Çok uzun oldu üzgünüm:(

Acaba eşiniz sizin olmadığınız bir zaman çocukların fikrini mi aldı bu konuda? Küçük kız babasıyla uyumak istiyor diyorsunuz belki babasına kardeş istemediğini kardeşi olursa onu artık sevmeyeceğini düşündüğünü söylüyordur.

Bilmiyorum .İhtimal dahilinde olabilir. Ama öyle olsa eşim benle paylaşırdı diye düşünüyorum.Yinede emin olmadan birşey diyemem.

Çocuklardan şikayet etmemiş ki, aksine eşinin görmediği, ama evlendiğinden beri yaptığı şeyleri söylemiş. Eşi kadının çabasını görmeyecek kadar körse konu sahibinin suçu yok ki. Evet bence de adam bebek istemiyor ve oyalıyor ama o zaman evlenmeden önce isterim demeyecekti. Konunun en başında ben hazırım demiş zaten. Buna rağmen birsürü bahane üretince konu sahibi madem öyle evlenmeseydin demiş.

Aslında sinirlenmenizi gerektirecek bi durum yok.
Eşiniz çocuğunun psikolojisini değilde, atıyorum x kredimizin bitmesine 3 yıl var, bitsin yapalım bi çocuk deseydi sizi bu kadar irite etmezdi durum.Biraz kendi kendinizi hırslandırmışsınız.
Ama eşiniz bence çok dürüst davranmış, saçmasapan bahaneler uydurarak sizin kafanızı da karıştırabilirdi.
Küçüğün 12 yaşına 3 yıl var, zaten ikinci evliliğini yapmış birine de bence 4-5 yıldan önce çocuk verilmemeli.
Bende boşandım ve benim de 2 çocuğum var, önümüzdeki yıl evleniyorum tekrar.
Eşinizin çocuklarla ilgili endişelerini o kadar iyi anlayabiliyorum ki.
Lütfen bu konuda biraz daha sakin olun, siz anlayabilen empati kurabilen bi kadına benziyorsunuz, bunu aşabilirsiniz.

Çocukların annesi hiç ilgilenmiyor mu?

Son düzenleme:
İnanın tüm anlayışımı sabrımı ve sevgimi çocuklara veriyorum.Çünkü gözlerindeki eksikliği bir kadın olarak his ediyorum.Ve bu yüzden asla incitemek adına elimden geleni yapıyorum.Ki zaten onlarda bunun farkında öyle olmasa bana anne demezlerdi bazen abla da derler.balkonda beni beklemezlerdi.Her gün içinde telefon ile görüşmezdik.Ama eşimin kaygısı başka sanırım bende uyandırdığı hissiyat şu ki ilgi sevgi bölünecek diye korkuyor bence o yüzden bu bahaneler.Umarım bununda üstesinden geliriz.Sizin içinde mutluluklar dilerim şimdiden. Her şey gönlünüzce olsun.
Anneye gelince hayır hiç ilgilenmiyor.Asla bir telefon dahi etmiyor.Evli ve çocuğu var.

Saldırganlık derken ? Nasıl bir üslup acaba?
Ben düşüncelerimi yazdım , doğru olmak zorunda değil . Biliyorsunuz değil mi? Çok kabasınız.
Uslup

Ya görende kundakta bebeden bahsediyo zannetcek. Bu kadın bakıcı olarak işe başlasada bu konuyu acsa hayiŕdir hanim abla bilmiyo muydun deriz. Aradaki fark bu işte. Evlenmis ertesi gunu sabahtan yollamislar cocuklari. Buda ayıptır ya. A yıp ! Bu cocuklar öz bakimlarini ve yeme icne faaliyetlerini basarabilcek yaştalar.
Cocuklarin ilgiye muhakkak ihtiyaci var ama bu dugunun ertesi gunu degil mesela. Kadin arada bi nefes alabilirse daha istekli yaklasir bunalmaz.

Ya 2 cocugum var suan buz gibi balkonda kendime vakit ayirmaya calisiyorum. Cocuklari 9 30 10nda yatirmaya calisiyorum ki esimle iki lafin belini kırayim. Ceee eee ben kötü anne dimi. Hele birde üveysen yansın geceler. Cıks cıks.

Ama eşimin kaygısı başka sanırım bende uyandırdığı hissiyat şu ki ilgi sevgi bölünecek diye korkuyor bence o yüzden bu bahaneler.
Korkmasın mı ?
Düşünsenize çocuklarıya ilgilenmeyen lanet bir eski eşiniz var, çocukların bu konuda ne kadar yaralandığının farkındasınız, o iki melek yavrunuza babannesi bakıyor ve siz çalışıyorsunuz. Yani babanneyi, ve çocukları ve dahi onların tüm duygusal ihtiyaçları sizde. Sonra evlenmeye karar veriyorsunuz, hakkınız, ve bi sorumluluk daha alıyorsunuz. Onunda duygusal ihtiyaçlarını karşılamak için çırpınırken, hayatınıza bir bireyin daha katılma fikrini atıyor ortaya birileri..
Bu kadar çok şeyle savaşırken şunu istiyor insan;
Bi birinden sıyrılabilsem, diğer sorumluluklara yer açıcam da..
Şuan yer yok :)

Eşinizle çok benzer durumlarımız, ben anlayabiliyorum hakverebiliyorum ama sizin böyle hissetmemeniz normal.
Bunca yükünün üzerine bi de denge kurması gerek maalesef kimsenin kırılmaması için.

Korkusu ona bana hiç kimseye bir şey kazandırmaz.Ben nasıl ki onunla evlenirken çocukları olduğunu bilerek kabul edip evlendim ve sorumluluklarını üstüme aldım.Oda benimle evlenirken çocuk istediğimi bilerek ve kabul ederek evlendi.Yapacak bir şey yok dengeyi kurmak zorunda.

Hepsini okudum
Haklısın.

Tamam da sizin durumunuz sizce de farklı değil mi?
Yani şimdi siz birden bire anne olmadınız değil mi? ama konu sahibi 28 yaşında ve kocaman iki kızın sorumluluğunu almış.
Ben zaten demiyorum ki ay ne kolay bir hayat. Benim kast ettiğim maalesef evlenmeden evvel her şey çok toz pembe oluyor. Ama şimdi size bir anne olarak soruyorum , o iki kızın bu konuda günahı var mı?
Adam asla çocuk yapmak istemez. Sadece bencilliğinden ..
O kızlarda emin olun bu durumdan çok mutsuzlardır.

Sadece halinize cok üzüldüm.
Ne demk balayı sabahı çocuklar geldi?At demz kimse çocuklarını,ama bi sınır olsun.
Ne demek odama girmek?
Anneleri terbiye vermemiş mi?
Sınırlarınızı cizin
Anne babasına da belli edin.
Anneleri resmen çocuklarına baktırıyor size.Ohh ne güzel is..

Çok uzun yazmışım gerçekten kupayı hakediyosunuz.Çok teşekkür ederim okuduğunuz için.
:))
Ben "biliyordun,adamın 2 çocuğu var,istemeyebilir"diyenlere katılmıyorum.
Herkes gerçek bir aile olmaya evleniyor,yoksa ailenizle de pekala yaşardınız.
Büyük kız lise kazansın tamam,geçecek 2 yıl,küçük kız ortaokula gidiyor ve lse sınavlarına hazırlanıyor olacak,o vakte kadar büyük üni hazırlıklarına girişecek elbette.
Eşiniz genç çocuksuz bir kadınla evlenirken çocuk isteyeceğini hesaba katmalıydı.
Ayrıca eşinizin sizin ikinci,onun dördüncü çocuğunu isteyeceğini tahmin etmiyorum.
Bir tanıdık ne kadar istese de eşi istemedi,benim ilk evlilikten de çocuğum var diyerek.

Anneleri kaç yaşında bıraktı bilmiyoruz,fakat şu anda ilgilenen babaanne daha fazla rol oynamalı süreçte.
İlk günler çocuklar babalarını görüp babannesi tarafından etkinliklere götürülüp,daha fazla ilgiyle oyalanabilirdi.
Birinin hürriyetinin başladığı yerde diğerininki sona erer,herkesin kazanacağı bir yol izlenmeli...

Kesinlikle..
Sonraki sayfalarda okudum,cocukların annleri sehir dışındaymış sanırım.
Tatil günlerinde bile bahaneler üretiyormuş.
Bu kızcağız(benden küçük)28 yasında koçman 2 çocuğa annelik yapıyor.
Esi de bi bebek daha gelirse çocuklarına ilgi azalır diye istemiyor olabilir,öyleyse iyi yere dükkan açmışlar..

Davul bile dengi dengine diye bosuna dememıs atalarımız ahh canım keske kendın gıbı cocuk sevgısıne hasret bir adamla evlenseydın. Esinin zaten 2 cocugu var o sevgıyı tatmıs fazlasıyla üçüncü olsa da olur olmasa da olur dıye düşünüyor ama senin için durum farklı anne olmak senın de hakkın. Evlenmeden önce biliyordun zaten boyle olacagını hele kı kız cocukları babadan asla ayrılamazlar benim kızım babasıyla uyumak istiyor hep. Eşinin cok ustune gıtme bence cocuk için de acele etme bır ıkı sene gecsın bak bakalım bu evliliğe ve baska bır kadının cocuklarına annelık yapmaya ne kadar daha tahammul edebıleceksın bundan emin ol önce. Çok zor bır durum gercekten ben sahsen yapamazdım senin yaptıklarını. Allah yardımcın olsun.

Çocuğu hemen istemeyen sizdiniz. Adam "ben kendi açımdan hazırım" dedi. Siz "erken daha" dediniz. 1 sene süre biçtiniz.

Sonra hazırım diyen adam çark etti "erken olur o zaman" dedi. Siz de "neden erken olsun ben isterim" diye celallendiniz.
Nasıl bir anda konu tersyüz oldu anlamadım yahu? :)
İlk başta siz de istemiyordunuz. Adam erken deyince köpürdünüz.

Ayrıca çocuklu adamla evlenince ne olmasını bekliyordunuz ki?

Büyümelerini beklemek zorunda değilsiniz zaten. Ama evet en azından 2 sene bekleyin.
Evlilik zaten kumarken çocuklu biriyle evlenerek daha büyük riske girmişsiniz. Biraz evliliğinizin gidişatına bakın ki pişman olma ihtimaliniz azalsın..

Iyi de herifin keyfi yerinde, genc guzel bir kadin haydi evlenelim derse hicbir erkek evlenmeyelim demez ki. Adam cocuklarina da baktirir, benim zaten cocugum var kafasinda da takilir..Adam bencilse de bencil konu sahibesi BILEREK evlenmis. Insan kendini dusunmeyince eladami hci dusunmuyor ki.
Her zaman yaziyorum, kadinlar once kendini dusunsun. Eladaminin size emptai yapmasini beklemeyin.100 kere de yazdim buraya, kendinizi dusunun biraz su cocuklu heriflerle evlenmeyin rica ederim. Sonra zilyonla problem yasiyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…