çok yanlış yaptıgımı bende biliyorum ama çok çaresizim yardımlarınıza ihtiyacım var

usta eşini kesinlikle boşamaz.
senın bır meslegın yok sanırım?
olsun ıllaki meslek olması gerekmez, isteyen insan bulaşıkçılık yapar
ekmeğini taştan çıkarır, gerekirse temizliğe gider
kimseye muhtaç olmaz
yeter ki insan çalışmak istesin...

çaresizsin anlıyorum seni
ama ustayla bir an önce ilişkini kesmen lazım
işlerin bile yolunda gitmez inan buna.

sen ne yapmayı düşünüyorsun?

Paikize Suda'nın yazısından alıntıdır.

‘ALDATMA’ YI konuşurken daha çok ‘birincinin mağduriyetinin altını çiziyoruz. Tamam, “ikinci”nin düştüğü halleri de görmezden gelmiyoruz ama yeterli değil bana sorarsanız. Oysa o da basbayağı “aldatılıyor”. Ama “rıza”sı var diyeceksiniz... Bu işe “bile bile” giriştiği için yaşayacaklarını göze almış oluyor... Öyle mi sahiden? “Klasik”ten yola çıkalım; aldatanın cinsiyeti erkek olsun, duruma bakalım bir... Ha, konumuz bir gecelik kaçamaklar değil, uzun süreli ilişkiler. Buyurun...

* Erkeğin karısını sevdiğinden haberdar mıdır “ikinci kadın”?

* Evliliğini “ölene kadar” sürdürmeye niyetli olduğundan...

* Erkeğin ileriye dönük planları içerisinde kendisinin yer almadığından...

* “Tercih” noktasına gelindiğinde tercih edilenin kendisi olma ihtimali çok düşük olduğundan.

* Erkeğin hevesini alınca çekip gideceğinden.

*Duyduğu suçluluk nedeniyle karısıyla arasını ‘hiç olmadığı kadar iyi’ tuttuğundan.

*’Bitmiş’ değil ‘sürmekte’ olan bir evliliği olduğundan

Haberdar mıdır bunlardan ‘ 2.kadın’ ?

Kadın bilse de kendi ilişkisine konduramaz.Erkeğin dediklerine inanmayı tercih eder.Erkek tanır kadını.Binkere şahit olduğu gerçeklere değil ‘kendisine inanacağını’ bilir.Ve ‘birinciyi’ aldatırken 2ikinciyi ‘de’ aldatır’.

Pakize Suda 05.Kasım.2011
[/SIZE[/COLOR
]]

sanat dünyası genel olarak özel hayatını türk aile yapısına uygun yaşamadığı için bu konuda örnek teşkil etmiyor biz halk için... özel hayatlarını yaşayış tarzları gibi tüm halk öyle yaşamaya kalksa avrupadaki kopuk,diğer kadına veya diğer erkeğe aşık olunca, çok normal bir şekilde ayrılan, üvey anne,üvey babayla büyüyen aile sayısı çok az olan bir toplum ve çarpık ilişkiler olmaktan başka birşey olmaz bizim toplumumuz...

oysaki türk aile yapısı denen birşey var ve biz bunu korumalıyız lütfen bırakın şu sanat dünyasının yaşamlarını özenmeyi,örnek görmeyi ve göstermeyi... hayatları ortada defalarca evlenmeler ve ayrılma korkusundan güvensizlikten çocuk yapamayanlar,çocuk yapsalar bile anne babasız büyütmek zorunda kalanlar ve son olarakta hayatına yalnız olarak veda ediyorlar genel olarak farkındaysanız (istisnalar hariç;istisnalar kaideyi bozmaz) örnek değil ibret alınmalı...

yani pakize suda gibi ünlülerin görüşleri bize örnek teşkil etmemeli asla...

Son düzenleme:
eski konuları okudum .Allah yardımcınız olsun.
iyi ki boşanmışsınız.
ama şu an ki ilşkinize gelince tasvip etmem.

inşallah hayatınız düzene girer amin..

15 yaşında evlenmenin verdiği psikolojiyle yine hata yapmak üzeresin.
Boşluktasın ve sana ilgi gösteren bir adam sana şuan ideal bir eş olarak görünüyor muhtemelen.
Ama bismillah.. Bir ilişki bitmeden diğerini mi başlatacaksın?
Ayrıca ben o ustanın sağlam pabuç olduğunu düşünmüyorum.
Değil de zaten.. Adam evli ve hatta çocukları var,resmen aldatıyor.
Böyle insanlara tahammülüm dahi yok!
Bence iki insandan da kurtulun,zira yine yanlış yapacaksın.
Kızlarınla güzel bir hayat sür, illa bu ustaya mı muhtaçsın sen?
Kızlarının psikolojisini de düşün, aile terbiyesi çok önemli.
Siz bilinçli bir anne olun ki kızınızda bazı şeylerin farkında olsun benliğini bilsin..
Benim annem böyle bir şey yapmış olsa,açıkçası ben annemin yüzüne asla bakmazdım.
Babam ne kadar kötü olursa olsun,annemin evli bir adamdan hoşlanmasını ayıplardım,kaldıramazdım.
Bence bir süre kafanı dinle,yalnız kal.
Çok iyi düşün derim..

Bir üyenin sayesinde eski konularına baktım. Kaybolmuş durumdasın.
Psikolojik olarak da ciddi sorunların olduğunu düşünüyorum. İlk yorumum için özür de diliyorum ayrıca.
"yaşadıkların sana müstahak" demiştim. Ama hayır. Eğer bu adamla olursan, yaşadıklarını hak etmiş olursun.
Yapma ... Konularını görünce, o adam ve çocuklarını değil seni ve bebeklerini düşünmeye başladım.
Yapma, yazık edersin.
Ne biçim dünya yahu burası ...
Kocası olan bir kadına açılan adamdan ne hayır gelir ...

Şuan okadar kötüyüm ki, eski konularını okudum...

Ağlattın beni deli kız..

allahım yardımcın olsun çok zor sen okadar zor gunler geçirmişsin , geçiriyorsun ki seni okadar iyi anlıyorumki , İçimi dağladın.. Bekar tek yaşayan bir kadın olsam vallaha gel derim yanıma..

Ama sen güçlüsün hissetim bunu..

15 yaşında küçük anne olduysan bu yaşındada dimdik namuslu bir birey , anne olabilirsin :17:

valla tüm yorumları okumadım......ama sizin yazınızı okudum

arkadaşım diyorum yaşınızı bilemediğim için, öncelikle dışarıdan bakan biri olarak şunu söyleyim...

usta evli ve siz evlisiniz....evinize iş için gelen biri sizi tanımadan sadece eşinizin tavrı ile size yakınlık duymuş...

sonrada arada sevgi olmuş.....

ama siz boşanırken o başanmamış.....bence boşanmak isteyen adam hertürlü boşanır.........

ama malsef erkeklerin en iyi becerdikleri şey kaçmak...idare etmek evdeki dursun elimin altındakide...

ikinci kadın olmayı istemeyin lütfen.....ne kadar severseniz sevin...lütfen boşansın........

birde bu adamın işi fayans ustası ise....başka bir işe gittiğinde aynı durumla başkasına aşık olursa????

sizede evliyken olmadımı????

size yapabilirseniz...bu kişiyi unutmanızı dilerim...

rabbim yardımcınız olsun...

kendi evli,çocuklu olan bir adam, gene evli ve çocuklu bir kadına, o kadının kocasının evine usta olarak çağrıldığı bir zamanda göz koyuyor.... pekiiiiiii

hiç düşündünüzmü???? bunu yapan adam, yarın öbürgün sizin evinizde beraber yaşarken, yada evinize gidip gelirken sizin lisedeki kızınıza ve diğer kızınızada göz koymazmı ??? bence kesinlikle bunu yapmaması için, hiçbir neden yok o adam için .....

sizin eşliğinizi ayrı, 2 kız annesi olarak bu adamın peşinden kızlarınızın babasını boşamanızı ayrı, teessüf ediyorum hiç yakıştıramadım bir türk kadınına böyle şeyleri...

eğer nedeniniz eşiniz size şiddet uyguladığı için,evine bakmadığı için falan olsaydı asla böyle düşünmezdim kesinlikle... ancak bu adam için 2 kızınızı düşünmeyip sadece aşkın peşinden gitmeyi bir anneye hiç uygun bulmadım...

kelimesi kelimesine katılıyorum. yarın öbür gün daha da acı olan bir konu açmayın yani sapıtmış dengesiz bir adamla hem kendinize hem çocuklarınıza yazık etmeyin.

Baştan gerçekten gereksiz ve acımasız yorumlar gelmiş, sanki biraz da diğer insanların yorumlarından etkileniyoruz gibi geliyor bana.

Benim şahsi görüşüm ise,

Eşinizle boşanarak (yani dilekçe vermenizi kast ediyorum) iyi yapmışsınız, keşke daha önce yapsaydınız bunu, 15 yaşında zorla evlendirilmişsiniz, bu sizin seçiminiz değildi zaten.
Usta hakkındaki görüşlerime gelirsek, öyle hikayeler yok mu hiç?
Adam karısı ile anlaşamaz boşanır, kadın kocası ile anlaşamaz boşanır, bir yerlerde hayatlar kesişir çok mutlu olurlar.
Sizinki niye bu kadar tepki aldı, çünkü evlilik sırasında yaşandığı ve aldatmaya girdiği için.
Eğer gerçekten usta sizinle evlenmekte samimi ise, bunu biran önce yapsın, ve evlenin. O da karısını aldatmasın, şu an adam eşini aldatıyor sizinle, bu büyük bir yük olsa gerek omuzlarınızda...Ki ustaya geri dön eşinle birlikte ol deseniz ne olacak? Sonuçta aldattı ve 2.kadının haberi yok.
Bence o da boşanmalı madem iyi gitmiyor.
Boşanmıyorsa da en kısa sürede, ( ki çoğu erkek ilk eşini terk etmeye cesaret edemez )
siz onu tamamen hayatınızdan çıkarın hayatınızdan...
Yeni bir hayat kurun kendinize..
Dilerim altından kalkarsınız

Son düzenleme:
kadını bu kadar yerden yere vurmak yanlıs olmus arkadaslar,erken yasta evlenmiş hayatının hatasını yapmıs,yanlıs adam,yanlış zaman...hayatta hep bişiler için eksik kalmıs,gec kalmıs bir insan,biraz hayatındaki boslugu doldurmus yada doldurdugunu sandıgı birine ilgi duymus,dogru yada yanlıs hayat onun hayatı...herkes hata yapabilir, adamın bosanmaması enteresan dürüst gelmedi bana,gecici bi heves gibi kadınla oynamıs diyim,ne ewliliğinden geciyor,ne senden... bence yol ver gitsin be canım...adam sen kadar yürekli degil belli...hayatına yeni bir yön ver daha mantıklı,nacizhane fikrim,Rabbim yardımcın olsun canım...

Şu an geçimini nasıl sağlıyorsun bilmiyorum ama ilk yapman gereken evinin geçimi için namusunla bir işe başlamak olmalı...Önce ayaklarının üzerinde durmalısın....İlla bir erkeğe ihtiyacın yok...Sen güçlü bir kadınsın,kendine güven lütfen .....

Kesinlikle benimde önereceğim bir müddet hemde uzunca bir müddet ; herhangi birini hayatına sokmadan kendi savaşını vermen.

Daha önce çalışmamış olabilirsin ama daha önce eşini de aldatmamıştın değil mi?

Ona gösterebildiğin cesareti şimdi yeni hayatın için göster.

İlla bu usta olacak , gerçekten çok iyi biri çok fedakar falan diye düşünmeye devam edersen ; sadece yeni bir hayalkırıklığı yeni bir aldatılma eklersin hayatına.

sanat dünyası genel olarak özel hayatını türk aile yapısına uygun yaşamadığı için bu konuda örnek teşkil etmiyor biz halk için... özel hayatlarını yaşayış tarzları gibi tüm halk öyle yaşamaya kalksa avrupadaki kopuk,diğer kadına veya diğer erkeğe aşık olunca, çok normal bir şekilde ayrılan, üvey anne,üvey babayla büyüyen aile sayısı çok az olan bir toplum ve çarpık ilişkiler olmaktan başka birşey olmaz bizim toplumumuz...

oysaki türk aile yapısı denen birşey var ve biz bunu korumalıyız lütfen bırakın şu sanat dünyasının yaşamlarını özenmeyi,örnek görmeyi ve göstermeyi... hayatları ortada defalarca evlenmeler ve ayrılma korkusundan güvensizlikten çocuk yapamayanlar,çocuk yapsalar bile anne babasız büyütmek zorunda kalanlar ve son olarakta hayatına yalnız olarak veda ediyorlar genel olarak farkındaysanız (istisnalar hariç;istisnalar kaideyi bozmaz) örnek değil ibret alınmalı...

yani pakize suda gibi ünlülerin görüşleri bize örnek teşkil etmemeli asla...

sanat dünyasının yaşamlarına özenmek ,örnek göstermek mi ??? :53:arada en ufak bir bağlantı kuramadım ?Aynı yazıyı okuyup da bu kadar farklı anlamlar çıkarmış olmamız çok ilginç Pakize Suda'yı tanımam etmem.Onun hayatını da bilmem .Kendisini yargılayacak ,hüküm verecek konumda,bilgide ve cürrette değilim.Ayrıca bildiğim kadarıyla kendisi de insan ,kadın .Dış uzayda bir yerlerde yaşamıyor.Toplum içinde yaşayan herkes halktır ve herkes görüşünü belirtebilir.

tamam arkadas cok zor günler gecirmis,belki onun gibi kac kisi öyle olaylar yasiyor..

ama simdi yine yanlis daha düzgün kararlar almali,herseyden önce o bir anne genc bir kizi var

kizi anneyi model alacak,

oi usta beyde ,esinden farkli mi acaba?

o adam evde karisina neler yapiyor kimbilir?

kirilmasin,incilmesin ama bende esinden bosanma cesaretini gösterdiyse

yeni hayatinda illa evli bir erkegin bosanmasini beklemesin..

4*4 bir is bulamaz belki ama yinede kendi ayaklari üstünde namusyla kendine yeni düzen kurar..

o adamin iyiligi hoslugu bosuna mi? kendi evinde karisina yapmaz kocalik görevini ama baskasina yapar..

bosanmasini beklemek,dilemek cok kötü belki bosandiignda onun karisida oh sükür diyecek ama yinede bosanmasini istemek degisik..

Son düzenleme:
Caresiz değilsiniz. Ama Çareyi doğru yerde aramak gerek.
Derdimzin dermanı bizi yaradanda aramak gerek.
Sakın ola ki ömür boyu pişman olacağınız, dünyanızı ve ahiretinizi mahf edecek yanlış kararlar almayınız. Aldığınız yanlış kararlardan da şuandan itibaren vazgeçiniz.

Kendi iç alemimize doğru yolculuk yaptığımızda çoğu zaman içimizde bir sükünet bir huzur oluşur. Çünkü bu anlarda düşünmeye başlarız. Doğru ile yanlışı ayırt etmeyi becerebiliriz. Ve Aslında vicdan da insana doğruyu söylermiş. Ancak Kimi o vicdanın sesini bastırır ve hataya devam ederken kimi de hatanın farkına varip pişman olur yüreğine kor düşer. Yürekten Tövbe eder, Ve Rabbın kapısını çalar...
Rabbimizin mağfireti affı merhameti çoktur.

Unutmayın Allah Teala kalplerdeki her zerreyi bilir. O Vardır ve bizimledir. Ondan güç isteyin ve vakarlı namuslu bir şekilde hayatınıza devam etmek için niyet ediniz. Ondan yardım dileyiniz. Hz Allah yanlışlardan dönmüş, pişman olmuş, kapısına dayanmış kırık kalp ve yıkık gönüllerin dermanı olsun Amin...

konularınıza baktım da ciddi psikolojik problemler yaşamışsınız, tedaviniz bitti mi bilmiyorum ama sağlıklı karar verebilmek için önce sağlığınızı geri kazanmanız gerekiyor, şu an düşünemeyebilirsiniz benim tavsiyem aileniz destekse bir müddet orada kalın kafanızı toparlayın, o ustayla da görüşmeyin önce toparlanın sonra karar verin,

Biri 15 diğeri 4yaşlarında iki çocuğun var yazık günah...

Eski eşinden yıllarca dayak yemişin.

2008 De çeneni kırmış bi hafta yemek yiyememişsin.

Boşanmamışsın tüm bunlara rağmen.

Ama usta için boşanabilmişsin tebrik ederim.

Demek sebep usta olacakmış.

Şuanki konunun ana fikri ne şimdi.?

Ustanın boşanmaması mı ?

Peki şöyle bi laf duydun mu daha evvel : Yuva yıkanın yuvası olmaz.

"onsuz yapamıyorum, o da bensiz" cümlesi çok tehlikeli, ben erkek milletinden git gide iğrenmeye başladım, yakında kocadan da soğursam hiç şaşırmam, gözü dönmüş manyaklar her an hazırlar ya evli bekar farketmiyo, haksızmıyım bir düşünün durakta beklerken kaç arabanın korna çaldığını -kucağımda bebeğimle-, iş yerlerinde yılışmaya hazır bir alay erkek, alışverişte aynı şekilde insanların gözü dönmüş, kızmayın bana istisnalar mutlaka vardır lafım tüm erkeklere değil, :34:

Yapacağınızı yapmışsınız zaten. Biri yardım etti destek oldu diye minnet etmek için duygusal düşünmeniz gerekmez. Hele ki evliyse...

Back