Çok Tembelleştim :(

Psylocke

Üye
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2013
35
0
34
Şu sıralar çok tembelleştim ve çok önemli hayat-memat meselesi yetiştirmem gereken şeyler var önerileriniz var mı ? :KK14:
Not: Çalışma programı vs. hepsi hazır ama bir türlü çalışmak için oturamıyorum :KK50:

Öncelikle neden tembelleştiğinizi düşünün olmazsa biraz dinlenin size iyi gelecek hobilerinize yönelin sevdiğiniz arkadaşlarınızla görüşmek gibi mesela... sonrada bir yerinden başlayın gerisi gelir zaten :KK12:

ben de aynı durumdayım. yapacak çok şey var ama canım hiçbir şey yapmak istemiyor. önerisi olan varsa ben de nasiplenmek isterim :KK31:

Konu açılalı bayağı olmuş ama ben de cevap vermek istedim. Ben de bu dönem ders konusunda çok tembelleştim. Ders çalışasım gelmiyordu. Normalde iyidir derslerim ama bi baktım hiç çalışmayanlar beni geçiyor ben de sinirlendim tabi :KK1: Kafamıza taktığımız şeyler böyle yapıyor sanırım. Bazı şeylere çok kaptırıyorum kendimi ve çalışmak, bir şey yapmak gelmiyor hiç içimden. Yeni döneme kendimi hazırladım, inandım eskisinden de daha başarılı olacağıma :) Benzer durumda olanlar için de söyleyeceğim tek şey inancınızı değiştirin. Tembel olduğunuzu düşündüğünüz müddetçe tembel olursunuz. :KK34:

Bende feci tembelleştim, içimden hiçbir şey yapmak gelmiyor. Zorlayıp da bir işe başladığımda da 10 dk lık iş saatler alıyor

ben de bu aralar çok tembelleştim canım hiç bir şey yapmak istemiyor acaba mevsimsel bir şey mi?

Mevsimsel yorgunluk olabilir.

Sürekli yorgunluk,halsizlik,çok uyunsa bile uykuya doyamama bunlar b12 eksikliği,kansızlık olabilir.

Ama tembelleşme,atalet,yerinde sayma,hiç bir şey yapmak istememe,zevk alamama,çabuk sıkılma,tatmin olamama,heyecanını yitrirme,her şeyi rutin ve monoton algılama.. Bunlar depresyon belirtileri..

Ilgimizi çeken şeyler izleyelim,mutlu olduğumuz insanlarla görüşelim,heyecanlandığımız şeyleri yapalım,kendi ilgimiz kendimiz zinde tutalım,hayatımızı kendimiz renklendirelim.gökten bizim tembelliğimize çare beklemeden harekete kendimiz geçelim.

En basiti sabahları koşuya,yürüyüşe çıkabiliriz,uzun zamandır görüşemediğimiz akraba,arkadaş arayabiliriz,kendimize bir hobi edinebiliriz en sağlıklısı.

Ya da bir hayvan barınağı,çocuk esirgeme kurumu,darüşşafaka ziyaret edebiliriz hayatımıza şükredip yeniden ayağa kalkmak için...

bende de var ama genelde böyleyim..:KK14:.arada sırada böyle olanların bir sebebi vardır muhakkak...:44:
softwind in saydığı etkenler çok mantıklı ve keza nasıl üstesinden gelineceği hakkında söyledikleri de..:KK9:
fakat müzminleşmişse yapıcak fazla bir şey yok ...:KK50::KK43:

Müzminleşmesinin de sebebi vardır her şeyin bir sebebinin olduğu gibi.önemli olan o sebebi ortadan kaldırmak.bunu yapamıyorsak bakış açımızı değiştirmeliyiz.
nasıl hissettiğimizi en iyi biz biliriz.biz istiyoruz ki birileri dürtsün bizi,tutsun elimizden AYAĞA KALDIRSIN,heyecan versin,renklendirsin bizi.böyle birini bulunca da zaten direk sevgilİ olup evleniyoruz.ama bu sonrasında sürekli alan taraf olmaya itiyor insanı ve köreltiyor.sonra gelsin problemler,eskiden nasıl heyecanlıydık,şimdi monotonuz,vay benim kocam şuna baktılar..veren taraf olalım.önce kendimize,sonra sevdiklerimize....olmuyorlara sığınmak çok kolay,hiç gerçekten inanarak denediniz mi?
KADINLAR NASIL BUNU İSTİYORSA ERKEKLER DE AYNINI İSTİYOR.TEMBEL,ÖZGÜVENSİZ,SIRADAN BİR KADINLA SIKILIYORLAR.DAHA ENERJİKLERİNE,DAHA YETENEKLİLERİNE YÖNELİYORLAR.IŞIK İÇİMİZDE KIZLAR.ÖNCE KENDİMİZ İÇİN MONOTONLUKTAN KURTULALIM,DEĞİŞİK İLGİ ALANLARIMIZ OLSUN,SOHBETLERİMİZ KEYİFLİ OLSUN,İNSANLAR BİZİMLE VAKİT GEÇİRMEKTEN ZEVK ALSIN,POZİTİF OLALIM..BUNUN İÇİN DE İŞTE OKUYALIM,ARAŞTIRALIM,PAYLAŞALIM,KENDİMİZE İNANALIM...

HAYAT ÇOK GÜZEL VE BİR TANE HAYATIMIZ VAR.BAŞKA YOK..ONU DA BÖYLE ATIL BİR KÖŞEDE GEÇİRİRSEK YAŞAMAMIZIN ANLAMI NE?

Son düzenleme:
Müzminleşmesinin de sebebi vardır her şeyin bir sebebinin olduğu gibi.önemli olan o sebebi ortadan kaldırmak.bunu yapamıyorsak bakış açımızı değiştirmeliyiz.
nasıl hissettiğimizi en iyi biz biliriz.biz istiyoruz ki birileri dürtsün bizi,tutsun elimizden AYAĞA KALDIRSIN,heyecan versin,renklendirsin bizi.böyle birini bulunca da zaten direk sevgilİ olup evleniyoruz.ama bu sonrasında sürekli alan taraf olmaya itiyor insanı ve köreltiyor.sonra gelsin problemler,eskiden nasıl heyecanlıydık,şimdi monotonuz,vay benim kocam şuna baktılar..veren taraf olalım.önce kendimize,sonra sevdiklerimize....olmuyorlara sığınmak çok kolay,hiç gerçekten inanarak denediniz mi?
KADINLAR NASIL BUNU İSTİYORSA ERKEKLER DE AYNINI İSTİYOR.TEMBEL,ÖZGÜVENSİZ,SIRADAN BİR KADINLA SIKILIYORLAR.DAHA ENERJİKLERİNE,DAHA YETENEKLİLERİNE YÖNELİYORLAR.IŞIK İÇİMİZDE KIZLAR.ÖNCE KENDİMİZ İÇİN MONOTONLUKTAN KURTULALIM,DEĞİŞİK İLGİ ALANLARIMIZ OLSUN,SOHBETLERİMİZ KEYİFLİ OLSUN,İNSANLAR BİZİMLE VAKİT GEÇİRMEKTEN ZEVK ALSIN,POZİTİF OLALIM..BUNUN İÇİN DE İŞTE OKUYALIM,ARAŞTIRALIM,PAYLAŞALIM,KENDİMİZE İNANALIM...

HAYAT ÇOK GÜZEL VE BİR TANE HAYATIMIZ VAR.BAŞKA YOK..ONU DA BÖYLE ATIL BİR KÖŞEDE GEÇİRİRSEK YAŞAMAMIZIN ANLAMI NE?

Çok güzel anlatmışsın.Kendi içimize kapanıp dertlendikçe,harekete geçmedikçe hiç bir dışsal etkenin faydası olmaz.Ufak adımlarla da olsa bir yerden başlamak gerekir.

haklısın ..seven birinin yardımı çok önemli olur böyle zamanlarda ama dediğin gibi kimse böylebirini sürekli çekmek istemez (kadınlar çekiyor da erkekler çekmez)
o yüzden esas olan kendi kendimize yetmemiz yani herşeyde olumlu birtaraf bulmak gerek..tabiki önce kendimiz için yapmalıyız bunları sonra çevremize de yansır ..

Bende aynı durumdayım yapmam gereken bir ton iş var hiçbir şey yapmıyorum.
En etkili çözüm nereden başlayacağım nasıl başlayacağım ne zaman başlayacağım demeden yani bahanesiz işe koyulmak.
Yoksa ha bugün ha ayrın derken iyice birikiyor işler. Hantallık çöküyor insanın üzerine:KK50:
Mesela ben hemen şuanda bir adım atacağım. Tembellik ruhu da sıkıyor. Çalıştıkça dinçleşiyor insan

inanılmaz bir çözüm biliyorum kızlar! taze bakla yiyeceksiniz! inanın günde iki öğün yiyin, bakın bakalım tembellik kalıyor mu, dualarınızı da beklerim !

X