Çöpçü kadının gözleri dolduran sözleri

Caddy

Guru
Pro Üye
28 Mart 2012
8.170
2.001
448
Kocaeli
Kayseri’de ekmeğini çöpten kazanan 26 yaşındaki 3 çocuk annesi Sevilay Satlık, Kadınlar Gününün kendisi için bir anlamı olmadığını söyledi

Melikgazi ilçesi Serkent Mahallesi’nde yaşayan 26 yaşındaki 3 çocuk annesi Sevilay Satlık, evinin geçimini eşi Metin Satlık ile birlikte çöp toplayarak sağladıklarını ifade etti. Sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez çöpe çıktığını söyleyen Sevilay Satlık, eşi ile günlük kazançlarının toplamda 30 TL’yi geçmediğini söyledi. İlkokul ikinci sınıfa kadar okuduğu için başka bir iş bulamadığını dile getiren Sevilay Satlık, günlük kazancının yarısı ile 9 aylık bebeğinin ihtiyaçlarını gördüklerini, kalanıyla da eve harcadıklarını belirtti.

“BAŞKA ÇARE BIRAKMIYORLAR”

Yaptığı işten dolayı insanların kendisini çoğunlukla hor gördüğünü kaydeden Sevilay Satlık, “Yaşın kaç, istersen çalışırsın diyorlar ama diploma olmadığı için iş vermiyorlar bize. İçini bilmediklerinden konuşuyorlar. Tamam okumayı isterdik ama olmadı. Olmayınca da olmuyor. En son çare olarak da kağıt toplamayı düşünüyorsun. Başka çare bırakmıyorlar insanda” diye konuştu.

“PİS İŞ AMA MECBURUZ”

Çöp toplamanın sağlık bakımından riskli olduğuna da dikkat çeken genç kadın, “Pis bir iş. Mesela bir keresinde eşimin gözüne asit kaçmıştı şişeyi açarken. Hastaneye gitti ama düzelmedi. Ama ne yapacaksın, mecbur gidilecek…” dedi.

Geçim derdinden dolayı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün kendisi için bir anlam ifade etmediğini de dile getiren Sevilay Satlık, sözlerini şöyle sürdürdü:

Ben normal kadınlar gibi olsaydım çöpe çıkmak istemezdim. Çocuklarımın başında onlara bakmak isterdim. Evimin içinde olmayı tercih ederdim. Ama sabah çöpe çık, sonra gel, sonra tekrar çık. Az kazançla, 3 çocuk idare etmeye çalış… O yüzden Dünya Kadınlar Günü’nün benim için bir anlamı yok.”

kaynak: gazeteyeniyuzyil.com

İnşallah bu haberden sonra yardım edenler olmuştur.Türk halkı duyarlı bu konularda.

26 yaşında yokluk içinde 3 çocuk hep aynı durum içler acısı söyleyecek fazla söz yok Allah yardımcıları olsun..

En kötüsüde 3 çocuklu oluşu nerde fakir onlarda çocuk sayısı fazla annenin kaderi çocuğa geçiyor onlarda ,meslek sahibi olmadan evlenir bir 4 tanede onlar yapar kaderimiz der geçer

İnşallah bu haberden sonra yardım edenler olmuştur.Türk halkı duyarlı bu konularda.
Ne yardım edecekler. Geçenlerde bir kanun çıkarıldı. Artık hurdacılar çöplerden kağıt, şişe, teneke toplayanların topladıklarını alamayacaklar. Alanlara sanırım 50 bin TL para cezası yazılacak. Bu kanun ile mi yardım edecek sosyal devlet bu vatandaşlarımıza?
Bu yasa insanımızın rıskını şerefiyle onuruyla kazanmasına yapılan en büyük darbedir.

Bu kadar çocuk niye anlamıyorum. Iş yok güç yok ne di ye doğurur sun yazık degil mi o bebeklere ben anlamıyorum.millet uğraşır hastanelerde ne emek ler verir olmaz bunlar habire dogururlar.aklım ermiyor bir türlü...

Rabbim Halime cok sükür bin sükür,, serefinle namusunla helalinden kazaniyorsun Rabbim yardimcin olsun sana ve senin gibi zor durumda olan herkese

Allah yardımcısı olsun. Çalmadan çırpmadan yaşam mücadelesi veriyor. Ama üç çocuk niye? Halin vaktin belli. Yazık günah.

neden durumu kotu insanlarin fazla cocugu olurda daha rahat durumda ve okumuş olanlar icin iki cocuk bile fazladir. biri bana bunu aciklasin ya. 9 aylik bebekleride varmış. simdi bez mama yeter. ilerde bu cocuklarin okulu olnayacak mi arkadaşlarından tv den internetten görüp istemeyecekler mi?
biraz akil ya.

Rabbim yardımcısı olsun da. madem durumun yok madem bakamıyorsun niye 3 çocuk?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…