Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Arkadaşlar bebeğim 24 günlük 37.haftalık doğdu ilk 7 gün hiç emmedi bu sebeple 3 gün boyunca süt düğümlenmesi yaşadım mecburen sağıp biberonla vermeye başladım ben de ama bu sefer de biberona alıştığı için göğsümü almıyordu meme başlığı kullanıyorum artık arada sağıp takviye yapıyorum çünkü yeterince ememiyor çok huzursuz uzun süre emiyor aslında ama yatırdığım anda hemen bağırmaya başlıyor sanırım doymuyor bugün ilk defa inat ettiğim halde mama verdim oysa emzirebildiğim kadar emzirecektim çok üzülüyorum neden böyle yapıyor olabilir ?Dediğim gibi uzun süre emiyor ve uykuya geçiyor yatırmaya başladığım anda ise bağırmaya başlıyor ya da bir kaç dk.sonra geceleri uyuyamıyorum çok sinirliyim ne yapmam lazım???Acil yardım lütfennn!!!!
cnm gazıda olabilir.benim bebeğim çok gazlı olduğu için sürekli emmek isterdi.gazlı bebek doyduğunu bilmezmişve memede ağrıları hafiflermiş.ben doymuyor sanıp üstüne birde mama verirdim içerdi.sonra hepsi mideye fazla gelince kusardı.böyle zamanlarda özellikle emziriliyorsa bebek gaz içinmi ağladığı yoksa açlığındanmı ağladığını anlamak zor oluyordu benim için.
ağlamadan beslendiğinde yani gaz sancısı çekmediğine emin olduğun zamanlarda emzirirdikten sonra aslında doyup doymadığını tahmin edebilirsin.parmağını yanağına dokunduğunda hemen saldırıyorsa açtır kesin.ya da emzirdikten sonra mama verdiğinde içiyorsa ve sakinleşiyorsa yine aç olabilir.benim bebeğimde hiç bir yatırmamda sakince uyumadı.emerken uyurdu ve yavaşça yatağına yatırırken hemen açardı gözlerini uykusunu almadığı içinde başlardı ağlamaya.hiç istememe rağmen mecburen ayakta sallamaya başladım.çünki ne kol dayanıyor kucakta taşımaya ne de bel.7. ayına girdi hala ayakta sllayıp uyutuyorum ve bıraktıktan 2 dk sonra uyanıyor.uykusunu alana kadar yaklaşık bir saat ayağımda uyuyor.benim 6 yaşındaki kızımda böyleydi bazı bebekler böyle olabiliyor.doydumu doymadımı neden uyumuyor derken biz 6 ayı geçirdik korkma seninkide hemen geçer..
Efsa'nın annesi
Kayıtlı Üye
bencede gazı olabilir o yüzden de sürekli emmek istiyordur benim kızımda öyleydi sürekli emmek istiyordu ben yalancı emzik kullandım o dönemde emziğide 1 ay kadar emdi gaz sorunu azalınca onuda istemedi gaz için nurse harveys diye bitkisel bir şurup vermişti doktorumuz tavsiye ederim çok işimize yaradı arkadaşlarımda hep bebeklerinde bu şurubu kullandılar çok rahatlatıyor güzel uyutuyor bebeği
Arkadaşlar bebeğim 24 günlük 37.haftalık doğdu ilk 7 gün hiç emmedi bu sebeple 3 gün boyunca süt düğümlenmesi yaşadım mecburen sağıp biberonla vermeye başladım ben de ama bu sefer de biberona alıştığı için göğsümü almıyordu meme başlığı kullanıyorum artık arada sağıp takviye yapıyorum çünkü yeterince ememiyor çok huzursuz uzun süre emiyor aslında ama yatırdığım anda hemen bağırmaya başlıyor sanırım doymuyor bugün ilk defa inat ettiğim halde mama verdim oysa emzirebildiğim kadar emzirecektim çok üzülüyorum neden böyle yapıyor olabilir ?Dediğim gibi uzun süre emiyor ve uykuya geçiyor yatırmaya başladığım anda ise bağırmaya başlıyor ya da bir kaç dk.sonra geceleri uyuyamıyorum çok sinirliyim ne yapmam lazım???Acil yardım lütfennn!!!!
selam. seni çok iyi anlıyabiliyorum benim oğlum da hiç uyumuyordu. neredeyse 20 saat kadar uyanık kalabiliyordu. hiç düzelmeyecek sanmıştım. benimde uykusuzluktan sinirlerim bozulmuştu. ama 3 ay sonra bıçak gibi kesildi. ben bile inanamadım. gazı bir türlü geçmek bilmiyordu. kullanmadığım ilaç çay kalmadı. ama hepsi 3 ay sonra düzene girdi. çok zorda olsa biraz sabret diyeceğim hepsi geciyor. yeterki bebeğinin sağlık problemi olmasın. sinirlendiğin zaman onun yüzüne bak ve gülümse iyi ki varlar onlar bir melek onlarsız bir hayat düşünülemez. benim oğlum şuan 8 aylık. bana yaşattığı o uykusuz günleri hiç hatırlamıyorum. onu ve bütün çocukları çok seviyorum .görüşürüz...