Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi çok üzülüyorum ve kendimi suçluyorum

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

fenizma

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2013
11
1
86
Antalya
merhaba hanımlar ben yeni üye oldum yazdıklarınızı okumaya çalışıyorum.deneyimli anneler olarak yorumlarınızı bekliyorum ben de 2012 temmuz annesiyim 7 aylık bir kızım var.kızımın kilosuna takıldım aslında hata yapıyorum biliyorum ama işte bir türlü silemiyorum aklımdan kurtulamıyorum bundan.kızım 2960 gr doğdu öyle aman aman emen bir bebek olmadı hatta doğduğu gün uyuyunca dr mama verdirdi kan şekeri düştü diye.ama gecesi emzirdim eve gidince ememedi ben emziremedim derken mama aldı sağdım verdim emmek istemedi zorla emmeye alıştırdım bağrış çığırış.ilk 3 ay genelde 700-800 gr aldı sadece anne sütüyle 4.ay işe başladım.iş yerim evimin dibinde 1.5 2 saatte bir eve geldim emzirdim.sabah 7 öğlen 12 ye kadar çalıştım.(yarım gün yani)4.ay 600-700gr arası tartı aldı.5.ay ise 500gr 6.ayında 380gr aldı kzım sadece emdi.dr sütümün azaldığını söylüyordu hep hatta 5 ay ,ay dolmadan tarttı 5.gün vardı daha ve 340 gr alan kızım için mama verdi hemen denedim ama almadı kzım mamayı 5 gün sonra aşı için gidince 500 grmı tamamladığını gördük kızımın.6.ay sonunda 6880 gr oldu kızım.sizce kızımın kilo alımı nasıl işe başladığım için kendimi suçluyorum ve bundan kurtulamıyorum bir türlü belki diyorum 5. ve 6.aylarda 600-700 gr alacaktı.

Hiç çalışıyorum diye canınızı sıkmayın bence. Doktor kilo alımını değerlendiriyor ve sizi ona göre yönlendirecektir nasıl olsa. İşyeriniz de eve yakınmış bu da büyük avantaj. Moralinizi sağlam tutmazsanız sütünüz daha da azalabilir. Ben oğlum 6 aylık olana kadar evdeydim, ama hiç sütüm gelmedi ve hiç emziremedim, siz hiç değilse 6. aya kadar emzirmişsiniz. Bundan sonra da olduğu kadar verirsiniz, ek gıdalar falan da devreye girer, hiç suçlamayın kendinizi.

benim kızım 2 aylık 1 ay sonra ben de ıse baslıcam daha 3 aylıkken bırakıcam ve ısyerım yakın da değil emzirme sansım da yok ne kadar sagabılırsem o kadar verıcem gerısı mama mecburen 4.ay olmadıı ıcın ek gıda da veremem.ama onun ıcın calısıyorum ona daha ıyı bı hayat verebılmek ıstedıgı seyelrı alabılmek gozunde hıc bsıı bırakmamak ıcın.zaten bu gunlerı hıc hatırlamıcak emın olabilirsin.benşm annem de uzakta bakıcı bakacak ben de vıcdan azabından olücem ama kendimi boyle rahatlatıyorum magazaların onunden gecerken bısı ıster de alamassam daha kötü olurum die bence sen de bole dusun ve isyerının yakın olmasının cok buyuk bı avantaj oldugunu dusun bız napalım??

cevapladığınız için teşekkür ederim hanımlar aslında biliyorum yanlış yaptığımı ama anne olmak ne zormuş hep aklında yavrun en ufak şeyde kendini suçluyorsun ben böyle biri değildim

bebekler zaten 4. aydan sonra artık eskisi gibi hızlı ve çok kilo almazlar 400-500 gram civarı alırlar genelde kızınızın kilo alımı normal yani.

Pirinç suyu vermeyi deneseniz??
Ek gidaya basladiniz mi? Bebekler degisik tatlar isterler. Benim kizim mesela bugun yedigi kasik mamayi ertesi gun yemiyor, baskasini veriyorum. 3-4 gun sonra tekrarliyorum.

Kendinizi suçlamayın,gelişim kişiseldir.Ben de kızımı temmuz 2012 de doğurdum.Malesef biz anneler hep çocuğumuzun gelişimini kıyaslıyoruz,yeri geliyor yetersiz buluyoruz.Zatn bebeginizin kontrolleri yapılıyor.Önemli olan saglıklı olması.Benim de sütüm yetmedigi için 5 aylıkken ek gıdalara başladık.Ne yazık ki 2 hafta önce kızım beni tamamen bıraktı.Ama çok şükür saglıgı,keyfi yerinde.Önemli olan da bu zaten.Bebeginize sağlıklı bir ömür diliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…