• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler çok üzgünüm

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
E

EU1

Ziyaretçi
bundan iki hafta önce bebeğimin cinsiyetini öğrenmek için doktora gittim öğrendik erkek dedi gayet normal herşey dedi bir hafta sonra aynı gün kanamam oldu yine gittim rahim ağzı zedelenmiş erken doğum riski var dedi 2 gün hastanede yattım şimdide evde yatıyorum ama dünde oldu kanamam ve doktor yine kanama sancı şikayetiyle gelirsen doğurursun dedi daha 5 aylık doğsa bile yaşaması imkansız gibi birşey herkes korkma diyo ama ne mümkün ilk bebeğim çok üzülüyorum

tatlım allah acil şifaalar versin canım üzüntünü anlayabiliyorum ama keşke sana tavsiyelerde bulunabilseydim hamilelik geçirmedim hiç ama hamile olan arkadaşlar tavsiyeler vereceklerdir eminim
ama kendini çok yorma bol bol dinlen canım
inşallah bebişin erken doğmayacak
sağlıcakla kucağına da alacaksın

herangibirilaç tedavisi vermedimi?birde rahimağzına dikiş atmak mümkün deilmiymiş?geçmiş olsun..rahimağzı yetmezliği ise tam tanısı serklaj denen bi yöntemle tedavisi var..dr un ve hastanen iyidir umarım..en ufak şüphen olursa deiştir bence..

canım benim önce sakin ol ben 22 haftalık erken dogum yaptım okadar alel acele olduki şuan neler yaşadıgımı bile hatırlamıorum ama bi kaç tavsiyem var
eger hafifte olsa kanaman veya bi sancın olursa mutlaka doktora git
yat dinlen mümkünse hiç kalkma yerinden
inş. bebegin seninle kalacak
üzülüpte ogluşunuda ordan üzme tamam

moralini bozma canım benimde sürekli kanamalarım oluyor şu an 32.haftayı doldurdum bütün yazı istirahatle geçiriyorum.neden zedelenme olmuş?benimde senin gibi 5.ayımda başladı plazanta zedelenmesi dediler.birden kan boşalıyordu şimdi biraz daha iyiyim.bebişimin çok şükür plazantası düzeldi.inşallah bebişlerimize hayırlısıyla kavuşuruz.zamanında

herangibirilaç tedavisi vermedimi?birde rahimağzına dikiş atmak mümkün deilmiymiş?geçmiş olsun..rahimağzı yetmezliği ise tam tanısı serklaj denen bi yöntemle tedavisi var..dr un ve hastanen iyidir umarım..en ufak şüphen olursa deiştir bence..

aynı şekilde bir tanıdığım 2 hamilelik geçirdi.
ama yurtdışındaydı türkiyede yapıyorlarmı acaba ?
en iyi çözüm o gibi..
Allah hayırlı doğumlar nasip etsin cnm sağlıkla bebeğini kucana al inş.

canım sakın kendini yorma sürekli dinlen yat uzan
allahın izniyle bebeğin seni bırakmayacaktır bol bol dua et

Ayaklarını uzat yat, dinlen.Risk geçene kadar, gerekiyorsa doğuma kadar böyle artık.Benim arkadaşımda benzer bir problem oldu,neredeyse 9 ay yattı.Bi süre sonra yatmak sıkıcı hatta yorucu bile oldu ama bebeğin sağlığından daha önemli birşey yok sonuçta.Hiç stres de yapma.Güzel güzel dinleniceksin.Geçmiş olsun canım.

öncelikle çok çok geçmiş olsun nette bişiler buldum ama bilgi olur diye
Rahim Ağzı Yetmezliği Nasıl Tedavi Edilir?
Rahim ağzı yetmezliğinin tedavisi serklaj ismi verilen bir yöntemle rahim ağzının büzülerek dikilmesidir. Genellikle hamileliğin 14-16. haftalarında yapılır ve doğum sırasında sorun yaşanmaması için 36-38. haftalarda bu dikişler alınır. Serklajın kaldırılması hemen bebeğin doğmasına yol açmaz. Aşağıdaki durumların söz konusu olması halinde serklaj uygulanamaz:

- Rahim ağzında önemli ölçüde tahriş olması

- 4 cm.’den fazla açılma olması

- Suların gelmesi

Rahim ağzı serklajının yol açabileceği komplikasyonlar rahim yırtılması, hemoroit, mesane yırtılması, erken doğum ve zarın erken yırtılması olabilmektedir. Ancak bu risklerin gerçekleşme olasılığı son derece düşüktür ve serklaj çoğunlukla hayat kurtaran bir operasyon olarak değerlendirildiğinden, faydası olası risklerinden çok daha değerli görülmektedir.

Canım üüzlme dicem ama benimde rahim boynum kısalıyordu, dvamlı kasılmam vardı 25. haftada falan, hep yattım sende yat kalkma oldu mu?

Canım erken doğumla bebeğini kaybetmiş biri olarak çok üzüldüm umarım sana kötü bişi olmaz.Allaha emanet ol canım......

cnm benım hıç yerınden kalkma olabıldıgınce az hareket et ve sana yardım etmelerı için yanında bırısı bulunsun insallak gununde saglıkla dogum yaparsın allah'ın izniyle

prepar kullanıyorum şuanda erken doğumu önlemek için bide kasılmalar ve sancılar için magnezyum verdi doktorum neden olduğunuda söylemedi aslında doktor biraz daha dinlendikten sonra başka bi doktora gitmeyi düşünüyorum hemşire tanıdıktı başka doktora git dedi bana inşallah hayırlısı neyse o olur üzülüyorum ama Allahın takdiri herkese sağlıklı hamilelikler

prepar kullanıyorum şuanda erken doğumu önlemek için bide kasılmalar ve sancılar için magnezyum verdi doktorum neden olduğunuda söylemedi aslında doktor biraz daha dinlendikten sonra başka bi doktora gitmeyi düşünüyorum hemşire tanıdıktı başka doktora git dedi bana inşallah hayırlısı neyse o olur üzülüyorum ama Allahın takdiri herkese sağlıklı hamilelikler

nasil oldun arkadasim umarim baska dr gidip guzel seyler duymussundur insallah hayirlisiyla bebegini kucagina alirsin sevgilerimle:1hug:

Back