- 30 Ocak 2023
- 11
- 1
- 32
Bizimde çoklu besin alerjimiz , aptopik dermatit ve egzamalarımız olduğu bir hayatımız var . Özel hastaneye gidip deri üzerinden 48 adet test yaptırdık ve 40 tane alerjimiz çıktı . Başta üzüldüm evet çünkü kızım yemeğe çok hevesli bir bebek. Yediklerimiz o kadar sınırlı ki kendimize araştırma ile doyurucu tarifler bulduk . Bizim sadece yemek için serbest olan ürünümüz karabuğdaydı. Kara buğday unundan lavaş yaptık. Kara buğdaydan lahana sardık , yaprak sardık ve hala devam ediyoruz . Doktorumuz bize 40 gün diyet verdi ve şu an 18. Gündeyim . İlk başlarda zordu evet ama şu an alıştık sağlıklı besleniyor gibi hissediyorum . Kızıma ek gıda olarak avakado ve mango veriyorum . Karabuğday unundan brokoli çorbası , katmalar haşlama gibi . Biz daha öncesinde kızım doğduğundan beri çocuk doktorumuzun önerisi ile süt ve süt ürünleri , yumurtayı kestik . Kızım 7 aylık olduğunda bunlara başladık . Su an yoğurt ile başladı ve sıkıntı yok çok şükür .Elbette anne sütüne devam ediyoruz . Diyeti ben yapıyorum bebeğim bundan çok etkilenmiyor . Ve sütüm kesilir diye lütfen korkmayın bu yediklerimiz sağlıklı besinler . Ve ilave olarak kendim neocate junior 1 yaş mama içiyorum . Yiyemediğim proteini oradan karşılayabileceğimi söyledi doktorumuz .40 gün sonra diyeti açabileceğimizi söyledi bizim gibi olanlar için eğer isterlerse buradan gelişmeleri yazabilirim . İşin özü şu lütfen bir alerji doktoruna görünün ve kafamıza göre diyet yapmayın . Eğer bu durumda olup diyet yemekleri ile çözüm bulamıyorsanız seve seve yardımcı olurum . Ben hala diyetteyim çünkü :)