Çok uzun oldu üzgünüm:(

eşiniz gerçekten iyi bir insannnn. ama bunları evlenmden önce detaylı konuşmalıydınız...çocuklarla aranız iyi ise, onların ağzını bir arayın, hatta alttan alttan kardeş isteğini bilinçaltına sokabilirsiniz..ayrıca kıskanan çocuk büyükte olsa kıskanır, küçükte olsa...

Çocuklarla hiç bir problemim yok.Birbirimizi çok seviyoruz.Hatta komşumuzun bebeği oldu 3 ayönce hep sevmeye giderler bizimde bebeğimiz olsun gibisinden konuşmuşlardı o zman .Eşimin bahaneleri bence çocukların değil.

Keşke başında daha tedbirli davransaymissiniz desem de olan olmuş.
Çocuğa fazlasiyla doyduğu için hevesi,heyecani ve bir çabası yok sanırım.
Sizi anlamasi gerekiyor kendi çocuğunuzu büyütmek istemeniz cok normal.
Söyledikleri tamamen oyalamak amaçlı olmuş bu çok belli.Sebep aradiktan sonra cok fazla bahanesi olur.
Bir bebek gördügünüzde ne kadar heyecanlandiginizi ona da hissettirin.Telefonunuzda bebek fotograflari olsun ekran görüntüsü,whatsap profil fotoğrafi falan yapin hatta.Heyecaninizi bunu istediginizi görsün anlasın belki bu süreçte de bir bebek sevmek istedigi aklına gelebilir..
Eğer beraberliğinizde çocugunuzun olmamasindan baska sorun olarak gördüğünüz bir şey yoksa yapın bunu.
Sorunlarla göğüslediğiniz bir evliliği bebekle taçlandıramazsınız.
Her şey yolunda ise şayet;
Çocuğunuzun olmasini istediginizi ailesiyle paylasin hatta çocuklariyla da.Onlari da heveslendirin.Belki onlarin onaylarina da vicdani anlamda ihtiyaç hissediyordur.
Hakkınızda hayırlısı olsun.Rabbim,çocuk isteyen herkese bu güzel duyguyu yaşamak nasip etsin inşallah..❤

Amin .güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.

Seni haksız buldum. Çocuklar sizinle bile kalmiyormus. Muhtemelen velayet babada olduğu halde hemde. 2 çocuklu boşanmış adam tekrar çocuk istemese hakkıdır. Abartıyorsunuz. Yazın tutun yazlık bir ev gönderin babaanne ile yazlığa çocukları sonra ne yapacaksanız yaparsınız. Çocuklarla rekabete girmeye çalışan bir kadın gördüm. Hele siz de çocuk istemezken böyle bir konuyu tartışmanın saçma

bence sen çocuklarla o kdar ilgilenmişsin ki babanın üzerinden çok büyük yük almışsın.
kendi çocuğun olunca eskisi gibi olmayacağının farkında. ve bu sorumlulukları almak istemiyor. bir de üçüncü çocuk eklenecek tabi.
keşke denginde biri ile olsaydın. büyük yükü sırtlamışsın. bence çocuk için acele etme. sonrası daha da karmaşık olabilir.
bi süre kendini dinle. herşeyin hayırlısı.

Yorum için teşekkür ederim.Kimseyle rekabete girdiğim yok nerden çıkardınız bunu helede suçu günahı olmayan çocuklarla .Altlı üstlü oturuyoruz.Sadece uyumaya kv ye üst kata çıkıyorlar.Yani bizimle yaşıyorlar.İstemezse hakkı değil gibi bir şey söylemedim.İstemiyorsa bunu evlenmeden dile getirmeliydi.Önce kabul edip sonra bahane aradığı için sitem ediyorum.Yani sanırım eksik okudunuz.Yinede sağolun.

Çocukların annesi evli başka şehirde çocuğu var gününü gün ediyor ne zamn çocukları. görme günü gelse tatildeyim diyordu.Asla çocuklarını aramayıp sormuyor görüşmek istemiyor.
Annelerinin yapmadığı anneliği siz yapıyorsunuz yani dediğim gibi herkes kendi çocuğu olsun ister sonuna kadar haklısınız anlaşmaya bakın eş kişisi ile.

Biri 9 digeri 12 yasimda olan cocuk bagımlı degildir. Konu sahibi baska birseyden bahsediyor. Çarptırmayın.

Nedir bu saldirganliginiz ?

boş gebeliğiniz için geçmiş olsun..adınıza çok üzüldüm ..boş gebeliğinizin sebebi neydi yani doktora gittiniz mi..aynısını ben de yaşadığım için soruyorum

Annelerinin yapmadığı anneliği siz yapıyorsunuz yani dediğim gibi herkes kendi çocuğu olsun ister sonuna kadar haklısınız anlaşmaya bakın eş kişisi ile.
Evet ben yapıyorum yapmaktan da geri durmam onları seviyorum.Ama buna rağmen yorumlara bakıyorumda eşimden çocukları silmesini istiyormuşumda çocuklarla rekabete giriyormuşum da neler neler.Ah keşke insanlar empati denen şeyi yapsalar ve eleştirmek için bir şey bulma gayretlerini sağlıklı düşünmek için kullansalar.

boş gebeliğiniz için geçmiş olsun..adınıza çok üzüldüm ..boş gebeliğinizin sebebi neydi yani doktora gittiniz mi..aynısını ben de yaşadığım için soruyorum

Boş gebelik değil tatlım dış gebelik oldu benim.. tüp bebek tedavimde kese görmeye gittiğimde doktor göremedi kürtaj yaptı hemen.. ertesi gün kürtaj tahlilim dış gebelikle uyumlu çıkınca apar topar ameliyata girdik.. Rabbim tez vakitte şifamızı versin inşallah.. sana da geçmiş olsun canım..

amin canım..zor bir şüreçti..bakalım hayırlısı..

Bizi çocuklu adamla evlendik diye cadı üvey anne konumuna sokmuyorlar mı sinir oluyorum..

Evet en baştan bir daha çocuk istemediğini dile getirse evlenemezdim.
Adam istemiyorum dememis 4 yıl sonra demiş. Evlenmeden çocuk konusunu konuşmadiniz mi? O zaman ne demişti?

Siz isteseniz de istemesiniz de 4 kişilik bir ailesiniz. Kardeşlerin tepkilerini sizin de düşünmeniz lazım.

Bir de merak ediyorum 28 yaşında çalışan bir kadın daha daha 1 yıllık evliyken neden cocuk ister. Hem sizin hem de evliliğiniz için çok erken.

Hep birlikteyiz gece yatmaya çıkıyorlar demişsiniz ya. İşinize geldiği şekli ile yumuşatmaya çalışmayın. O çocukların velayeti babada ve baba o çocukları babaanneye vermiş baksın diye. O çocukların babalarının evinde odasi/yatağı yok. Sizinle yaşamıyorlar.
1 yıl sonra bir bebek olsa o çocuklar ne hisseder. Kardeşim oldu iyi güzel ama biz babamızın evinde kalamıyoruz o babamın evinde babamla yaşıyor. Çok ciddi bir kıskançlık olacak. Eşiniz ve siz de bunu yonetemeyeceksiniz. Once eşiniz size geceleri rahat vermek için (siz bebekle uyuyabilirsiniz cunku) önce salonda uyuyacak sonra çocuklar kıskanıyor diyip üst katta kalmaya baslayacak. Olası senaryo bunlar.
Siz çocuğunuzu hafta içi çalışıyoruz sabah kahvaltı hazırlamak okula götürmek zor oluyor diyip hafta içi babaanneye bırakacak misiniz? Onu merak ediyorum bir de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…