çoook acill,lutfen bir akıl verin!

duyguby

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2007
881
10
Arkadaşlar,
8 haftalık hamileyim.Hamile kalmadan önce kızamıkcık bağışıklık testi yaptırmadım ve dolayısıylada aşı olmadım.ama bu aşıyı küçükken yaptırdımmı onuda bilmiyorum tabi.işyerinden oda arkadasım 2 gundur rahatsızdı.Bugun kırmızı döküntüler cıkarmaya başladı ve hastaneye gitti.Kızamık yada kızamıkçık olduğu çok belli.Ve gunlerdir yakın temas çalışıyoruz.şu an bana geçmiş olmasından çok ama çok korkuyorum.eğer geçmişse bebeği alırlar cunki.Bana bir akıl verin noolur,bana geçme ihtimali nedir.Ben daha önce 18 yasındayken kızamık hastalığı geçirdim ama kızamıkçık hiç olmadım.bu virüse temas eden mutlaka hastalanır mı?Bilgisi olan var mı?

bence hemen bu konuda doktorunla konus , kan tahlillerinde durum mutlaka ortaya cıkar. doktorum benden hamile oldugumu ogrendigim an cok kapsamlı kan ve idrar tahlilleri istemişti ve neye bagısıklıgım var neye yok uyardı beni. gerekirse bir sure rapor alır gitmezsin işe.. geçmiş olsun inş birsey yoktur...

bence hemen bu konuda doktorunla konus , kan tahlillerinde durum mutlaka ortaya cıkar. doktorum benden hamile oldugumu ogrendigim an cok kapsamlı kan ve idrar tahlilleri istemişti ve neye bagısıklıgım var neye yok uyardı beni. gerekirse bir sure rapor alır gitmezsin işe.. geçmiş olsun inş birsey yoktur...

Bence de hemen doktorunla konuş canım. Doktorumun benden hamile kaldıktan sonra istediği testler arasında kızamıkçık da vardı, benim negatif çıkmıştı, demekki geçirmemişsin dedi bana da. ınşallah birşeyin yoktur, buradan haberdar et bizleri de :nazar:

canım ,benimde doktorum rutin tahlillerimi istemişti.hatta kızamıkçık vs 2 gun sonra yaptıracaktık.Nasıl korktuğumu bilemezsin su an.Aksilik gibi arkadaşımda neredeyse 30 yaşında.şimdi kızarıklık döküntüleri bugun başladı.Ben 2 gun önce falan virusu kapmış olsam,testlerde cıkar mı?yarın falan hemen doktora gidicem en gec.

canım panik olma doktoruna sor arkadaşlarında dediği gibi kötü şeyler getirme aklına inşallah iyi haberlerini bekliyoruz

insallah canım insallah.:KK43:(( korkudan elim ayağım titriyor.Kızlar bu arada kızamıkla kızamıkçık belirtileride zor ayırt ediliyor.Nerden anlıycaz ki hangisi olduğunu?

Sadece aşı için değil gebeliğin tespitinden itibaren takip için de gitmek gerekiyor sağlık ocağına. Tamam kendi uzman Dr. umuz var ama ben 9+1 im. Sağlık ocağına da gittim. 27 ekim de aşıya çağırdı ebe.

X