• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çokmu paniğim ben yaaa :(

pijema

Hamd olsun....
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2006
1.497
0
116
İstanbul
Arkadaşlar mrb, 22 yasında ve bekarım yaklaşık 3-4 gündür genital bölgemde kaşıntı ve şişlik var... Çekingen bi insanım ve aileme de bu konuyu açmaktan çekiniyorumm çünkü su sıralar bi birlikteliğim var ailemin de bildiği yanlış anlaşılmaktan korkuyorum... Saçma gelebilir nedenlerini araştırdım netten ve mantar olabileceği yönünde yüksek olsılık var. Benden 8 yas büyük halam kadın hastalıklarından ameliyat oldu (doğru dürüst doktora gitmem çok şükür) bu yüzden de korkuyorum önerdiğiniz bi ilaç yada tadevi yöntemi varsa söylermisiniz lütfennnn... :teselli:

Mantar olma olasılığı yüksek ama kafadan ilaç kullanmak çok yanlış. Doktor gitmen daha iyi olur. Krem ve tek doz hap verecektir. Doktor konusunda korkmanı gerektirecek bir şey yok :) Ben 16 yaşımdan beri düzenli olarak gidiyorum. Kızkende gidiyordum, kadın oldum hala çok rahat gidiyorum. Utanacak çekinecek bir şey değil, sağlık neticede ihmale gelmez :)

Cnm mantar olabilir ama şunu dene
bir tasa sirekeli ılık su yap ve onunla yıka o bölgeyi bikaç gün sona bidaha durulama
sirke mikrobu kırar işe yaramazsa mutlaka doktora git
ayrıca ailenden çekinmende çok tuhaf neyini yanlış anlayabilirlerki
onlarada demeden git madem doktoraa

Arkadaşlar mrb, 22 yasında ve bekarım yaklaşık 3-4 gündür genital bölgemde kaşıntı ve şişlik var... Çekingen bi insanım ve aileme de bu konuyu açmaktan çekiniyorumm çünkü su sıralar bi birlikteliğim var ailemin de bildiği yanlış anlaşılmaktan korkuyorum... Saçma gelebilir nedenlerini araştırdım netten ve mantar olabileceği yönünde yüksek olsılık var. Benden 8 yas büyük halam kadın hastalıklarından ameliyat oldu (doğru dürüst doktora gitmem çok şükür) bu yüzden de korkuyorum önerdiğiniz bi ilaç yada tadevi yöntemi varsa söylermisiniz lütfennnn... :teselli:

Canım eğer iç tarafında bir kaşıntın yoksa tyrosid isimli bir krem var. Genital bölgeni su ile iyice yıkayıp silip dudak içlerine ve kaşınan yerlere bu kremden sür... Mantar oluşumundan kaynaklıdır kaşıntın ve şişliğin. 2 gün günde 3-4 kere bu işlemi tekrarla.sorunun çözülecektir.Fakat bundan sonra vajinal temizliğine dikkat et.

Cnm mantar olabilir ama şunu dene
bir tasa sirekeli ılık su yap ve onunla yıka o bölgeyi bikaç gün sona bidaha durulama
sirke mikrobu kırar işe yaramazsa mutlaka doktora git
ayrıca ailenden çekinmende çok tuhaf neyini yanlış anlayabilirlerki
onlarada demeden git madem doktoraa

Sirkeli su yöntemini denemeye karar verdim önce ama sonradan korktum :utangac: regl dönemnde olduğum için suan kasınma yada şişlik kalmadı gerçi kullandığım pedlerden sanıyorum bu hale geldim daha önce hiç karşılaşmamıstım çünkü kızmayın ama bi ilaç kullandım ben onun da etkisi var tabi :utangac::utangac:

Back