Paikize Suda'nın yazısından alıntıdır.
‘ALDATMA’ YI konuşurken daha çok ‘birincinin mağduriyetinin altını çiziyoruz. Tamam, “ikinci”nin düştüğü halleri de görmezden gelmiyoruz ama yeterli değil bana sorarsanız. Oysa o da basbayağı “aldatılıyor”. Ama “rıza”sı var diyeceksiniz... Bu işe “bile bile” giriştiği için yaşayacaklarını göze almış oluyor... Öyle mi sahiden? “Klasik”ten yola çıkalım; aldatanın cinsiyeti erkek olsun, duruma bakalım bir... Ha, konumuz bir gecelik kaçamaklar değil, uzun süreli ilişkiler. Buyurun...
* Erkeğin karısını sevdiğinden haberdar mıdır “ikinci kadın”?
* Evliliğini “ölene kadar” sürdürmeye niyetli olduğundan...
* Erkeğin ileriye dönük planları içerisinde kendisinin yer almadığından...
* “Tercih” noktasına gelindiğinde tercih edilenin kendisi olma ihtimali çok düşük olduğundan.
* Erkeğin hevesini alınca çekip gideceğinden.
*Duyduğu suçluluk nedeniyle karısıyla arasını ‘hiç olmadığı kadar iyi’ tuttuğundan.
*’Bitmiş’ değil ‘sürmekte’ olan bir evliliği olduğundan
Haberdar mıdır bunlardan ‘ 2.kadın’ ?
Kadın bilse de kendi ilişkisine konduramaz.Erkeğin dediklerine inanmayı tercih eder.Erkek tanır kadını.Binkere şahit olduğu gerçeklere değil ‘kendisine inanacağını’ bilir.Ve ‘birinciyi’ aldatırken 2ikinciyi ‘de’ aldatır’.
Pakize Suda 05.Kasım.2011[/SIZE[/COLOR]]
kendi evli,çocuklu olan bir adam, gene evli ve çocuklu bir kadına, o kadının kocasının evine usta olarak çağrıldığı bir zamanda göz koyuyor.... pekiiiiiii
hiç düşündünüzmü???? bunu yapan adam, yarın öbürgün sizin evinizde beraber yaşarken, yada evinize gidip gelirken sizin lisedeki kızınıza ve diğer kızınızada göz koymazmı ??? bence kesinlikle bunu yapmaması için, hiçbir neden yok o adam için .....
sizin eşliğinizi ayrı, 2 kız annesi olarak bu adamın peşinden kızlarınızın babasını boşamanızı ayrı, teessüf ediyorum hiç yakıştıramadım bir türk kadınına böyle şeyleri...
eğer nedeniniz eşiniz size şiddet uyguladığı için,evine bakmadığı için falan olsaydı asla böyle düşünmezdim kesinlikle... ancak bu adam için 2 kızınızı düşünmeyip sadece aşkın peşinden gitmeyi bir anneye hiç uygun bulmadım...
sanat dünyası genel olarak özel hayatını türk aile yapısına uygun yaşamadığı için bu konuda örnek teşkil etmiyor biz halk için... özel hayatlarını yaşayış tarzları gibi tüm halk öyle yaşamaya kalksa avrupadaki kopuk,diğer kadına veya diğer erkeğe aşık olunca, çok normal bir şekilde ayrılan, üvey anne,üvey babayla büyüyen aile sayısı çok az olan bir toplum ve çarpık ilişkiler olmaktan başka birşey olmaz bizim toplumumuz...
oysaki türk aile yapısı denen birşey var ve biz bunu korumalıyız lütfen bırakın şu sanat dünyasının yaşamlarını özenmeyi,örnek görmeyi ve göstermeyi... hayatları ortada defalarca evlenmeler ve ayrılma korkusundan güvensizlikten çocuk yapamayanlar,çocuk yapsalar bile anne babasız büyütmek zorunda kalanlar ve son olarakta hayatına yalnız olarak veda ediyorlar genel olarak farkındaysanız (istisnalar hariç;istisnalar kaideyi bozmaz) örnek değil ibret alınmalı...
yani pakize suda gibi ünlülerin görüşleri bize örnek teşkil etmemeli asla...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?