Kontakt Lens cor ıce ve cor grafite karşılaştırması...

Nil

KK Kro
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2008
8.822
105
$004.JPG $111.JPG

$021.JPG $002.JPG

$010 (2).JPG $006.JPG

( solotıca cor ıce ve cor graphite)

resimler herşeyi söylüyor aslında,kısaca özetlemek gerekir ise,
ikiside içinde gri ve mavi tonlarını barındıran iki lens...
ıce gri ağırlıklı iken grafitede mavi ağırlıklı..
ıce daha opak ve açık tonlu-net yansıma verirken
grafite,koyu tonlu ıce tan daha az opak ve bulanık tonlu bir yansıma veriyor..
doğallık; ikiside olabilecek en doğal lens hele ki ,mavi renk için ve alt taban çook koyu ise bu doğallıktan ötesi kendi gözüm:)
garfite daha bulanık ve daha koyu olduğu için ıce a göre doğallıkta
bir adım önde elbette zira grafitede ,cor un hare boşluklarından tabanımdan yansıyan
kendi harelerimi göremezsiniz ama ıce'a baktığınızda kolayca seçebilirsiniz hareleri,
bu hem açık tonlu yansımasından artı net oluşundan kaynaklı grafitede durum tersi...

bu 2 lenste bana göre harika açık mavi sever iseniz ve tabii koyu gözlü iseniz,
ıce tercihiniz olmalı,yok ben çok açık mavi istemiyorum bana orta mavi yeterli serseniz grafite sizi tatmin edecektir:KK66:
gerek yansımaları -gerek doğallıkları ile...
yorumlarımı kendi gözlerim üzerimden ve benzer tonlar üzerimden yaptığımı lütfennn gözardı etmeyiniz..

not;
gördüğünüz resimler çok koyu kahve (siyah ) gözler üzerinde yapılmış naçizane analizlerim ve izlenimlerimden ibarettir..
her renk gözde farklı sonuçlara gebedir!!
:80:

Son düzenleme:

Etrafi koyu cemberli, hareli lens sana daha cok yakisirdi bence. Daha dogal daha güzel dururdu. Solotica hidrocharm lensleri koyu gözlere özel üretilmis. Sanirim seninde kendi gözlerin koyu kahve. Eminin hareli koyu cemberli sana daha güzel yakisir.

SÖZÜM MECLISTEN DISARI: haresiz lensler yilan veya baykus gözü gibi duruyor. Dogallikla alakasi yok. Haresiz lensler, kendi dogal gözü mavi yesil olanlarin göz renklerini acmak - koyultmak icin üretilmis.

Etrafi koyu cemberli, hareli lens sana daha cok yakisirdi bence. Daha dogal daha güzel dururdu. Solotica hidrocharm lensleri koyu gözlere özel üretilmis. Sanirim seninde kendi gözlerin koyu kahve. Eminin hareli koyu cemberli sana daha güzel yakisir.

SÖZÜM MECLISTEN DISARI: haresiz lensler yilan veya baykus gözü gibi duruyor. Dogallikla alakasi yok. Haresiz lensler, kendi dogal gözü mavi yesil olanlarin göz renklerini acmak - koyultmak icin üretilmis.

evet bu yoruma kısmen de olsa katılıyorum..hareli olanlar daha doğal duruyorlar genelde ancak solotica kullanan insanların çoğunun açık renklerde haresiz seri tercih etmesinin nedeni pupil büyüklüğünün charm serisine göre daha dar oluşundan kaynaklanıyor büyük ihtimalle...özellikle charm serisinde açık renklerde harenin rengi ve pupil genişliği çok göze çarptığı için açık renklerde cor serisini daha çok tercih etme eğilimi var insanlarda....
ama tabi ki benim de fikrime göre açık renk olan ve haresiz olan lensler sarışınlara daha çok yakışıyor..mesela cameron diazı ben genelde haresiz lenslerle görüyorum gerçek hayattan alınma fotolarında...bazı sarışınların koyu çerçeveli hareli lensler taktığını gördüğümde ise gözlerin lens olduğunun derhal anlaşıldığını düşünüyorum..istediği kadar doğal göz rengiyle lens rengi uyumlu olsa da yine de hareden ele veriyor..bu hatayı yapan film yıldızları da yok değil...
koyu renk saçı ve kaşı olan insanların hareli lens kullanması taraftarıyım..ama hareli de olsa çok açık renkler seçilmemeli yine harenin çok siyah durmaması ve pupil boşluğunun rahatsız edici biçimde durmaması açısından...
ben şahsen günlük hayatta en rahat kullanılabilincek ve her tip insana yakışabilecek tek lensin ocre olduğunu düşünüyorum....ama onda bile hare seçimi çok önemli...mesela ocreler benim doğal gözümle tamamen kaynaşıyorlar çünkü göz rengimle nerdeyse birebir renkteler ancak nc nin yetersiz gelen ince hareleri yüzünden o bile gözüme bir garip geliyor (koyu saçlıyım ve hareye ihtiyacım olduğunu düşünüyorum)

Son düzenleme:
evet bu yoruma kısmen de olsa katılıyorum..hareli olanlar daha doğal duruyorlar genelde ancak solotica kullanan insanların çoğunun açık renklerde haresiz seri tercih etmesinin nedeni pupil büyüklüğünün charm serisine göre daha dar oluşundan kaynaklanıyor büyük ihtimalle...özellikle charm serisinde açık renklerde harenin rengi ve pupil genişliği çok göze çarptığı için açık renklerde cor serisini daha çok tercih etme eğilimi var insanlarda....
ama tabi ki benim de fikrime göre açık renk olan ve haresiz olan lensler sarışınlara daha çok yakışıyor..mesela cameron diazı ben genelde haresiz lenslerle görüyorum gerçek hayattan alınma fotolarında...bazı sarışınların koyu çerçeveli hareli lensler taktığını gördüğümde ise gözlerin lens olduğunun derhal anlaşıldığını düşünüyorum..istediği kadar doğal göz rengiyle lens rengi uyumlu olsa da yine de hareden ele veriyor..bu hatayı yapan film yıldızları da yok değil...
koyu renk saçı ve kaşı olan insanların hareli lens kullanması taraftarıyım..ama hareli de olsa çok açık renkler seçilmemeli yine harenin çok siyah durmaması ve pupil boşluğunun rahatsız edici biçimde durmaması açısından...
ben şahsen günlük hayatta en rahat kullanılabilincek ve her tip insana yakışabilecek tek lensin ocre olduğunu düşünüyorum....ama onda bile hare seçimi çok önemli...mesela ocreler benim doğal gözümle tamamen kaynaşıyorlar çünkü göz rengimle nerdeyse birebir renkteler ancak nc nin yetersiz gelen ince hareleri yüzünden o bile gözüme bir garip geliyor (koyu saçlıyım ve hareye ihtiyacım olduğunu düşünüyorum)

Ama sen her zaman en güzel en dogal haresiz derdin ne olduda fikrin değişti
Bu arada Nil abla sana ikiside cok cok yakısmıs cok guzel olmus cok dogal olmus gule gule kullan

Ama sen her zaman en güzel en dogal haresiz derdin ne olduda fikrin değişti
Bu arada Nil abla sana ikiside cok cok yakısmıs cok guzel olmus cok dogal olmus gule gule kullan

canım sanırım ben o sözü söylediğim sıralar karşıma çıkan hareli lens resimlerinin genelini açık renk olanlar oluşturuyordu büyük ihtimal...mesela charm ice charm grafite falan gibiler yani..malum hareli olan açık renklerin o siyah siyah sırıtan harelerinden ve ben burdayım diyen pupillerinden hiç hazzetmiyorum..ela gözde bile kendini ele veriyor...ben bunlara bakarak haresizleri savundum büyük ihtimal...bir de pupil darlığı ve geçişi bana cazip geliyordu...evet bence haresiz lensler de güzel ancak koyu ve canlı renkler olursa güzel...o tip renkler de ne yazıkki her tip insana yakışabilen ve her şartta kullanılabilinecek lensler değiller (örneğin cor verde ve cor azul) haresiz serinin de açık ve bulanık solgun renklerinden hazzetmediğim için bu canlırenkleri almıştım ancak onları da heryerde rahatça kullanamadım şimdi yaz ayları için çok koyu ve çok renkli kalıyorlar ve güneş vurunca kusurlarını ele veriyorlar..kış için ve kapalı havalarda uygunlar..böylece haresizlerin açık renklerinin de koyu ve canlı renklerinin de bana yaramadığını anladım :KK17: yani canım malesef ki insan birşeyi beğeniyor ama onu kendine yakıştıramıyorsa bir türlü..işte o zaman o şey o kişinin gözünde dünyanın en kötü en çirkin şeyi de olabiliyor...artık bana göre kendime yakışan neyse (her ne kadar hayallerime uymasa bile) benim için artık en iyisi o..ilk başlarda sevmesen ısınmasan bile bir süre sonra gerçekten yakıştığını gördükçe insan sevmeye başıyor ::KK34:
bendeki ocreler de neredeyse haresiz gibiler ve gözrengimle ne kadar kaynaşsalar da saçlar siyah olduğu için hare yetersiz olunca gözler çıplak gibi kaldı açıkcası...

ben sanırım herşeyin pek yakışmadığı tiplerdenim ama nile ne taksa yakışıyor :nazar::KK31:

Son düzenleme:
Nil cor ice senin lensin.senin için üretilmiş:KK16: gerçekten çok ama çok yakıştı kendi gözün gibi kaynaştı hemde bukadar koyu göze.defalarca dönüp baktım çok güzel.grafite açığı yani siyah göze göre olan icemış

Son düzenleme:
aslında cor ıce:KK52: tabi ama zevkine kalmış canım .....bende mel düşünüyorum ama kararsızım:26: ıce da hoş muş ama gün ışığında bile pörtlememiş ben daha önce tenite tikaramın grisini kullandım çoook rahat bi lens idi ama akşam takabiliyordum ancak :KK59: gün ışığında hortlak gibi oluyorda :KK37: neyse şimdilik kahve gözlerle devam dünyayı görmeye ama ara ara da renkli bakmak iyi oluyor kızlar özellikle saçlarım koyu kahveye boyamış iken :KK31:

görüş- yorum- eleştiri ve beğenilerinize tşk ederim arkadaşlar:KK39:
amacım,benim gibi nadir bulunan siyah gözlü (çok koyu gözlü) arkadaşlarıma faydalı olmaktı ..ben solotıca ile tanıştığımın ilk zamanları çook zorlandım ve beni yönlendirebilcek ,yardımcı olabilcek bu tür konu ,resim ,video görseli yoktu,siyah gözlü olan 1 resim ve paylaşımı bulunca günlerce zoomlayıp bakardım uzun uzun :KK53: amacım sadece benim yaşadığım zorlukları ve risklerin en az ı ile yaşanması için bu paylaşımlarımı yapıyor,resim video ve izlenimleri paylaşmaktan asla gocunmuyorum..benim işim bitti,ben aradığımı buldum deyip bencillik yapmam-yapamam,yapanı da anlamam mümkün değil ..sadece bende olsun başkası keşfetmesin mantığı bende yok:KK1:
dilerim amacıma ulaşırım ve az da olsa yardımım dokunur naçizane:87:

Son düzenleme:
görüş- yorum- eleştiri ve beğenilerinize tşk ederim arkadaşlar:KK39:
amacım,benim gibi nadir bulunan siyah gözlü (çok koyu gözlü) arkadaşlarıma faydalı olmaktı ..ben solotıca ile tanıştığımın ilk zamanları çook zorlandım ve beni yönlendirebilcek ,yardımcı olabilcek bu tür konu ,resim ,video görseli yoktu,siyah gözlü olan 1 resim ve paylaşımı bulunca günlerce zoomlayıp bakardım uzun uzun :KK53: amacım sadece benim yaşadığım zorlukları ve risklerin en az ı ile yaşanması için bu paylaşımlarımı yapıyor,resim video ve izlenimleri paylaşmaktan asla gocunmuyorum..benim işim bitti,ben aradığımı buldum deyip bencillik yapmam-yapamam,yapanı da anlamam mümkün değil ..sadece bende olsun başkası keşfetmesin mantığı bende yok:KK1:
dilerim amacıma ulaşırım ve az da olsa yardımım dokunur naçizane:87:

doğru diyorsun nilcim..sen çok yardımsever eleştiriye açık...detaylara önem veren ve bence gönlümde hatırlı olan birkaç lens kullanıcısı varsa şurada birtanesi de sensin...
evet canım bahsettiğin kişiler sadece kişilerden ihtiyacı olan bilgiyi edinip ihtiyacını giderip hadi bana eyvallah diyen kişiler...arkadaşlık veya sohbet kültürü yok...ben şahsen solotica konusunu bıraktım (bu sefer temelli bıraktım) arasıra bırakmış da olsaydım özel mesajıma gelen her mesajı elimden geldiği kadar cevaplamaya çalıştım..daha fazla işgal etmenin anlamı yoktu sonuçta yenisini almayacağım için o markanın...ve en son olarak da kahverengi lens alacağım ve biliyorum ki çoğu insanı kahverengi lens enterese etmiyor çünkü herkes renkli göz peşinde...ama ben yine de kahve lensimi de aldığımda paylaşacağım..çünkü biliyorumki binde bir ihtimal de olsa bu renkle de ilgilenen ve bilgi isteyen olacaktır...açıklayıcı ve detaylı paylaşımlarından ötürü sana teşekkür ediyorum canım :KK16:

Son düzenleme:
güneş rica ederim ve tşk ederim yorumlarına :)
paylaşımlara ve birbizirimizin her zaman ihtiyacı var..
benimde lens defterim ıce ile son buldu ama ben buralardayım yine:KK52:
kk ya girme amacım bu topik zaten :86:

Ben yurt disinda yasiyorum. Burda satilan Solotica lenslerinin hidrocor olani acik gözlüler icin, nc´ler orta renk gözlüler icin, hidrocharm´lar ise koyu gözlüler icin üretildigini söyler bize optik calisanlari.

Aman satayimda, para kazaniyimda, müsteri hangisini alirsa alsin yapmazlar.

Ayrica kesinlikle NIL´e hidrocharmlarin daha güzel yakisacagindan eminim.

Ben yurt disinda yasiyorum. Burda satilan Solotica lenslerinin hidrocor olani acik gözlüler icin, nc´ler orta renk gözlüler icin, hidrocharm´lar ise koyu gözlüler icin üretildigini söyler bize optik calisanlari.

yurt dışında böyle demek ,inan hiç bilmiyorum ,tşk ederim bilgi için ...

ben her seriyi kullandım ,charmı hele çook severek kullandım ,özellikle charm garfite ve ocre yi,kocaman bebek gözü gibi yapıyor gözü charm ,albümde var resimlerim hatta:) ama koyular canım ,gözümü açmaya yetemiyorlar..ve artık inan sıkıldım koyu tonları takmaktan,biraz daha açık tonlara yöneldim ,hal böyle olunca charm almaya çekindim cor aldım,ama charm serisi çok seviyorum ve kendime çok yakıştırıyorum..masumiyet katıyor yüz bütününe..

Son düzenleme:

Nil´cim sana COLOR TONES markasinin aqua, blue ve green rengininde harika yakisacagini düsünüyorum. Gercekten koyu gözler icin üretilmis bunlar. Cok dogal ve harika lensler.

Ben ela gözlü´yüm, green olanini kullandim bi müddet, yesil-turkuaz gibi durmustu bende.

(bundan bikac yil önce istanbul fatihten almistim color tones lenslerimi)

Birde FRESHLOOK DIMENSIONS serisininde sana cok yakisacagini düsünüyorum.

Umarim nacizhane fikirlerimi söylememe alinmassin :)

Nil´cim sana COLOR TONES markasinin aqua, blue ve green rengininde harika yakisacagini düsünüyorum. Gercekten koyu gözler icin üretilmis bunlar. Cok dogal ve harika lensler.

Ben ela gözlü´yüm, green olanini kullandim bi müddet, yesil-turkuaz gibi durmustu bende.

(bundan bikac yil önce istanbul fatihten almistim color tones lenslerimi)

Birde FRESHLOOK DIMENSIONS serisininde sana cok yakisacagini düsünüyorum.

Umarim nacizhane fikirlerimi söylememe alinmassin :)

olur mu hiç alınmak,aksine mutlulukla karşılarım ve minnet ile:nazar:
not alıyorum bu söylediklerini,ıce tan sıkılır isem ,arayışa geçer isem mutlaka araştıracağım..:KK34:
çok tşk ederim ilgine ve önerilerine :KK71:

verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim..gerçi ben artık solotica almayacağım ama bilgilenmiş oldum..bilgi bilgidir..günün birinde bana da soloticayı soran olursa bu bilgiler ışığında onu aydınlatırım artık..

evet burada genelde opaklık olarak hidrocor ile hidrocharmın aynı opaklıkta olduğu söylenirdi ancak gördüğüm fotolarda hiç de bana öyle gelmezdi...hep charmın boyaması gözüme daha yoğun ve daha keskin gelirdi ki bu zaten pupil geçişinin çok sert oluşundan belli oluyordu...yani opaklık konusunda bile burada insanların yanlış bilgilendirildiği hakkında hep bir şüphem vardı ama sonradan "bizzat takandan kullanandan iyi mi bileceğim ? diyerek üstüne düşmemiştim...
hatta bazı renkleri kullanmadığım halde hakkında yorum yaptığım için bazı yerlerde bazı kişiler tarafından suçlandım bile "bilen bilmeyen konuşuyor" diye..o renkleri gerçek hayattaki arkadaşlarımın gözünde de görmüş olabileceğim ihtimali hesaba katılmadan...e tabi dediğiniz gibi bazı ticari kaygılar taşıyan kişiler var...oysaki 10 senelik renkli lens geçmişim var ve denemediğim göz rengi kalmadı..o yüzden bazı lensleri anlayabilmek için illa satın alıp da bizzat gözüme takmam gerekmiyor..artık resimlerden de anlayabilecek duruma geldim..
aynı markanın farklı serilerinde zaten hep bir opaklık farkı oluyor ve hepsinin de ortak paydası hareli olanların veya daha kalın hareli olanların daha opak boyamalı olduğu haresizlerin ise daha şeffaf yapıda olduğuydu....bu en basitinden freshlooktan tutun en pahalı lens markasına kadar böyle...

buradaki söylediklerinize bakarak benim de geçmiş mesajda belirttiğim fikrin de doğru olduğu ortaya çıkıyor...mesela hidrocharmın koyu gözler için olduğunu söylemiştiniz...zaten yapı itibariyle koyu gözlü kişilerin genelde saç renkleri ve kaş renkleri de koyu olduğu için saçı ve kaşı koyu kişilere siyah hareli lenslerin daha çok yakıştığını..sarışınlarda harelerin sırıttığını söylemiştim...böylece bu da doğrulanmış oldu...

Son düzenleme:
Niiil içimi okudun resmen cor ice mı cristal mi diye kafayı sıyırıyodum:KK37::KK37:
şimdi cor mel kullanıyorum ama mavide denemek istiyorum şansımı. bana kalsa direkt cor ice alırım ama çok açık olma ihtimali korkutuyor beni. cristaldir özeldir onu deneyeyim diyorum ama taşarsa çok üzülürüm:KK58: senin kullandığın cor ice eski seri değil mi? 2016'lar çok açıkmış galiba. 2015 seriye ulaşabilme ihtimalim var mıdır seninkiler gibi durması için?:KK69: ay çok sordum ama cristalle cor ice bir arada gelince devreler arıza yaptı ihihi. bu arada cor ice kesinlikle daha güzel durmuş!:KK8:

Son düzenleme:
Niiil içimi okudun resmen cor ice mı cristal mi diye kafayı sıyırıyodum:KK37::KK37:
şimdi cor mel kullanıyorum ama mavide denemek istiyorum şansımı. bana kalsa direkt cor ice alırım ama çok açık olma ihtimali korkutuyor beni. cristaldir özeldir onu deneyeyim diyorum ama taşarsa çok üzülürüm:KK58: senin kullandığın cor ice eski seri değil mi? 2016'lar çok açıkmış galiba. 2015 seriye ulaşabilme ihtimalim var mıdır seninkiler gibi durması için?:KK69: ay çok sordum ama cristalle cor ice bir arada gelince devreler arıza yaptı ihihi. bu arada cor ice kesinlikle daha güzel durmuş!:KK8:
frances sevindim işine yaradığına az da olsa:)
aynada bugün ikisinede uzun uzun baktım,inceledim:) aralaraındaki farkları gözlemlemeye çalıştım..nc bende hafif kayma yapıo,cor tam. cristal de bombe var ıce a kıyasla hafif te olsa..ıce daha opak ve cor irisi nc ye kıyasla djha küçük gösteriyor..ama ikisininde güzellikleri ayrı ıce daha soğuk bir renk cristalde sıcak değil ama ıce kadar soğuk değil,''buz'' cidden:)

cor ıce bendeki 2015 evet ama 2016 larda aynı,aysbekte aldıcor ıce 2016 sei arzu ilede bunu konuştuk cor ıcelarda 2015-2016 durumu yok onu anladıkyani 2016 cor ıce ta alsan benimkinden farklı olmayacak..aysbektede benle aynı oldu onun gözü ile benim göz rengimin koyuluğu birebir diyebiliriz..sadece benimki eski olduğu için renk daha oturmuş bir ton,ama zamanla yeni açılan cor ıce ta aynı olacak..

ben ikisinide çok seviyorum ama mavi sever olarak ıce bir adım önde,şimdi aklım charm ıce ta:KK1:
solotıcada aradığım renkleri buldum cristal ve ıce:KK19:

Son düzenleme:
Hızır gibi yetiştin Nil çok sağol, hatta öyle bi yetiştin ki bu hafta sipariş vericem arzu abla'ya:KK52: fark var diye çok korkuyodum. ben zaten en doğalıyla başladığım için sonraki lensteki en ufak bir fark bile gözüme batabilir; bombesi, taşması filan. Malum öğrenci bütçesi, ''o parayla ne kıyafetler alırdııım'' psikolojisi de cabası:KK37:

benim gözlerim de siyaha yakın olmasa da koyu bi kahverengi. hemen hemen aynı durur diye düşünüyorum o zaman.

ben charm ice'ın tonuna aşığım resmeen. ama o haresi yok mu o haresi. ama sendeki duruşunu hayal edebiliyorum çok güzel olur, mavi senin rengin:KK55:

Hızır gibi yetiştin Nil çok sağol, hatta öyle bi yetiştin ki bu hafta sipariş vericem arzu abla'ya:KK52: fark var diye çok korkuyodum. ben zaten en doğalıyla başladığım için sonraki lensteki en ufak bir fark bile gözüme batabilir; bombesi, taşması filan. Malum öğrenci bütçesi, ''o parayla ne kıyafetler alırdııım'' psikolojisi de cabası:KK37:

benim gözlerim de siyaha yakın olmasa da koyu bi kahverengi. hemen hemen aynı durur diye düşünüyorum o zaman.

ben charm ice'ın tonuna aşığım resmeen. ama o haresi yok mu o haresi. ama sendeki duruşunu hayal edebiliyorum çok güzel olur, mavi senin rengin:KK55:

bu arada aysbek'in 2015 imiş yanlış kalmış aklımda.sedanınkiler 2016 seridendi..
ama ben arzuya direk dordum 2015 ile 2016 farklımı die aynı deyince ben yedek cor ıce almaktan vazgeçtim,yani cor ıcelarda değişen yokmuş 2015 ve 2016 aynı olduğunu arzu teyit ediyor...
hayırlısı olsun ,tşk ederim :)

Son düzenleme:
X