Çok üzülüyorum.

candyshop

Guru
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2010
68
2
298
İyi günler Dr.Hanım.
Oğlum 21 yaşında ve iyi bir eğitim alması için onu Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden birine % 50 burslu olarak okuması için başta kendiside istediği için gönderdik.Hazırlık sınıfınından sonra birinci sınıfta son derece başarısız oldu ve sebep olarak sevmediği için çalışamadığını söyleyerek okulu bırakmak istediğini söyledi.Dünyam yıkıldı. Üniversiteye zaten bir yıl bekleyerek girmişti ve bunca senenin boşa gidecek olması geleceğini karartması beni çok üzdü.Ne desek onu devam etmesi için ikna edemiyoruz.Huzurumuz kalmadı.
Yarın doğum günü fakat onun adına çok üzülüyorum.Onu okuluna dönmesi ve çalışırsa başarabileceği konusunda nasıl ikna edebilirim.Biz memur bir aileyiz onun için gösterdiğimiz bunca fedakarlığı nasıl göz ardı ettiğini anlayamıyorum.Geleceğini karartmaması için ne yapabilirim.Lütfen bana bir yol gösterin.Şimdiden teşekkürler.

benim ailemde zamanında okumam için sizin gibi yaptılar.ama ben inat edip okumadım.liseyi bitirdikten sonra okulu bıraktım.şimdi 26 yaşındayım ve eşekler gibi pişmanım.ah keşke diyorum.başımı taşlara duvarlara vurasım geliyo ama nafile.eğer oğlunuz bu yorumu okuyabiliyosa okutun....aradan 5 10 sene geçtikten sonra vayyyy ben ne yaptım diyosun ama iş işten geçiyo.emin olun ben şimdi oturup halime ağlıyorum...arkadaşlarımın hepsi doktor avukat mühendis ama ben sıradan bi muhasebeciyim.bunada şükür ama yüksek bi yerlerde olmak daha gurur verici olurdu diye düşünüyorum(((

Belki de gerçekten zihinsel yapısına, kişiliğine, beklentilerine uymayan bir okuldur ve bu yüzden zorlanıyordur. Örneğin TM'den sınava giren bir öğrenci hukuk kazanabilir ama eğer okuma derslerine yatkın değilse kişisel yetenekleri; bu bölümde okurken çok çok zorlanacaktır. Önce oğlunuzu tam olarak anlamaya çalışın. Sevdiği bir mesleği olması için şartlar sizi zorlamayacaksa bir şans verin. Özel üniversiteye 4 yıl daha %50 ücret ödemek yerine bir yıl daha dershane ücreti ödeyip bir devlet üniersitesinde sevdiği bölümü okuması için teşvik etmek belki de onu çok daha başarılı bir öğrenci yapacaktır.
Benim bir arkadaşım var; ODTÜ Fizik okurken kendine uymadığını düşünüp bir yıl çalışarak Siyasal'da kamu yönetimi kazanan. Fizikte kalsa belki zorla bir öğretmen olacaktı ama sevmediği bir branşla uğraşan mutsuz bir öğretmen, şimdi kendisi devlette 10 yıllık üst düzey bürokrat.
Bence bir şans verin. En azından bir şans verip vermemek adına onu iyice bir dinleyin.

Son düzenleme:

cevabın için teşekkür ederim canım.yazını okutturmayı düşünüyorum oğluma.Gerçi çok sabit fikirli ama bakalım.Bu yazımız zehir oldu.son pişmanlık fayda vermiyor ne yazık ki.Sizde artık üzülmeyin ama.Ben de eğitimli bir hanım olarak çocuklarımın okuması için elimden gelen herşeyi yapabilirim fakat birde hayatta herşey istediğin gibi olmuyor.Ben de kendi yaşadıklarımdan tecrübelerime dayanarak şunu söylemek isterim siz üzülmeyi bırakın diye.Artık geriye bakmayın ne olur. Olmuş artık.Hayat kısa önünüze bakın.Allaha emanet olun.

Sİze de farklı bakış açınızı benimle paylaştığınız için çok teşekkür ederim.İnanın bunuda yapmaya çalışıyorum.Kaybettiği ve kaybedebileceği zamana çok acıyorum.Şimdiden bulunduğumuz yerde bir güzel sanatlar kursu bularak fikri olsun yapabilip yapamayacağını anlasın diye göndermeye başladım bile.Bu yaşına kadar hiç böyle bir yeteneği olduğuna dair ne isteği oldu ne de bir işaret verdi.Sanırım böyle okumak daha kolay geliyor ona.Ayrıca daha bu sene hazırlanıp 2012 de sınava girmesi lazım olup olmayacağı da ne malum.
Çok teşekkür ederim.

candyshop, merhaba, oğlunuza kızmak yerine, bu sıkıntıyı yaşamasının nedenlerine bakmak lazım. Oğlunuzun yakınınızda bulunan bir psikiyatr ile görüşmesini sağlamanız doğru olacaktır. Sıkıntı sizin beklediğinizden daha farklı olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…