• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Çokk üzgünüm 6. ay aşısı yaptıranlar bir bakın lütfen

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

mdunal

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Mart 2011
47
2
36
Ankara
Bebeğim söz konusu olunca çok detaycı oldum. Çokk araştırıp çokk yanılıyorum. Hep sonu hüsran. Şuan yeni kendime geldim. Sakinleştirici aldım. Ben iyi anne olamayacağım sanırım. Neyse Konu şu arkadaşlar. Ben yine pimpiriklenip bebeğimde birşeyler görüp yine eşimi kandırıp yeni bir özel doktor araştırıp bebeğimi gereksiz yere yine bir sürü para vererek doktora götürdüm. Maksat kafama takılanları sorum aydınlanmak. Sanki hastanedeki doktorlar farklı gibi neyse. Dün gittik doktora .Koca bir liste yaptım. Detaylı sordum anlattı. 6. ay aşı günümüzdü. Söylemez olsaydım. Devamlı sağlık ocağında yaptırırken oraya gitmişken doktor yapsın dedik. Yaptı. Aşıdın sonra muayene ücretini verirken 250 tlde aşılara vereceksiniz demesinler mi. Ben şok oldum. Heryerde ücretsiz yapılan aşıdan bu kadar para istenir mi dedik ama birşey değişmedi. O kadar parayı bayıldık. Para önemli değilde bebeğim diğer aşılarda hiç ateşlenmezdi. Gerçi aşı öncesi ateş düşürücü verirdim bu sefer vermedim. Ateşi düşmedi. Bende sağlık ocağını aradım. Aşıları sordu bende 2 tane bacaktan yaptılardedim. Hemşirede 3 aşı ve birde ağızdan damla olması gerekli dedi. Doktoru aradım. Aşıların isimlerini aldım ve anlattım. Oda aşının bir tanesinde ikisinin de olduğunu, pahalı olduğu için piyasada olmadığını söyledi. Ağızdan olanda o aşının içinde var gerek yok dedi. Tekrar sağlık ocağını aradım. Oda ben o aşıyı bilmiyorum, gelin ağızdan olanı yapalım dedi. Bu arada bebeği devamlı ateşli. Ben tanıdığım başka özel bir hastaneden hemşire buldum . O da normalde özel hastanelerde de 2 aşı yapıldığını fakat ücreti pahalı olduğundan artık satılmadığını tercihe göre yurt dışından getirildiğini, ailelerin bebeklerinin 3 aşı vurulup ta canı çok acımasın diye tercih ettikleri bir aşı olduğunu söyledi. Ağızdan olanıda yapılmalı ama en az 21 gün geçmesi lazım dedi. sonuç olarak; vicdan azabı, kıpkırmızı bir göz, acaba bebeğime yanlış aşı mı yaptılar aşı bayat mıy dı diye baygınlıkla geçirilen 2 gün . Biraz uzun oldu ama durum bu. Bana olumlu tavsiye yapın kurban olayım. Ayyyy kafayı yicemm ben

Bebeğim söz konusu olunca çok detaycı oldum. Çokk araştırıp çokk yanılıyorum. Hep sonu hüsran. Şuan yeni kendime geldim. Sakinleştirici aldım. Ben iyi anne olamayacağım sanırım. Neyse Konu şu arkadaşlar. Ben yine pimpiriklenip bebeğimde birşeyler görüp yine eşimi kandırıp yeni bir özel doktor araştırıp bebeğimi gereksiz yere yine bir sürü para vererek doktora götürdüm. Maksat kafama takılanları sorum aydınlanmak. Sanki hastanedeki doktorlar farklı gibi neyse. Dün gittik doktora .Koca bir liste yaptım. Detaylı sordum anlattı. 6. ay aşı günümüzdü. Söylemez olsaydım. Devamlı sağlık ocağında yaptırırken oraya gitmişken doktor yapsın dedik. Yaptı. Aşıdın sonra muayene ücretini verirken 250 tlde aşılara vereceksiniz demesinler mi. Ben şok oldum. Heryerde ücretsiz yapılan aşıdan bu kadar para istenir mi dedik ama birşey değişmedi. O kadar parayı bayıldık. Para önemli değilde bebeğim diğer aşılarda hiç ateşlenmezdi. Gerçi aşı öncesi ateş düşürücü verirdim bu sefer vermedim. Ateşi düşmedi. Bende sağlık ocağını aradım. Aşıları sordu bende 2 tane bacaktan yaptılardedim. Hemşirede 3 aşı ve birde ağızdan damla olması gerekli dedi. Doktoru aradım. Aşıların isimlerini aldım ve anlattım. Oda aşının bir tanesinde ikisinin de olduğunu, pahalı olduğu için piyasada olmadığını söyledi. Ağızdan olanda o aşının içinde var gerek yok dedi. Tekrar sağlık ocağını aradım. Oda ben o aşıyı bilmiyorum, gelin ağızdan olanı yapalım dedi. Bu arada bebeği devamlı ateşli. Ben tanıdığım başka özel bir hastaneden hemşire buldum . O da normalde özel hastanelerde de 2 aşı yapıldığını fakat ücreti pahalı olduğundan artık satılmadığını tercihe göre yurt dışından getirildiğini, ailelerin bebeklerinin 3 aşı vurulup ta canı çok acımasın diye tercih ettikleri bir aşı olduğunu söyledi. Ağızdan olanıda yapılmalı ama en az 21 gün geçmesi lazım dedi. sonuç olarak; vicdan azabı, kıpkırmızı bir göz, acaba bebeğime yanlış aşı mı yaptılar aşı bayat mıy dı diye baygınlıkla geçirilen 2 gün . Biraz uzun oldu ama durum bu. Bana olumlu tavsiye yapın kurban olayım. Ayyyy kafayı yicemm ben

Canım benim, bukadar üzülmeni değer mı.
Şuanda anormal bir durum yoktur, sakin ol.
Doktorun karma + pneumokok (zahture) aşısı yapmış bebeğine.
Karma aşılarardan 2 tane var pyasada.
Biri Pentaxim ( sağlık bakanlığı tarafından ödenen olanı), diğeri Hexa Infanrix ( bu pahlı bir aşısıdır)
Muhtemelen bebeğine Hexa Infanrix vurulmuştur.
İçinde difteri, tetanoz, boğmaca, hepatit B, çocuk felci ve Haemophilus influenza (menenjit) aşıları bulunuyor.
Zahture için doktorunuz mutlaka Prevenar yapmıştır.
Yani, canım benim anormal bir durum yoktur. Doktorun yapılması gerek aşıları yapmıştır.
Hexa Infanrix, Pentaximden farkı olan içinde hepatit B bulunmasıdir. Yani 3 iğne yerinde 2 iğneyle kurtulmuş bebeğin.
Karma içinde çocuk felç aşısı vardır. Sağlık Bakanı yetersiz olabileceği söyluyor o nedenle ağızdan da damlatılsın diyor.
Ateşi çıkmış olabilir, anormal bir durum değildir. 24 saat içinde geçmesi lazım. Yarım ateş düşürücü fitil kullan.
Kendine ve bebişe iyi bak. Endişelenme herşey yolundadır.

Canım benim, bukadar üzülmeni değer mı.
Şuanda anormal bir durum yoktur, sakin ol.
Doktorun karma + pneumokok (zahture) aşısı yapmış bebeğine.
Karma aşılarardan 2 tane var pyasada.
Biri Pentaxim ( sağlık bakanlığı tarafından ödenen olanı), diğeri Hexa Infanrix ( bu pahlı bir aşısıdır)
Muhtemelen bebeğine Hexa Infanrix vurulmuştur.
İçinde difteri, tetanoz, boğmaca, hepatit B, çocuk felci ve Haemophilus influenza (menenjit) aşıları bulunuyor.
Zahture için doktorunuz mutlaka Prevenar yapmıştır.
Yani, canım benim anormal bir durum yoktur. Doktorun yapılması gerek aşıları yapmıştır.
Hexa Infanrix, Pentaximden farkı olan içinde hepatit B bulunmasıdir. Yani 3 iğne yerinde 2 iğneyle kurtulmuş bebeğin.
Karma içinde çocuk felç aşısı vardır. Sağlık Bakanı yetersiz olabileceği söyluyor o nedenle ağızdan da damlatılsın diyor.
Ateşi çıkmış olabilir, anormal bir durum değildir. 24 saat içinde geçmesi lazım. Yarım ateş düşürücü fitil kullan.
Kendine ve bebişe iyi bak. Endişelenme herşey yolundadır.

Allah senden razı olsun. Tam anlayacağım dilde anlatmışsın. Evet hexa demişti ama çoğu kişi duymamış. Öyle rahatladım ki. Şuan gözlerim doldu vallahi. Bebeğin varsa sana hayırlı evlat olur inşallah. Beni çok mutlu ettin. Canım benim.

bi an kendimi okudum sanki :) ama artık ben pimpiriklenmiyorum, saldım artık :)
sende aynını yap
aris çok güzel anlatmış, hiç kendine evham yapma

bende o kadar evhamlıydım ki yavaş yavaş rahatlayıp normale dönmöeye başladım. öncelikle o kadar çok sağlıkçı arkadaşıma sordum özel doktora götürme dediler. ben yine de her ay özel bir yere götürüyorum içim rahat etmediği için. ama aşılarını özellikle sağlık ocağında yaptırıyorum. bende bir sağlık çalışanı olarak ve daha önce sağlık ocağında çalışan biri olarak, aşıların bozulmaması için soğuk zincir uygulaması yapılıyor ve bu uygulamaya en çok dikkat eden yerler sağlık ocakları. aşıların saklanma koşulları çok önemli sağlık ocaklarında da buna çok dikkat ediliyor.bu nedenle güvenle gidip orada yapturuyorum. özeli hiç öenrmiyorum. gittiğimiz özel kurumda da ücretsiz yapılıyor aşılar ama ben orda yaptırmıyorum.

bende oglumun aşılarını götürdügüm özel dr un kliniginde vurduruyorum özel saglık sigortanız varsa fatura ve aşı kutusunı gönderdiginizde aşıların miktarlarını karşılıyorlar.aşı karnesine bakınca 6.ay aşıları dtap(difteri-tetanoz-bogmaca-)Infanrix -IPV+Hib marka bu aşı birçok aşıyıda içinde barındırıyor.rotavirüs aşısı var markası rotateq.benim oglumda bu aşılar hiç ateş yapmadı zaten yeni aşılar bizim bebekliğimizde vuruldugumuzdaki aşılar gibi degil.özel olarak vurulan bazı aşılar saglık ocaklarından daha farklı mesela pnömokok aşısı saglık ocaklarında 9 lu olanları ama özelde 13 olanları vuruluyor ogluma prevenar13 vuruldu.aşıları mümkün oldugunca önünüzde açtırın ve kutularındaki son kullanma tarihleirni siz bakın,özel de olsa devlette.aşı karnesinede mutlaka işletin derim.aslında iyi bir çocuk dr bulmak çok önemli yoksa biz annelerin kafası karışıyor dr dr geziniyoruz.

bu kadar pimpirikli olursan bebeğinin psikolojiside etkilenir canım. rahat olmaya çalış ki kötü şeyler seni bulmasın

Arkadaslar bir sey sorcambende cok pimpirikli bir anneyim bebeğime 6 aya gelene kadar bircok ası vuruldu ne bir şişme ne bir kizariklik oldu 6. Ay aşısında kolundan vurulan karma ası sanki arı sokmuş gibi kirmizi ve hafif kabarık semsert oldu asının üstünden 24 saat gecti ama hala bebeğimde huzursuzluk ve ates var hic uyumuyor fitil kullanıldım ates düşürücü doktor şurup yazdı bu sefer ama cocuğumun ateşini almio calpol die bir şurup paronox s die fitil kullaniodum dewam etsem biraey olur mü acaba

bizimde 1.5 yaş aşımız kızarıklık ve şişlik yapmıştı.ateşimiz yoktu ama
doktorumuz iki gün normal olduğunu,2 gün sonra geçmesse gelin demişti.
2.gün geçmişti.

Kızımın 6 ay aşısı yarın ve pek bilgim yok herkez farklı bişey söylüyor lütfen yardım edin kaç tane aşı olucak nerden vurucaklar içim acıyo

6. ay aşımızda çok çektik.bebeğimin aşısını yaptırdık 2 gün boyunca yüksek ateşti 38,5 üstü idi genelde 3 gün olunca doktor kapısı bekledik resmen meğer oğlumun boğazında iltihap varmış ve aşının etkisiyle birleşince vücudu kaldıramamış çok ağır geçirdik. 1 hafta sürdü yüksek ateşi.elimizde ateş düşürücü ilaç, ıslak havlu antibiyotik gerçekten çok zor bir haftaydı..tavsiyem 2 günden sonra ateşi devam ederse doktora başvurun.evde müdahalenizi edin ama.ılık duş, ıslak havlu ile müdahale gibi...çünkü normal deyip gönderiyorlar yada çok yüksekse ateş ağlamasına aldırmadan duşa sokuyorlar..şimdiden geçmiş olsun

Back