vahşet olan karışıklık çıkarıp bir halkı iç savaşa sürüklemek değil çocuklara yapılan eziyetler olmasın?
nedeni ne olursa olsun ortada bir sonuç var o da masumların öldürüldüğü..
ben senin ne demek istediğini anlıyorum aslında ama bu konu için geçerli değil bu bence.
hala neyin tartışıldığını da anlayamadım zaten.
vahşet olan karışıklık çıkarıp bir halkı iç savaşa sürüklemek değil çocuklara yapılan eziyetler olmasın?
nedeni ne olursa olsun ortada bir sonuç var o da masumların öldürüldüğü..
ben senin ne demek istediğini anlıyorum aslında ama bu konu için geçerli değil bu bence.
hala neyin tartışıldığını da anlayamadım zaten.
Siz önce gerçekleri araştırın, sonra saçma olanın ne olduğunu anlarsınız zaten. O masum çocukların neden o şartlar altında yaşamak zorunda kaldıklarını, kimlerin buna sebep olduklarını iyi bir araştırın. Bazı kanalların her gösterdiği habere inanırsanız olacağı bu. Gerçekleri bilmemek, yanlışa inanmak oradaki çocuklara en büyük kötülüğü yapmak demektir zaten. Ayrıca burada kendi ülkesinde dönen olaylarla ilgili, şehitlerimizle ilgili konu açmayıp, gidip Suriye, Filistin vs... konu açanlarında şehitlerimize üzüldüğüne inanmıyorum. Ya da bizim ülkemizdeki zor durumdaki masum çocuklarla ilgili konu açmayıp...
Ben kendimdeyim zaten. Bir yazar söylüyor 8 yaşındaki çocuğa asker tecavüz etmiş diyorsun. Yani Esad'ın askeri değil mi? Bir yazar anlattı diye mi duygulandın? Gördün mü gözünle peki? Askerler demenden bile belli oluyor yalan yanlış kişilerden dinlediklerin. Muhaliflerin neler yaptığını araştır ve kimlerin desteklediğini. Bende diyorum ki yazar dinleyip üzüleceğine, gerçekleri araştır da öyle üzül. Emin ol o zaman kulaktan dolma şeylere üzülmek yerine elle tutulur birşeye üzülürsün. Neyse kime anlatıyorumki.
Askerler tarafından tecavüze uğramış ve bunu bir yazardan dinledim derse, ben onu yazdıklarında hiç ama hiç samimi bulmam, bulmuyorum da zaten. Neyse üzülsün, izlesin bol bol, yazarlardan dinlesin arkadaş.
peki sen ne kadar eminsin
gizli toplantılaramı katıldın
askeriyeye mi sızdın esad okuldanımı arkadaşın nedir yani
iki bişey okuyup araştırmacı olup çıkıyoruz sonrada siz nerden bileceksiniz havaları....
git urfaya antepe hataya ordaki kamplarda yetim öksüz kalmış çocuklara bak
muhalifmiş esadmış ne haltlarsa hiçbiri o çocukların yaşdıklarından önemli değil..
çocuklar ,masum insanlar; ülkesi, dini kökeni ne olursa olsun zulüm altındalarsa insan olan herkes üzülür
nereden dinlemiş olursa olsun,sebep ne olursa olsun diyorum ki ortada kocaman bir sonuç var..
çocuklar tecavüze uğramasa bile ölüyor..ne fark eder? bombalar patlıyor yanlarında..bunu kimseden dinlemeye gerek yok,görüyoruz tv lerde..
ve yapabildiğimiz sadece üzülmek..bosna savaşını o iğrneç savaşı hatırlıyorum ben..daha çocuktum,Allah'ım her gece ağlayarak dua ederdim kurtar onalrı diye..neden,kim yapmış bilmeden sadece bunu dilerdim.öyle büyük travma yaşatmış ki bu savaş bana bosna lafını duyunca bile içim bi garip olur..ve emimin o dönemde olanlara şahit olan herkes de böyle hisseder..
bazen nedeni niçini önemli değildir sadece üzülürsün ve paylaşmak istersin.ben bu konuyu böyle görüyorum.
Bu sadece Suriye'yle sınırlı değil.
Şuan belki aynı semtte olupta aç olan,şiddet gören insanlar var ve benim tek derdimin kendi hayatım oluşundan utanıyorum.
N'olur beni ayıplamayın.buda dert mi demeyin.
Şuan ağlayarak yazıyorum bu satırları kalbim dinmek bilmiyor.
Bu utançla mutlu olamıyorum.
Bilmiyorum.
N'olur dua edelim.
Bildiklerim var çok şükür. Senin birşey bilmediğin kesin zaten ortaya da çıkmıştı diğer konuda hatırlıyorsanO yüzden burada da laf yetiştirme çabasına girme sen bence
izleme arkadaşım, çok samimi söylüyorum izleme..
bosna savaşı olduğunda yanılmıyorsam ilkokula gidiyordum.. bir jenerik müziği eşliğinde orada ki katliamı çarşaf çarşaf izledim.. günlerce uyku uyuyamadım, yemek yiyemedim, sürekli ağlama krizlerine varmıştı iş.. sonra eve haber yasağı getirdi babam, iyi ki de getirmiş diyorum herhalde ciddi tedavilik olma yolunda ilerliyordum.. hala o jenerik müziğinden nefret ederim.. dua etmekten başka elimizden birşey gelmiyor ve ailenizin, çocuklarınızın size ihtiyacı var.. siz onları izleyip depresyona girerseniz bundan bütün aileniz etkilenecek.. siz yine dua edin ama izlemeyin, okumayın.. ne yazık ki yapacağımız başka birşey yok..
bu arada şu son 3 günde yaptığım kib'i son 6 senede yapmamıştım.. bu düğmeyi ben bozacağım herhalde..
bosna savaşı olduğunda yanılmıyorsam ilkokula gidiyordum.. bir jenerik müziği eşliğinde orada ki katliamı çarşaf çarşaf izledim.. günlerce uyku uyuyamadım, yemek yiyemedim, sürekli ağlama krizlerine varmıştı iş.. sonra eve haber yasağı getirdi babam, iyi ki de getirmiş diyorum herhalde ciddi tedavilik olma yolunda ilerliyordum.. hala o jenerik müziğinden nefret ederim.. dua etmekten başka elimizden birşey gelmiyor ve ailenizin, çocuklarınızın size ihtiyacı var.. siz onları izleyip depresyona girerseniz bundan bütün aileniz etkilenecek.. siz yine dua edin ama izlemeyin, okumayın.. ne yazık ki yapacağımız başka birşey yok..
bu arada şu son 3 günde yaptığım kib'i son 6 senede yapmamıştım.. bu düğmeyi ben bozacağım herhalde..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?