Bebek Beslenmesi çook gazı olan bebeklere ne yapmalı

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

zafergamze

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Mart 2008
602
2
116
Iğdır
benim görümcem yeni doğum yaptı kızlar bebeginin karnı taş gibi aşırı gazlı sancılı bi bebek naptıysa geçmiyo sizin bebeğinize uyguladığınız bişey varmı

Benım oglumda cok gazlı bır bebektı her marka gaz ılacı ve gaz gıderıcı oldugu soylenılen ot cay var evde kesın cozummu yok anason rezene ve kımyon caylarını deneyebılırsınz onn dısında metsıl sub sımplex zınco nurse harveys bıogaıa ısımlı damlalardan bırıde ısınıze yarar belkı ısallah cok uzun surmez...

Benim kızımda çok gazlı bir bebek biz zinco ve sab simplex'in fayadasını baya bi görüyoruz.. Anne sütü alıyorsa anne yediklerine dikkat etmeli yok mama ile beslenme durumunda kaldıysa(benim kızım gibi) o zaman aptamil conformil ve aptamil 1 dönüşümlü kullanıyorum ve bunlara ek olarak günde 50 ml suya 1 çay kaşığı olmak kaydıyla humanın rezene kimyon çayını kullanıyorum bunların hepsi birleişince bende işe yaradı.

Ya konuyla alakasiz oldu ama suyu biberonlami veriyosun yoksa kasikla mi? Kasikla vermeye calisiyorum ama yarisi yere gidiyo.biberonunda akisindan emin olamiyorum hizli akar bogulur filan diye

Ya konuyla alakasiz oldu ama suyu biberonlami veriyosun yoksa kasikla mi? Kasikla vermeye calisiyorum ama yarisi yere gidiyo.biberonunda akisindan emin olamiyorum hizli akar bogulur filan diye

bence biberonla ver ayına göre al biberon onların uçları çok az akıtıyor anne sütü alamıyan bebeklerimize mamayı neyle verdik yaa.ayy kusura bakma atlamış gibi oldum yardım amaçlı yazdım

Yeğenim bebeğine yaparken görmüşdüm:Bebeği sırt üstü yatırın bir yere,bacaklarını karnına doğru hareket ettirin.Gaz çıkarmasına yardım ediyor ve işe yarıyor

benim oğlumun deli gibi gazı var ve şuan iki aylık nerdeyse denemediğim hiçbirşey kalmadı.Son olarak acı elma yağını kullandım.ayaklarına ve karnına masaj yapıyorum emziriken pıt pıt atıyor.Bunu deneyin bence çok memnun kalacaksınız.

Canım biberonla veriyorum, ilk başlarda çok geldiği için tıkanıyordu.. sonra aklıma bir hinlik geldi,, premature bebek biberon emziği aldım ( ki kızım premature değil ) sadece suyu verirken o emzik başını kullandım veee sonuç süper oldu.. Tıkanma vs. hepsi gitti. Kaşıkla uğraşılmazz, benim yaptığım gibi yap tavsiyeee =).*

kızlar muskatta çok iyi geliyormuş.. biraz rendeleyip sütünüze karıştırp verin... biz sab simlexten çok memnun kalmıştık ayrıca..

kızlar muskatta çok iyi geliyormuş.. biraz rendeleyip sütünüze karıştırp verin... biz sab simlexten çok memnun kalmıştık ayrıca..

Sab bizim için olmazsa olmaz diyebilirim,, onun kadar iyi gelen hiçbir ilaç olmadı. Muskatı birkaç yerde daha okudum ama Allah muhafazadeneyen arkadaşlardan bazıları muskatın rendesinde heralde bir sıkıntı yaşamışlar olsa gerek sorun bebeklerine içirirken ekstra dikkat gerektiren bir konu =/

arkadaşlar gazdan çok çeken bir anne olarak konuya duyarsız kalamadım bizim neredeyse denemediğimiz hiçbirşey kalmadı ama kendim tecrübe ederek bu dertten kurtuldum şöyleki:metsili çok düzenli kullandım günde 4 defa 8 damla ve bebeğimi sıcak tuttum özellikle ayaklarını kilotlu çorap giydirmeye başladığımdan beri bitti sayılır gaz sıkıntısı bide emzirdikten hemen sonra omzuma alıp sakin sakin şarkı söyleyerek sırtını sıvazlıyorum sonuç:gazsız ve mutlu bir bebek

ilk defa duydum... bunu nerden temin edebilirim acaba?

duzenli olarak sab kullaniyorum, doktoruma da danisarak gunde 15 ccden 3 defa rezene cayi hazirlayip veriyorum. ayrica aksamlari yatirirken de kolik muzik dinletiyorum. bazi aksamlar da sicak su torbasini - onu tabii ki yakmayacak sekilde - poposuna koyuyorum. mutlaka her emzirmede gazini cikartiyorum ama karni hala tas gibi. hatta bazen emzirirken karnindan oyle gurultular geliyor ki ondan geldigine inanamiyor insan. acaba benden geliyor da farketmiyor muyum diyorum... sasirdim kaldim artik.

canım benim kızımda çok sancılıydı birgece hiç unutmam abartısız 1 saat ağladığını billrim yavrumun... Önereceğim iki şey var biri zinco damlası ve acı elma yağı karnını saat yönüne doğru ovalasın... Blrde ayaklarınada sürsün bebeğı sıcak tutsun rabbım acıl şifalar versin inşallah amin...

Son düzenleme:
vallahi tüm bu saydıklarınızı denedim hiç biri fayda etmedi şu an 3,5aylık oldu baya azaldı gazı doktor 3 aydan sonra azalır demişti zaten ama sizler bi umut deneyin belki sizinkilere fayda eder.

son bırkac gundur sab ile birlikte bitki cayi deniyorum. kizim eskisine nazaran biraz daha rahat diyebilirim. tabi sorunumuzu kokten halletmedi ama uykularimiz biraz da olsa duzene girdi. artik gaz sancisi olsa dahi pek uyanmiyor. bitki cayi olarak da anason rezene ve kimyon karisimini gunde 3 defa veriyorum. tavsiye derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…