Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
öncelikle hayırlı olsun... biz nişan bohçası hazırlarken erkek tarafından birilerini çağırmadım toplu gidip yapmadık yani aldım annemi yengemi
gittim... karşı tarafta aynı şekilde kendisi hazırladı yani bohça gelene kadar bana ne aldıklarını bilmiyordum...
Yanı heppp olee mıı oluoor pekii
Bizde durum şöyledir; kız annesi ve varsa ablası yakın bir akrabası vs onu alır, erkek tarafından da kaynvalide ve abla kardeş akraba vs biri daha gelir bu şekilde çıkılır...
ama o zaman sana alınan kıyafetler çok büyük bi risktir olur olmaz begenmezsin üzerine olmaz vs :) Benim bildiğim de damat, gelin birer de damat ve gelinden birer yakın. en fazla 4 kişi. biz öyle gidicez kısmetse haftaya :)
Biz annem ve ben, kayınvalidem ve onun kardeşiyle gitmiştik. Bana alınacakları beraber aldık zaten bensiz iç çamaşırı, gecelik, kıyafet almaları çok saçma olurdu. O gün sadece benimkiler alındı sonra biz nişanlıma aldık ama kayınvalidem sen bilirsin onun zevkini dedi gelmedi. Pijama takımı, iç çamaşırı, terlik, kemer, cüzdan falan nişanlım olmadan aldım ama ayakkabı, pantolon, gömlek falan onunla beraber aldık. Yani bence sana alınacakları alırken sen de orda olmalısın.
Merhaabalar : :
Bekledık ama Allahın ıznıyle nısanımızı artık yapacagız bu ayın soonunda ama sormak ıstedıgım sey nısan bohcasıı almaya kımınle gıdılırr ??? yanı kımler olurr nasıl tamaalanır cevap nolurr
peki yakınlarda nısan yapan varmı malıyet tam oalrak nasıl oluyor yada ne bılım ne kadar tutyor hazırlanması faln yanı
hayırlı olsun :)
bence bunun bir standardı yok. isteğe ve duruma göre değişebilir.
bende durum biraz farklıydı, aileler farklı şehirde olduğu ve karşı taraf tecrübesiz olduğu için ben gereken her şeyi aldım sonra bohçalamaları için onlara verdim :) biraz yorucu ama en azından kendi zevkime göre utanmadan sıkılmadan gereksiz şeyleri formalite icabı almak zorunda kalmadan tamamlamış oldum :) eğer yanında bir büyük olacaksa mutlaka seni yakıdan tanıyıp anlayan mesela yenge ya da abla olmalı. çünkü insan bazen çekinebiliyor almak istemediği beğenmediği şeyleri almak zorunda kalabiliyor böyle bir sıkıntıya girmeden yanında işi bilen tatlı dilli anlayışlı biri olması lazım
kolay gelsin :)
geçen yıl 15 nisanda nişanlandım :) oldukça detaycı ve mükemmeliyetçiyim o yüzden çok paralar harcadım bohçalara. bizde damadın kardeşlerine anne babasına ve büyüklerine de bohça yapılır. her birini renk uyumuna, incili keselerine kadar düşündüm çok uğraşlı ama zevkli oluyor. sadece damat bohçası diyorsan, iyi ve kaliteli bir şey olsun istiyorsan 3-4 bini var.
Normalde karşı damadın ailesinden biri ve senin ailenden biri ile yapılıyor ama sana tavsişyem bu işleri bilen bi arkadaşını al yanına kimse karışmadan rahat rahat alın şahsen ben öyle yapıcam zaten erkek arkadaşının nelerden hoşlandığını bilirsin tek çıkmak senin yararına olur kalabalık çıkınca senin istediğin hiçbirşeyin önemi kalmıyo yine annelerin dediği oluyo
ohhaa yaa o kadar tutarmı anammm
1 kez olsun iyisi olsun dersen o kadar tutuyor. iyisi olmasında fayda var çünkü sonradan yine siz kullanacaksınız her şeyi
anlaadım canım bakalamım pazar netlesecek yaa pazartesı yada salı da gidecegizz pohça yapmaayaa