Gebeliğe Hazırlık ÇOK YORULDUM PES EDİYORUM

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Deliidivane

Bitse bile hayat ölüm gibi sev beni...
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2018
2.342
4.554
133
Aralık ayından beri doktorlardayım. Bu konu beni öyle çok yıpratıyoki artık pes ettim. Her doktora gittigimde ayrı bi sorun. Tedaviye gecemedik bile bi türlü. Ruhum cok yoruldu. Bebegim olmasını cok istiyorum. Her ay yeni bi yıkılış oluyo benim icin. Doktora gittigim hergun psikolojim alt ust oluyo bi sonuca varamadıgımdan. Sonrasında hep aglıyorum. Ve artık doktora gitmekten vazgectim...Kendime zaman tanıcam. Akışına kendi haline bırakıcam. İnşallah herşey güzel olur...

Herkes kendi tarafından bakıyor sürece... Çok yorucu üzücü kırıcı bi süreç... 6 ay dile kolay kısa bir süre benimse 5 yıldır 60 ay oldu her adet olduğumda ağlamam yoksa bu ay mı diye bekleyişlerim hiç bitmedi... Zaman uzadıkça gösterilen örnekler bile değişiyor o bile o kadar yıkıcı ki... Rabbim yardımcımız olsun... Yüreğimde yanan bir ateş her an acıtan Rabbim tez zamanda hayırlısıyla versin herkese....

Allah kulun istedigi seyi bütün sebepleri elinden almadan vermezmis.. yani görmemizi istermis ki sebepler sana o dilegini vermeyecek.. Rabbim verecek.. sebeplere takili kaldigimiz sürece asil verecek olani unutuyoruz. PES ETME. ben dualarimla yanindayim. biz yanindayiz gor bak bu mesajimi kac kisi begenecek bana katilan. hepimiz yanindayiz. birbirimiz icin dua edecegiz. Allah hepimize tattiracak annelik duygusunu.. her seyin vakti saati var. ne bir saniye öne alabilirz ne bir saniye erteleyebiliriz.. Allah seninle.. sabrini deniyor. vermese de ondan razi olacak misin haline sukredecek misin ona bakiyor. en buyuk etken stres. serbest birak kendini bir bakacaksin hamilesin..

Canım benimde 6 ay oldu bu kadar çabuk niye pes ediyorsun
Ama doktora gitmeme fikrini destekliyorum

İnsanı hasta değilken hasta ediyor bazısı
Bence sen maneviyata yönel
Manevi reçeteler uygula
Allaha güven gerisini merak etme sen :)

2 buçuk yıl oldu 2 evlat kaybettim son hamileliğim ocak ayında düşükle sonuçlandı üzerinden 5 ay geçti hamile kalamaıyorum birsrü kan vs test yapıldı ilaçlar iğneler her ay idrar testi beta hcgler çok yoruldum he bu sefer bulunucak sebbei diye gidiyorum doktor karşıma geçmiş çok değil az bi problem var bi değerde ama düşükler bundan oluyo diyemem dedi şimdi hsg çekilcek adeti bekliyorum bu ay iğne hap kullanmadık polikistik overim doğal yolla sanmıyorum olsun yine de bi umut bekliyorum ve inan çok yoruldum benden sonra hamile kalan akrabalarım arkadaşlarım yavruları kucağında büyüttüler çocuklarını bile ben hala hastaneler klinikler doktorlar ilaçlar
amaa vazgeçmedim vazgeçmicem Allah bize de nasip edecek bir gün elbet

Henüz 6 ay olmuş yaşarken 6 yıl gibi geliyor sizi anlıyorum ama pes etmek için çok erken. Şimdiye kadar hormonlariniz yumurtlama dizrniniz vs tespit edilmiştir. Eğer bir sorun varsa peşini bırakmayın eğer her şey temiz çıktıysa da stres yapmayın.

Geçmiş olsun sorununuz nedir ? Henüz 6 ay olmuş cok yeni pes etmeyin lütfen
Bi bucuk senedir evliyiz ve bebegi en basından beri istiyoruz doktora gideli 6 ay oldu sadece. Sorunun ne oldugunu bende bilmiyorum. Esimde bi sıkıntı yok. Bana once tiroitin yuksek ondan olmuyo dediler. Neyse ilac kullandim dustu. Sonra polipin var dediler. Histeroskopi oldum bisey yokmus dediler. Polikistiksin dediler simdiki doktor yok ole bisi diyo. Kist cıkıyo arada. Simdide rahimde sıvı birikmis diyolar. Ben bi an once dogru duzgun bi tedaviye gecmek isterken hep boyle engeller cıkıyo karsıma. Sanki benim bebegim olmaması icin hep bi sorun cıkıyo. Daha dogrusu once hu sorun diyolar sonra sorun yok diyolar bende anlamıyorum

Biliyorum vakti olmadıgı icin belkide Allah önüme engeller koyuyo. Bende onun icin doktora gitmekten vazgeciyorum iste olucak olursa Allahu teala isterse zaten ne kosulda olursa olsun olur diyorum. Doktora gitmek lazım bunu da cok iyi biliyorum. Ama ben bu zamana kadar kac doktora gittiysem beni oyalamaktan baska hicbisey yapmadilar. Stresten baska elimde bisey yok

Ya benim istedigim yumurta takibi yaptırıp yumurta kalitemi ogrenmek kendiliginden ovulasyon oluyomu onu ogrenmek. Ama ben daha bunu bile ogrenemedim dusunun.Sabırsız davranıyorum bu konuda farkındayım o yuzdende cok yıpranıyorum

Benimde bi bucuk sene oldu ama 6 aydır doktora gidiyorum. Evet herkes kendi ne yaşadıgını bilir inşallah Allah isteyen herkese hayırlısıyla tattırsın o duyguları beklemek cok cok zor

İnan bende oyle yapıcam doktorlar beni cok yıprattı gereksiz yere histeroskopi ameliyati bile oldum. Kendi kabuguma cekilip kürlerle dualarla denicem

Allah yardımcımız olsun inşallah cok beklemeden bizimde olur evlatlarımız. Ben o gebelik duygusunu hic tadamadım sen biliyosun bilipte kaybetmekde zordur..

ovulasyon testleri alin, adetinizin 10cu günü baslayin hergün yapin ve cizgilerin kalinlastigini takip edin, en kalinlasan gün, ortalama adetinizin 18ci gününden sonra kan verin progesteron a baktirin, eger progesteron yüksek ise yumurtlama olmus oluyor

Peki cok teşekkür ederim

Eğer testleriniz temizse çıktıysa kan degerlerinjz hormonlariniz temizse ultrasonda da temizse yumurtaliklariniza da bakılıyor her şey yolundaysa yumurta takibi zaten yapmaz Dr . Ancak baktı pko olduğunuzu gördü o zaman bir iki ay takip eder yumurta gelisiminizi kontrol eder vs vs ama her şey yolundaysa bunu yapmaz . Bende de herşey temiz çıkmıştı ama olmuyodu sanki 10 yıldır bu durumdaymisim gibi hissediyodum oysa daha yolun basindaydim. En sonunda strese girmekten hormon dengemi bozdum sonra bazı kürler vs ile nasip oldu şükür. Kedi köpek yavrularını görünce bile gözlerim doluyodu kuş yuvalarını vs vs Rabbim şuncagizlara nasip ettigini benden esirgeme derdim . Sonra nasip oldu öğrendim ayaklarım yerden kesildi gece gündüz sukrettim dua ettim hala ediyorum. Sonra hamileligimin ilk 2.5-3 ayı çok acı sancı ağrı yaşadım melegimi kaybettigimi düşündüm hayatta böyle bir acı hissegmemistim. Atlattigimda kaşımda ve saçımda beyazlar vardı bu kadar kısa sürede olabiliyomus demek ki. Hatta o kadar acı çektim ki dedim Rabbim nankörlük etmek istemiyorum ben çok istedim sen nasip ettin ama ben dayanamıyorum demekten utanıyorum şuan dedim.
Önce kalbinizi ferah tutun inanın bu yola girmiş her anne adayı anne olmak isteyen bu duyguyu kalbinde barındıran herkes sizi anlıyo. Zor ama stresden uzak durun kendinize farklı farklı mesgaleler edinin . İnanın hasta bir yakınım vardı bana gelsin ben bakarım bile dedim sırf aklımı fikrimi bebek istegimden takvimden alabilmek için .
Hamile kaldığım ay hiç stresli değildim çünkü doğru zamanları kaçırdığımızı , degerlendiremedigimizi düşündüm eşimin nöbetleri vs vs dedim nasip önümüzdeki aya inşallah ama beklentim bile yoktu. Diğer aylar her şeyden kaciniyodum eğer hamileysem ona zarar gelmesin diye o ay hiç dikkat etmedim . Mide sorunu yaşadım ve kronik mide hastasıyım ilaç kullanacaktim ama kullanmadan önce test yapayım dedim ve pahabicilemez anlatılamaz bı andı.
Şuan tam 23 haftalık olduk . öncesinde ve bu süreçte kısa olmasına rağmen o kadar çok şey yaşadım ki o kadar çok acı o kadar çok mutluluk . İnanılmaz guclendim , içimde bambaşka bi güç var yaşadığım olumsuzluklara karşı bile durusum değişti.
Siz pes etmeyin gerekiyorsa kendinizi huzurlu güvende hissettiren başka bir dr bulun. Bu yol öncesinde de sonrasında da meşakkatli bi yol. Anne olabilmek on kaplan gücünde olmayı gerektiriyo . Ben hep annem ne kadar güçlü bi kadın diye düşünürdüm meğer kim bilir neler yaşamış.
Siz kontrollerinizi yaptırın eşiniz yaptırsın sonra dua edin . İnsan bişey yapmadan duramıyo ben kürler yapmıştım .
Rabbim isteyen herkese saglikla sıhhatle meleklerini nasip etsin aratmasin kucaklarımızı boş bırakmasın verdiğinde kıymet bilmez etmesin

Herkes kendi çektiğini bilir maalesef bu derdi bir tek yaşayanlar anlayabilir,geri kalanı sadece boş boş yorum yapar ve kendilerince teselli etmeye çalışırlar.Ben de nerdeyse 9 yıl olacak hâlâ ortada birşey yok o kadar kötü bir durum ki bu Rabbim kimseyi evlatsızlıkla sınamasın çok zormuş.

Allah yardımcımız olsun inşallah cok beklemeden bizimde olur evlatlarımız. Ben o gebelik duygusunu hic tadamadım sen biliyosun bilipte kaybetmekde zordur..
Neguzel anlatmışsınız emegin icin teşekkür ederim bana da umut oldun. Hangi kürleri yapmıstın? Dün verdigim tahlilleri bugün doktora gösterdim. Benim neredeyse her ay bi folikul kistim olusuyo. Bunun kaynagini bulmamis icin seni tup bebek merkezine yonlendirebilirim dedi. Orda ayrıntılı testler yapılıyomus. Adet söktürücü verdi bitince gel konusucaz dedi. Napıcam bilmiyorum. Eşimde artık bi sure doktora gitmemi istemiyo benim fikrimde oyleydi. Ama biyandan da icim hep bi çözüm arayışında

hiç olmasa olmuyo derdim bir de üstüne acısını yaşamak çok daha zor. Ama ben yine de pes etmedim sen de etme bence elinden geleni yap yine olmuyosa vardır bi hayır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…