• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok Uğraştım, Kendi Başıma Olmuyor.Lütfen kk bu defa benim odama bir el atın...

elay83

niyet ettim,diyet etmeye
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2008
861
4
118
41
İzmir
$Fotoğraf-0226.webp
$Fotoğraf-0223.webp
$Fotoğraf-0222.webp
$Fotoğraf-0221.webp
$Fotoğraf-0218.webp
$Fotoğraf-0220.webp
$Fotoğraf-0224.webp
$Fotoğraf-0219.webp
$Fotoğraf-0227.webp
$Fotoğraf-0225.webp

kızlar bu benim 7 yıllık yatak odası takımım umarım ekleyebildim resimleri ...
/ yıl önce ben bu takımı 1000 lira nakit parayla aldım ama haram olsun hiç yerinden oynanamasına rağmen 7 yılda biyerleri attı açıp kapamaktan kapaklar göçtü...
şimdi 3.5x3.5 olan bu küçük yatak odası bir mobilya seçmem lazım ..
Aslında ben yatak başlarından 60 cm kadar içeri giren yanları üstü dolap olan bir çizim düşündüm..gömme dolap yani ... çünkü hiç bir takım bu odaya uymuyor ...üstelik RENKLER,ZEMIN DOSEME ,HALI VE PERDE TAVSIYELERINEDE IHTIYACIM VAR ...HAYDI BIRAZ KAFA YORUP GUZEL BIR ODA YAPALIM BANA ..şimdidenteşekkür ediyorum ve tek tek öpüyorum hepinizi ...:kkk:

Bence şu anda gardrop olan yerdeki duvara komple duvara göre sürgülü gardrop yaptırmalısın. ( Ortası ayna olabilir )
Pencere önünede kapı açılacak şekilde, pencere altına sürgülü raflı yada dar çekmeceli dolap yaptırabilirsin.
Petek varsa ve müsaitse onu da kapı arkasına yükseğe astırabilirsin. Oda küçük olduğundan çabuk ısınır.
Pencereyede kesinlikle pileli tül değil, stor yaptırmalısın. Pileli ve özellikle uzun tüller daha geniş alanlar için ideal.
Pencere önüne yaptıracağın dolabın üstüne de dekoratif hasır kutular koyabilirsin.
Onlarıda çorap, kemer şapka vs. için kullanabilirsin...
Kozmetik ürünlerinide çekmeceli şık kutulara ve organizerlere korsun olur biter.
Ortada hiçbirşey bırakmamaya özen göster. Küçük oda daha da küçük gibi oluyor.
Sanırım ev kendi evin, hazır almanı tavsiye etmem işinin ehli iyi bir marangoza odana göre yaptır canım.

Sevgiler...

Son düzenleme:
Mesela parfümlerini böyle bir organizere topalayabilirsin.
Öndeki cepleri taraf fırça vs. için kullanabilirsin.

dsc01436wx.jpg

dsc01711w.jpg

Oje, ruj, toka vs. içinde bunun gibi çekmeceli, fakat odana daha uyumlu pratik birşeyler kullanabilirsin.
27620846.jpg

Son düzenleme:
arkadaşın verdigi öneriler çok güzel bence aklında bulunsun ama aynan mutlaka olsun..

arkadaşım gösterdigin bu organizerleri nereden aldın birde ne kadara ben böyle şeylere pek rastlamadım araştırdıgım halde..

eve gelir gelmez koştum geldim bakalım varmı bişi diye heyecanla kızlar :17:

evet önerdiğin toplama işi hiç aklıma gelmedi ,bugüne kadar karmaşadan sıkılmamış olmama şaşırdım şimdi ... :)

pencere önü dolap ve perde çok aklıma yattı keza dolapta öyle fakat ilk yazım da bahsettiğim o gömme dolap ordadan yatak konursa falan dedim ya ona sıcak bakmadınız demi galiba ,aklım o yönde çok karışık ...

bide renk kombinasyonu hakkında varmmı bi fikriniz ? :69:

eve gelir gelmez koştum geldim bakalım varmı bişi diye heyecanla kızlar :17:

evet önerdiğin toplama işi hiç aklıma gelmedi ,bugüne kadar karmaşadan sıkılmamış olmama şaşırdım şimdi ... :)

pencere önü dolap ve perde çok aklıma yattı keza dolapta öyle fakat ilk yazım da bahsettiğim o gömme dolap ordadan yatak konursa falan dedim ya ona sıcak bakmadınız demi galiba ,aklım o yönde çok karışık ...

bide renk kombinasyonu hakkında varmmı bi fikriniz ? :69:

Bence ahşap rengi küçük alanları sıcak gösterir, ahşap rengi tonları olsun bence fındık kabuğu olabilir.
Yatağın şu anki duruşu güzel, 1 yatak başı yeterli olur.
Perde olayında da kemik rengi stor üzerine kemik zemin üstü kahve rengi desenli bir tül olabilir. Zebra tülde olabilir.
Zebra tülü tekte kullanabilirsin.

zebraperde12.jpg

boncuklustorperde12.jpg

storperde.jpg

Son düzenleme:
arkadaşın verdigi öneriler çok güzel bence aklında bulunsun ama aynan mutlaka olsun..

arkadaşım gösterdigin bu organizerleri nereden aldın birde ne kadara ben böyle şeylere pek rastlamadım araştırdıgım halde..

Canım fiyatı 5,50 TL
Japon pazarlarında var. Ben istanbul'da oturuyorum.

bence açık renkler kullanmalısın vetemizliği pratik olan şeyler bide oda küçük olduğu için fazla eşya olmamalı şu anki dolabın olduğu yere ortalayıp yatağını koydurup her iki yanına ve yatağın üst tarafına dolap yaptırabilirsin hem odanın havası değişir hem farklı olur kesinlikle açık renler kullanmalısın perde olarakta uçları boncuklu bir stor ne ip perde yaptır dediğim gibi dolap lursa komodin gibi ıvır zıvırlarla uğraşmazsın benden bu kadar

bence açık renkler kullanmalısın vetemizliği pratik olan şeyler bide oda küçük olduğu için fazla eşya olmamalı şu anki dolabın olduğu yere ortalayıp yatağını koydurup her iki yanına ve yatağın üst tarafına dolap yaptırabilirsin hem odanın havası değişir hem farklı olur kesinlikle açık renler kullanmalısın perde olarakta uçları boncuklu bir stor ne ip perde yaptır dediğim gibi dolap lursa komodin gibi ıvır zıvırlarla uğraşmazsın benden bu kadar

:16: çok saol canım fikir fikirdir...

yatak odan küçük bende diğer arkadaşlar gibi
içi ayrıntılı dizayn edilmiş gömme dolap tavsiye ederim
birde yatak başlarına iki adet komidin yerine tekli beş altı çekmeceli komidin alırsa yerden tasarruf edersin

Yatağı, başı kapının karşısındaki duvara gelecek şekilde koysanız nasıl olur? Oda 3.5x3.5 demişsiniz. Yatağın boyu 2.40 civarında olur sanırım, kapı 90 cm falan olsa, kapının açılmasını engellemez diye düşünüyorum. Yatak eni de 1.65 falan olsa gerek, geriye 1.85 metre kalıyor. Yatak ile pencerinin olduğu duvar arasında 50-60 cm. bırakılsa, burdan bir kişi geçer herhalde. 60 cm. desek 185-60=120 cm, bu da sürgülü bir dolap ve biraz kıpırdanma payı bırakır gibi geliyor bana. Ayrıca altında çekmece olan bir yatak da düşünülebilir, ama sandıklı baza tabi çok daha fazla eşya alıyor.
Kolay gelsin.

Yatağın yanında ve üstünde dolaplı model görmüştüm sanırım ikeaya aitdi ama harika bir yatak odasıydı.İkeaya mutlaka bakın küçük odalar için harika çözümleri var yada yaptırabilirsiniz ama kesinlikle açık renk olsun

ben de sena01 gibi düşünmüştüm.fotoğraflara bakınca kapının karşısındaki duvarda dolap değil de yatak olursa o duvar daha ferah görünür diye düşünüyorum.geriye kaldı 3 duvar.oda küçük olduğu için gardrobu çok göz önünde olup duvarı kapatmasın diye kapının solundaki duvardan başlayıp (tavana kadar) pencere karşısındaki duvardan devam edecek şekilde L biçiminde yaptırırsanız -özellikle Ldolapların köşe kısmı çok eşya alıyor-kalabalığı ortadan kaldırır diye düşünüyorum.pencere karşısındaki dolapların kapakları aynalı olursa karşıdan gelen ışığı yansıtır ve oda daha aydınlık ışıl ışıl görünür.yok eğer makyaj masası çok önemli bir ihtiyaçsa pencere karşısındaki dolabın boyu tavana kadar olmaz,bel hizasına kadar çekmeceli dolaplar yaptırıp bir kısmını makyaj masası bir kısmını da şifoniyer olarak kullanırsınız.komidinlere gelince 2 komidin ortalama 1m kadar yer kaplıyor ama içine kayda değer bir eşya almıyor.eğer çok önemli bir ihtiyaç değilse ikeada gördüğüm yanlara doğru açılıp kapanan yatak başı gibi bir sistem de işinizi görebilir.perde halı ve duvar renkleri de kesinlikle açık renk olmalı bence.arkadaşların söylediği gibi ortalıkta ıvır zıvır olmaması da odayı çok ferah gösterecektir.dolabınıza bir kaç tane sürgülü raf yaptırırsanız el altında olması gereken şeyleri kutulara koyup raflardan kolayca alırsınız.aklıma gelenler bunlardı.size kolay gesin.:79:

arkadasım o dolabın kapaklarını yatağından dolayı acamıyosundur sen en iyisi küçük odalar için sürgülü dolap oraya rennkli bi stor perde çok sık duruur pencerenin önüne yatağını koysan yatak baslığın pencerenin önünde kalsın benim eski evim öyleydi yazında acıyosun camı buzzzzz gibi bi hava geliyorr ohhh ne güzel eski yatağını koyduğun yerede dolap yaptır çok küçükte aynalı komidin yaptır boş kalan duvrada ayna allll ayna odayı ferah gösteriyot

kücük oda mini komidin olmaz

anca boydan boya büyük dolap sana büyük kolaylik saglicaktir herseyini koyabilcegin

acik ferrah renkler kullanmani tavsiye ederim 2 renkli mobilya degilde tek renkliler

perdelerini sade abartisiz kullanisi ön planda olanlardan su anki perdelerin stilinde olmasin (bence) cami fazla kapatmayip boyuda cama göre olsun.Bir diger secenekse ipli perdeler

lambayida su anki gibi cok sarkan degilde daha tavana yapisik kristalli bir isiklandirma secersen yatakodana güzel bi hava katar hemde basik durmaz odan

mesela beyaz mobilyalar duvar lila dekor da az ama öz oldumu cok ferrah bi sonuc elde edebilirsin ve odayida büyük gösterir böylelikle

hoşuna gider mi bilmiyorum böle yap demiyorum ama bu tarz pratik çözümler düşünebilirsin kolay gelsin:16:$3820400969_e0e3010f45_o.webp
$3821190552_c2f332aa50_o.webp

Back
X