekrar ettiğin zaman ister istemez öğreniyorsun.

Ayrıca tarih için gözünde canlandırma yap.
Film izler gibi gözünün önüne savaşları falan getir.

Kesinlikle tekrar yapmayı unutma.

data ve yargı güzel.tavsiye ederim..
bence sen bir cd seti al..eşim aldı kpss için ama netten aldı..aslında öss cd leri ama biliyorsun konular genelde aynı..bil ıq..gerçektende çok güzel anlatmışlar..valla çok iyi anladım ben..eşimde çok memnun..tasiye ederim..hem birisi anlatırken yani bir öğretmen anlatırken anlaman kolay olur..püf noktaları veriyorlar..ben ilk başta istememiştim gereksiz demiştim ama şimdi iyikide almışım..1. el olanlar çok pahalı..200-300tl falan ama 2. el bulursan al

birde kaynak olarak final kpss konu anlatımı var , bu yeterli olmaz değilmi

içerik iyi ise yeterli olur

temel bazı şeyleri öğrendikten sonra eksiklerini sorularla tamamlarsınyerimseniben

her kitaptaki her bilgiyi aklımızda tutmamız imkansızkaydirigubbakcemile2

tüm söylenenlere katılıyorum canım özellikle yazarak çalışmalı diyen arkadaşlarımıza ...
yazarak çalışınca gerçekten daha çok akılda kalıyor.. tekrar ederken de iyi oluyor... birde diyelim ki islamiyet öncesi türk topluluklarına çalışıyoruz... ben ilk önce konuyu bir kez okuyup göz gezdiriyorum sonra konu uzunsa onu parçalara ayırarak çalışıyorum bunaltmmamak için kendimi... sonra ayırdığım parçaların ilkini elime alıp güzelce bir göz gezdiriyor kafamda bir şablon oluşturuyorum.. hemde hangi konuyu işleyeckmişim bir göz aşinalığım oluyor...
ardından o an öğrenmem gereken konuyu baştan sona okuyorum ve ilk sayfadan başlıyorum yazarak çalışmaya .. ufak özetler ve önemli şeyleri not ediyorum bir deftere ... ve bu şekilde çalışarac islamiyetten önceki türk devletlerini bitiriyorum diyelimki...

tabiki bitmedi çünkü tarih nankör bir ders... alıyorum işlediğim konularla ilgili hemen pekiştirme yapmak için test çöazüyorum kaynak ayırt etmeksizin her bulduğum konuyla ilgili testi çözüyorum... böylelikle aklımada daha iyi kalıyor... ardından diğer konulara geçiyorum...

tarihin hepsi bitti diyelimki o çözdüğüm testleri iki günde oturup baştan çözüyorum ama önce tüm tarihe şöyle baştan sona bir göz gezdiriyorum bunuda notlarımdan yapıyorum ...

ardından soruları çözüyorum...

unutmak sözel derslerde en beter şeydir.. bu nedenle tarih bitti kurtuldum demeyeceksin ...
ara ara tekrar notlarına göz gezdirip yoklayacaksın kendini...

sınava yaklaşırkende gene baştan sona bir tekrar ...

zor gibi görünebilir ama işe yarıyor... bir süre asonra alışıyor insan...

kaynak olarakta data iyi gerçekten ... ayrıntılı anlatmış...
ama sana hitap eden kaynaklarda önemlidir...

bende dersaneye gitmeden kendim çalışacağım evde ama arkadaşların dediği gibi son zamanlarda deneme sınavlarına girmek şart... dersanelerin ücretli sınavlarına gir yada ne bileyim denemeler al evde çöz ...

umarım başarırsın canım ve bu beladan bir an önce kurtulursun

kralkızının cep kitaplarını dene, gözünde büyütme bu kadar,
bir de data gibi hatırlıyorum ama emin değilim geçmiş yıllar kpss sorularının çözümlerini çok güzel anlatan bi kitap var.. onu da çalış mutlaka.. kalın kitaplara gömülünce dağılıyorum ben :)

arkadaşlar kpss 2010 çalışmam lazım 2008 de girdim çalışamamıştım 60 aldım genel yetenek hiç yapamadım bi kaç soru sadece,coğrafya ve tarih bunaltıyor beni çalışamıyorum tarihe biraz çalışayım dedim zaman geçince unutuyom yine bu sözele nasıl çalışılır ???
ben sayısalcıydım bilgisayar programcılığı önlisans mezunuyum sözel için tavsiye edeceğiniz yayınlar nelerdir data falan duydum bu data yayınevinin adımı bir de yargı iyiymiş herhalde bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum??
denemelri nasıl yapıyorsunuz bende evde çalışanlardan olucam lütfen yardımcı olur musunuz mirmirmirmir

cnm konuları öğretmenlerin anlattığı bi site var.tarihi ve coğrafyayı oradan izleyebilirsin.bence görsel olduğu için daha akılda kalıcı olur.istersen linkini veririm özelden a.s

Back