Çok şükür hasat vakti

lost87

Uyanalım Gaflet Uykusundn
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2008
2.313
24
358
Diğer
mayıs ayıydı yağmurlar o kadar çok yağmıştıki tarlayı sürdürememiştik
nasıl ot doluydu,tarla sürüldü ve ben hayatımda ilk kez fasulye,börülce,biber,domates,kavun,karpuz,mısır,bamya vs..
ektim çapaladım,nasıl ter akıtıyrdum toprak bizim anamız :) a.s
ne zorluklarla ilk zaman sulama yapıyrduk.
hem AÖF 4.sınıf sınavlarıma hazırlanıyordum hemde babama yardım ediyordum
köy hayatı bilmem...bazı köylüler yadırgadı nasıl yapacak şehirli bunlar dediler...daha bir çok abuk sabuk laflar söyleyenler oldu.ama ben artık hiç tınlamıyorum...
çünkü artık ektiklerimizin hasatını yavaş yavaş alıyoruz Rabbime binlerce şükür...
ve anladım ki Toprak bizim anamız bizi besliyor :1hug::1hug::1hug:
mutluyum çok şükür...:Saruboceq:
ben çok modern bir kızımdır ellerim ojelidir şaşırıyorlar çalışmama hem 2 üniversite mezunu diyorlar ne işi var burda 2 senedir iş bulamıyorum ki ben napayım...
ama Allaha sığınıyorum o en büyük :Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

canım bizde yağmurlardan (dayımlar) tarlaları süremeyip hasatı toplayamadılar (Trakya tarafı) şimdi herşey iyiyimiş başlamışlar ekinleri toplamaya bende patates topladım bu yaz haaa bide çilek tabi onu daha çok yedik -tatlicadiarzu- ama tarlada çalışmak biz şehirliler için bir lüks tabii köylüler bunu farkedemiyorlar ama olsun ben seviyorum toprak çapalatıp orak biçmeyi mısır toplamayı vs..vs....

ne güzel kıss ,at allahın ambarına demişler.
valla helal olsun.ojeli ellerde iş görebilir.göstermişsinde bunu catır catır.
ohh şimdide mahsülünüzü yiyin doya doya hormonsuz ca.cokacimcoook.alın teriyle kazanılmış şeyden tatlı ne vardır şu dünyada.yapmayan bilemez bunu.
seni takdir ediyorum canım.alkisalkisalkis alkisalkisalkis
inşallah mesleğinide yapacağın anlar gelir yolun acık olsun.opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

haa bu arada bizdede var çifçilik..ama biz zebze değilde,pancar buğday,soğan türü ekiliyor,malzeme olmadığı için ortağına veriyoruz.ilk defa üç dönüm kadar yerine samısak diktik kendimiz.bakalım nolcak bir iki güne sökmeye başlıcağız.
ayy bizde sanada kolay gelsin inşallah.:Saruboceq:

canıımmmmm köylüler şehire özeniyor ama şehir hayatı asıl zor olan taksitler,kiralar,faturalar hiç bitmiyor :umursamaz: köy hayatını kötülüyorlar bıktık diyorlar bıkacak ne var halbuki her şey ne kadar güzel...ama bak aynı şeyi yapıyoruz çok sevindim :1hug::1hug::1hug::1hug:zemuszemuszemuszemuszemuszemus

canım kız kardeşim çok teşekkür ederim :kedi::kedi:
öyle değil mi niye yapılamıyacak görüyorlar nasıl yapacağını inanırmısınız terden çenem kabuk bağladı yeni yeni geçiyor ama Allah çok büyük:Saruboceq:
inşallah hasatınız bol bol olur :Saruboceq::Saruboceq:
inşallah canım yorumlarınız içimi açtı kızlar çok teşekkür ederim :1hug::1hug::1hug:a.s.a.s.

ojelı eller unıversıtelı ınsan tarladan anlamazmı bızzat daha ıyı anlarlar..
cunku sevgılerını verırıler....
rabım bereketını versın ınankı dunyanın en guzel ısını yapıyosun bence...

Herkes ektiğini biçer arkadaşım,
inşallah siz de, hakkınız olan işi en kısa zamanda bulursunuz...
sevgiler...

kız bize de biraz göndersene böyle anlatacağına.canımız çekti.

keşke elimde olsa kendi ellerimle yapsam yeseniz cokacimcoook:1hug:a.s.

canım çok teşekkür ederim...
bazı köylü vatandaşlar burda inanmadıkları için sen hiç bir iş yapmıyorsun baban yapıyo diyrlar bende gülüp geçiyorum.bazı insanlarda gerçekten kıskançlık var bunu seziyor insan.kimileride aynı sizin gibi çok güzel yorumlar yapıyolar.kimileri ne işiniz var burda diyorlar insan memleketine gelemez mi :1closedeyes: insanlar çok garip aslında tabi bazı insanlar :uhm:

ne zevk almışsındır şimdi..

evet.birde neyi anladım canım biliyormusun.
gerçekten çok zor ama bir o kadarda zevki gerçekten.şehir hayatından gerçekten bunalmışım birde ben bunu anladım. birde benim böcek korkum var çok ilginç yılan gördüğümde kormuyorum ama böcekten korkuyorum :roflol:

inşallah en yakın zaman istediğin bi iş bulablirsinnnnnnn

Ne şekilde olursa olsun insanın emeğniin karşılığını alması çok çok güzel...Allah herkese nasip etsin

inşalllah...Berektini görün inşallah siz de....yaşadığımız evler, şehirler, köyler... hiç önemli değil

gerçekten

ufkumuz önemli, öğrenmeye açlığımız önemli, merhametimiz önemli yoksa sadece şehirde yaşayanlar

okur ama köydekiler eknilerle ilgilenir gibi bir sınıflandırma yapılamaz...Zate n siz de buna güzel bir

örnek olmuşsunuz tebrik ederim...

çok teşekkür ederim a.s.
inşallah :)
ne yazık ki bazı insanlar çalışanı çekemiyor...
emeklisiniz oturun oturduğunuz yerde niye geldiniz deyip eleştirmeyi çok seviyorlar
gerekli cevapları aldıktan sonra sus pus oluyorlar...zaten bu tür insanlarla görüşmüyoruz...
inanın emekli aylığı ile geçilcek gibi değil :1no2:
namusumuzla çalışıyoruzbenneyaptımki
ama sizin ve kk nın desteği bana çok iyi geliyor vereliniortak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…