• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ComboFix (Silinemeyen virüslerden kurtulun)

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU3

Ziyaretçi
Bildiğiniz gibi usb flash bellekler ile gelen ve bulaştığı bilgisayarı hantallaştıran gizli dosyaları görememenize sebebiyet veren meşhur bir kaç virüs bulunmakta. Bunlar amvo.exe kamsoft.exe activexdebugger.exe ..vb isimlerle bilgisayara bulaşıyor. nod32, avast, kaspersky filan da silemiyor. İşte burada imdadımıza mükemmel bir temizleme aracı yetişiyor. ComboFix.
Programı aşağıdaki linkten indirip çalıştırdıktan sonra karşınıza gelen soruları Yes veyahut Evet butonlarına basarak geçin ve arkanıza yaslanın. Yaklaşım 10 dk süren tarama ve temizleme işlemi sonrasında bilgisayarınızda bu illet virüslerden eser kalmayacaktır. Tarama işlemi sırasında program bilgisayarınızı kapatıp tekrar açacak. Kendiniz sakın o sırada bilgisayara müdahele etmeyin!

http://download.bleepingcomputer.com/sUBs/ComboFix.exe

canım bu program windows2003 ıcınde gecelımı ben de kurtulmadıı sankı

canım ben bunu indirdim sonra tarattırdım yazılanlar gibi oldu ama bize bir bilgi vermedi anlamadım şimdi bu temizledimifisfisfis

Kızlar,bu gerçekten çok güzel bir program.Benim de zamanıda çok işime yaramıştı.
Ama ayrıntılarını tam bilmediğim bazı sakıncaları olduğunu öğrenmiştim sonradan.
Yani anwo-kawo cinsi virüslerde işe yaradığını biliyorum,güvenle kullanabilirsiniz.
Ama diğer virüsler için bilmeden bişey diyemiycem.Karar sizin..
Sorunuza gelince; Tarama işlemi bittikten sonra masaüstünüze (ya da C'ye) bir metin belgesi geliyor.Adı combofix.txt. O belgede pcnizde hangi virüslerin temizlendiğini görebilirsiniz.yerimseniben
(Bi de vista kullananlar combofix'in üzerine sağ tıklayıp Yönetici olarak çalıştırın'a bassınlar..)

Son düzenleme:
Sağolsun Seli zaten bahsetmiş. Söylediği gibi bir log dosyası açılıyor ve içerisinde neleri düzelttiğini ayrıntılı bir şekilde gösteriyor. Örneğin bende ki log dosyasının bazı yerlerini aşağıya yapıştırıyorum. Siz sadece rahat olun eğer virüs varsa da buldu ve temizledi.

[HKEY_CURRENT_USER\software\microsoft\windows\currentversion\explorer\mountpoints2\{3e9b57d9-3076-11dd-ba92-001731db4a64}]
\Shell\Auto\command - activexdebugger32.exe f
\Shell\AutoRun\command - c:\windows\system32\RunDLL32.EXE Shell32.DLL,ShellExec_RunDLL activexdebugger32.exe f
\Shell\explore\Command - activexdebugger32.exe f
\Shell\open\Command - activexdebugger32.exe f

[HKEY_CURRENT_USER\software\microsoft\windows\currentversion\explorer\mountpoints2\{65948116-8ed1-11dc-ab68-001731db4a64}]
\Shell\Auto\command - E:\activexdebugger32.exe f
\Shell\AutoRun\command - c:\windows\system32\RunDLL32.EXE Shell32.DLL,ShellExec_RunDLL activexdebugger32.exe f
\Shell\explore\Command - E:\activexdebugger32.exe f
\Shell\open\Command - E:\activexdebugger32.exe f

- - - - ORPHANS REMOVED - - - -

MSConfigStartUp-kamsoft - c:\windows\system32\kamsoft.exe
MSConfigStartUp-kava - c:\windows\system32\kavo.exe
MSConfigStartUp-Vidalia - c:\program files\Vidalia Bundle\Vidalia\vidalia.exe

Back