- 9 Mayıs 2012
- 105
- 31
Merhaba nice dertleri var insanların Allahım dertlilere deva versin inşallah,beterinden sakınsın... şuan çok moralim bozuk paylaşmak istedim ki belki teselli eden olur :-( yaklaşık 3 yıllık evliyim çalışıyorum memurum bir oğlum var 9 aylık. memleketimize 5-6 saat uzak bi ilde yaşıyoruz kardeşlerim de burda okuduklarından dolayı ailem de memleketten buraya taşınmışlardı.bekarken onlara 30 bin tl konut kredisi çektim onların birikimiyle ev aldık.evlendiğim sene bitti kredim. Şimdi borçsuz evleri var 200m yakınımda.eşim atanamayan tarih öğretmeni dersanede çalışıyordu işsiz kaldı evde oturdu ben çalıştım evi geçindirdim şikayet etmedim ama onun psikolojisi bozuldu ona üzüldüm. Bu arada hamile kaldım eşim işsiz ben doğum iznine ayrıldım çok sıkıntılı günler yaşadık.eşim çaycılık tuvlet temizleyiciliği dahil her türlü iş ilanına başvurdu doğumum yakındı psikolojimiz bozuktu.doğum yaptığım hftanın başında bi kolejde öğretmenlik yapması gerekirken giriş kulubesinde danışma olarak işe başldı.yine de şükür...ailem özellikle de annem bu zamanlar zarfında eşimi hep hor gördüler laf soktular ezdiler ki hala öyle..eşim aldırmamaya çalıştı ama çok kırıldı saygısını hiç bozmadı.ev kredi borcumuz var kendi evimiz için ikimiz çalışmak zorundayız.annem hamile kalmadan önce bakarım doğur tarzında istedi bebğimiz olmasını, hmile kaldım doğurdum 5.gününde bıraktı memlekete gitti.kaynanamı çağırdık uzak yoldan geldi ama çok kalamam 10 gün dedi sonra çekti gitti annem binbirtürlü kavgayla geri geldi hatta telefonda bir lafı var onu asla unutmam; benim kanım değil benim soyadımı mı taşıyor...vs söylendi durdu çünkü eşim onlara göre memur değildi kimdi ki...lohusayım 7 günlük anneyim helak olmuştum...geldi ama mızmızlandı hep memlekete gidecem sıkıldım belim ağrıyo eve tıkıldım off paramız yok fakiriz falan-bu arada babmın 3 evi var emekli öğretmen borcu kredisi yok yazları memlektte köyde mahsul oluyo en az 6000 tl getirisi oluyo- maddi skıntı bunun neresi (bu arada her hafta kardeşlerim anne babamı pikniklere gezmelere yemeklere götürdük harcadık hep maddi sıkıntımız olduğu halde ellerini ceplerine attırmadık hediyeler aldık onlar da acıyıp bi parça giysi alayım çocuğa bile demediler. Niye desinlr ki kocam memur değil adam mı harcayacak alacak tabi).. sıkılmasını gerektirecek bişşi yoktu kinkaldı ki sabah 8 öğlen 13.30 çalıştım oğlum 9 ayı dolana kadar.öğleden sonra ben eve girince hemen çkıp evine gidiyodu.öyle böle 9 ayına getirdik oğlumuzu.daha yeni saat 15 te eve gelmeye başladım ama bu dokuz ay nasıl geçti bir de bana sorun..işteki sıkıntılar maddiyat başka sıkıntılar cabası anlatsam uzun sürer..ramazan ayı dedik gelin bizde kalalım kardeşlerim falan.düne kadar kaldık etine kıymasına kadar güzel yedik içtik dün babam memleketten arıyor telefonda tl si yok bende yok annemde kardeşlerimde kimsede yok.dedim bi 20 tl yok mu yükle telefona yok falan dedim kardeşim blutut kulaklık, akıllı saat akıllı telefon vs alırken para var da şimdi mi yok elzem olanı almıyosunuz. Ona laf yok tabi başka şeylerle bastırdı annem beni avm ye gidecem dedi kalktı gitti.. sonra eve gitmişler orda yemek yapmışlar aramadılar bile benim evimde iftarlık yemek yok eşim işte oğlum diş çıkarıyo huzursuz yemek yapamadım ezan okundu eşim geldi peşinden ben de orucum emziriyorum halim kalmamış.eşim sağolsun yemek yaptı da yedik geç de olsa aradım kız kardeşim diyo ki biz burda yemek yaptık aabyemek yok muydu gelseydiniz keşke ki annem biliyordu yemek olmadığını ve yapamayacağımı...bu olayla iyice gerildi ara sabah oğlumu annemin evine bıraktık gelmesini beklemedik.eşim işe gidince müdürlerle konuşmuş geceye geçmek istemiş eşimle dönüşümlü bakcaz diye bu akşam aradı müdürleri kararları olumlu fakat geçici süre izin verdiler en fazla bir iki ay..ve kötüsü her gece cumartesi gece hariç gidecek akşam 22 sabah 08 nöbet tutacak kulubede.sabah uykusuz gelip çocuk bakacak perişan olacak ama katlanacaz aradım söyledim kızkardeşime söyle anneme gidebilir diye hiç dönüp arayıp da bişey demedi annem öyle üzülüyorum kii..niye böyle yaptınız ettiniz falan yok. Arkadaşlarımın annelerini duyunca çok şnssız hissediyorum üzülüyorum bana kol kanat geren destek olan annem ailem yok, aksine hep hor görülüp ezildik çünkü onların onayladığı evlilik değildi.öğretmendi ama atanamadı eşim suçumuz bu.eşim atanmış olsa ücretsiz izin alırdım iki yıl oğlum hiç olmazsa kreşlik olurdu.bakıcıya versek zaten 900 tl ye çalışıyo eşim bakıcı nerdeyse o fiyatı ister kaldı ki güvenecek kimse yok çevremde.evde oturup çocuk baksa yeri yani ne yapacağımızı şaşırdık bi akıl verin nolursunuz...