Çok zoruma gitti...

The_WitcH

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2013
293
363
41
Merhaba bayanlar,

32 yaşında, evli bir bayanım. Henüz çocuğum yok.

Evlendiğimden beri çok fazla kilo aldım. (58'den 70' kg'a çıktım) Yaklaşık bir buçuk yıldır evliyim ve başından beri korunma için doğum kontrol ilacı kullanıyorum. Ve aldığım bu kiloların nedenini ilaca bağlıyorum. Çünkü yeme içmemde ve hareket düzenimde herhangi bir değişim olmadı. Sürekli masa başında çalışıyorum ve günde 3 saat servisle yol gidiyorum. Dolayısıyla sürekli oturma halindeyim. Ama son bir buçuk yıldır resmen balon gibiyim. Şişim, ellerim, ayaklarım, göğüslerim kocaman oldu. Bunu da ilaca bağlıyorum dediğim gibi.

Durum zaten beni rahatsız etmeye başlamıştı. Bu neden ilacı bırakmaya ve farklı bir doğum kontrol yöntemine geçmeye karar verdim. Ayrıca 01 Nisan tarihine de diyetisyenden randevu aldım. Spor yapacak zamanım pek olmuyor ama elimden geldiğince yavaş yavaş kilo vermek istiyorum.

Bu sabah iş arkadaşlarımızla, her cumartesi yaptığımız şekilde, ofiste, evden getirdiğimiz kahvaltılıklarla kahvaltı yaptık ayaküstü. Simit, peynir, çay, vs. Haftanın 6 günü çalıştığımız ve hemen hepimiz uzun yoldan geldiğimiz için kahvaltıya hasret kalıyoruz. Hafta içi masamızda çalışırken ağzımıza attığımız bir tost ya da ekmek arası peynirle geçiştiriyoruz sabahları. Kahvaltı bittikten sonra kalan malzemeleri toplayıp çay ocağına çıkardım. Orada buzdolabı var. "Bunları tekrar eve götürmeyelim, burda kalsın, haftaya yine kahvaltı yapacağımız zaman alırız burdan" dedim. O sırada çay ocağında şirketin santral görevlisi kız, temizlik şefi bir ablamız bir de çay ocağı yetkilisi kadın vardı. Aramız iyidir normalde. Ama elimdeki kahvaltılıkları görünce, "Sen de hala iyi yiyosun", "Çok kilo aldın, resmen şiştin", "Bu gidişat iyi değil, azıcık kilo ver, hareket edemiyosun artık" gibi şeyler söylemeye başladılar. Normal şartlar altında çok hazır cevabımdır, hemen esprili bir laf sokar, kahkahamı da atar döner giderim. Ama nedense basiretim bağlandı, hiçbir şey diyemedim. "Ben ilaç kullanıyorum, bu yüzden böyle oldum" filan diye geveleyebildim sadece. En çok da ablanın söylediği "Eskiden kadın gibiydin, şimdi erkek gibi oldun, yürürken arkadan erkek gibi görünüyorsun" dedi, o çok zoruma gitti. Çıktım ordan, ofise geldim. Kimse görmeden başladı gözümden yaşlar süzülmeye. Çok fazla zoruma gitti söylenenler.

Bekarken daha iyi bir işte çalışıyordum, kendime bakacak zamanım oluyordu, param oluyordu. Bakımlar yapıyordum, her sabah yürüyüşe gidiyordum. Hiçbir zaman zayıf olmadım ama 55-58 kg (165 cm boy) ile çok orantılı ve hoş bir vücudum vardı. Makyajsız sokağa çıkmazdım. Topuklu dışında ayakkabı giymezdim. Ama hayat şartları gereği artık bunları yapamıyorum. Gıda fabrikasında mühendis olarak çalıştığım için makyaj yapmamız, oje sürmemiz, etek ve topuklu ayakkabı giymemiz hatta parfüm sıkmamız bile yasak. Sabah 6'da uyanıyorum, 6.30'da yola çıkıyorum. Akşam 7.15'de evdeyim. Yemek yap, bulaşık yıka, evi toparla diyene kadar saat 10 oluyor. Yıkılıp kalıyorum koltukta. Spor yapamıyorum. Bakım yapamıyorum. Kendimi ucube gibi hissediyorum. Kendimden tiksinir oldum. Başka bir iş bulabilsem ayrılacağım burdan ama onu da bulamıyorum.

Psikolojim çöktü. Spor salonuna, zayıflama ilaçlarına verecek param yok. Maddi durumum kötü. Diyetisyene bile devlettekine gideceğim. İş arkadaşlarımın söyledikleri beni çok üzdü. Ağlamadan duramıyorum. Zoruma gitti. Ben bunları hak edecek ne yaptım?

Diyetisyenin verdiği diyete uy bence harfiyen. Tabiki sana söylenen sözler cok kötü ama onlarda sonuçta iyiliğini düşünmşler ifade tarzları ve buna cürret etmeleri yanlış tabiki. Takma artık yspacak birsey yok.

ay aman agirliginizi koyun bu ne laubalilik...
ayrica size karsi bir ofkeleri varmis gibi geldi bana bu ne ya hicbir kadina boyle seyler soylenmez..
arada hepimiz saliyoruz onemli olan toparlanmak.
benimde kucuk bir bebegim var inan yirtiniyorum bakimli olacagim diye biz kadinlara dinlenmek cok zaten.
evet fiziksel olarak anam aglasada bakimli olunca ruhsal olarak cok enerjik hissedersin kendini

herkes laf soylüyo ama sinir oluyorum yaaa. bende iş yerinde 3 yılda şiştim 59 dan 78 e çıktım allahtan boyum uzun birazda belli etmiyorum.. iş yerinde imkanı yok kilo vermenin. oturuyosun akşama kadar . hareketsiz kalıyosun. bu durum çok normal . ama o arkadaşlarının öyle demeleri çok kabaca.. çok kırıcı... azmini onlara ikna et ve bi an önce kendin için kilo vermeye çalış. yaz geliyor. akşamları yürüyüş yapabilirsin. birazcık da yemeni düzene koysan düzenli yesen olur aslında. olmucak diye bişey yok. bende yapıcam çünkü . düğünüm var ve aile hekimim eger kilo vermek istiyorsan gel dedi. işten çıkıcam bu ay ve diyet spor ve bakım yapmaya başlıcam

Hic uzulme tatlim her insanin inis cikislar olur seninkide boyle bir donem ve inan dibe vurduktan sonraki yukselisin herkese kapak olacak

Kadının söyledikleri çok çirkin. Insanlar neden karşıdaki kişinin kırılabileceğini düşünmez anlamıyorum.
Diyetisyen umarım işe yarar ve güzel bir kiloya kavusursun, yine de kendine güven, takmamaya çalış böyle sözleri

dogum kontrol hapları kilo alımına sebep oluyo ben o yüzden hiç kullanmıyorum.. biran önce ilacı bırakmaya bak.daha sonra spor salonuna git.diyet falan zor oluyo ama spor daha etkili bence..

Bilmiyorum bana öfkeleri mi var, ama gerçekten kırıcı oldukları bir gerçek. İçinde bulunduğum durumu bilmeden yorum yapıyorlar. Bu kadar acımasızca eleştirilmek normal gelmedi bana da

Yeme konusunda kendimi tutabilirim ama tek korkum spora zaman ayıramamak. Akşamları beraber yürüyüş yapalım dediğimde eşim beni yalnız bırakmazsa çok güzel olur, saat 10'da da çıksam, 1 saat yürür geliriz. Ama tek başıma kalırsam evde kendi kendime spor yapmayı ihmal ederim gibi geliyor. Umarım siz de düğüne kadar kilo verir ve muhteşem bir gelin olursunuz.

Kendin de spor yapabilirsin belediyelerin de spor salonu var. Yalnız doğum kontrol hapı o derece kilo aldırmaz imkansız bir sey. Doktora girmenizi öneririm. Sağlıkla ilgili değilse bile hareket azlığından veya sağlıkksız beslenmeden kilo almıssınız.

.

3-5 yıl doğum kontrol hapı kullanan bir bayan aldığı kiloları doğum kontrol hapına bağlamamalıdır. Çünkü hiçbir hap kullanmayan bir insan bile bu geçen 3-5 yıl yaş büyüdükçe bazal metabolizma zayiflar ve kilo alabilir. Yani kilonuzun doğum kontrol hapı ile alakası yok. O kadar kilo yapmaz bir kaç kilo belki o da nadiren görülür. Bence sağlığınız için bol bol yürüyüş yapın parklarda bile spor aletleri var. Sabah erken çıkın bir kaç durak yürüyün Ise giderken. Bu söylenenler sizi hırslandırmalı.

Yok artık!!! Bu resmen insanların "seni çekemiyorum" deme yöntemi olmuş demek ki. Resmen üzmek için yapıyorlar. Yazık...

Biraz yaşama sevinci, biraz kendine saygı, biraz kendini kandırmaya çalışmaktan vazgeçme, biraz evin erkeği gibi ev geçindirme sorumluluğunu bırakıp bu sorumluluğu eşe devretme

Hem omuzlarınızdaki ağırlığı hem kg bazında vücudunuzdaki ağırlığı alacaktır diye düşünüyorum.

Çok haklısın canım...

Doğum kontrol hapından mı emin değilim, sadece hızla kilo artışımla ilaca başlama tarihim aynı zamana denk geldiği için ve her ne kadar yediklerime dikkat etsem de kilo almaya devam ettiğim için bu sonuca vardım. İlacı bırakmayı hiç istemiyorum aslında, ama belki de psikolojik olarak ilaca yüklemeye başladım kilolarımın suçunu. Hareketsizliğe çare bulsam tamamdır olay. Yeme içmem zaten çok aşırı değil çünkü. Umarım bu sözleri bana edenler yakında pişman olurlar...

iki ayım var .. bol bol su içmeyi ihmal etmeyin... stres yapmayın birde ben stres yaptıgımda daha fazla kilo alıyorum.. teşekkürler ederim ayrıca iyi dilekleriniz için

Sadece diyetle çok rahat kilo verebilecek bir noktadasın ben de 67 kilo olmuştum 57'ye indim, şimdi geri çıktım 62 falanım ama yani bu geri kilo alımı 2 sene sonra oldu çok yediğimden.
Sonra iyi ki de kalbimi kırmışlar yoksa farketmeden daha da kilo alırdım diyeceksin, ekmeği ve şekeri kes, yediklerini bir deftere yaz. öyle iki lokma sağda solda atıştırdıkların aslında kilo yapıyor, akşam mümkünse yemek yeme.

laf söylemenin de bi adabı var yaa kimseyle samimi olmaya azcık güler yüz göstermeye gelmiyo, evet kilo almışsın durumdan rahatsızsın ve care arıyorsun saldım cayıra mevlam kayıra durumunda değilsin ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…