herhangi bir sosyal ortamda (okul, işyeri, aile-eş dostları, komşular vs.) diğerlerinin az veya hiç tanımadığım insanlar tarafından dinlenen, odak merkezi olan, espiri yapmayı güldürmeyi bilen, kendim hakkında değil dünya siyaset sanat vs. hakkında her zaman paylaşacak mevzuları olan bir insandım. özel hayatımı ve kişisel sorunlarımı içime atan bi de..
arkadaşlık ve dostluktan anladığım, esas olarak paylaşmak.
fakat çoğu insan başka şeylerin derdinde... seni egale etmek, sindirmek, senin yerinde olmak için türlü psikolojik savaşlar çıkartmak ve bir şekilde diğer insanların gözünden silmek. ben bu oyuna geldim ve zamanla kendimi korumak için tüm bu özelliklerimden vazgeçtim, aşırı derecede gözden uzak, mütevazi, ete süte bulaşmayan biri oldum. bir baktım aslında silik ve kendine güvenini kaybetmiş biri olmuşum..
oyunun başında iftiraları yeterlidir mesela. ben bu entrika, iftiralarla, haksızlıklarla çok erken yaşta tanıştım. Arkadaş, dost, kanka demeyi birilerine bırakalı çok oldu. Tanıdıklarım var sadece, bu kadar. Onlar da arıyorlar mı? Hayır, herkesin ekmeğin derdini, zamanları olmadığını türkü yapmış söylüyor.. İş düşünce, aralar. O ayrı.
yalnız kalmak mı? lütfen üzülme, senden değerlisi yok. kendini dinleme hiç. Allah seni biliyor ve dinliyor zaten. hayırlsı buymuş de, iyi niyetini koru ve inan. bir gün hayırlı olan insanlar, herşey seni bulacak zaten, özel çaba sarfetmene gerek yok. kendi hayatına amaçların için dilediğin gibi devam et, kader ağlarını iyiliklere örecektir.