- Konu Sahibi minik kelebek
-
slm arkadaşlar,daha öncede yazmıştım,hikayemi biliyosunuz.
bebeğim geçen pazartsi hastaneden çıktı,1520gr ile.şuan 1700 oldu çok şükür.
allahım bu durumda olan herkese nasib etsin bu mutluluğu,tüm yoğun bakımda yaşam savaşı veren bebeklere acil şifalar diliyorum rabbimden..
oğlumlayım her an,yanıma kimse gelmiyo.odanın havası stabil olsun diye.dikkat ediyorum.sizlerden ricam ev bakımı hakkında bana yardım etmeniz.
3 saatte bi besliyorum şimdilik 30 40 cc alıyo.ama 2 gündür çok iştahsız 20 cc ancak alıyo,doktoruyla görüştüm olabilir dedi.kusma varsa kakasını yapamazsa kandaki iltihaba bakarız dedi.
ama çok korkuyorum ve o yemedikçe üzülüyorum.bu arada bei ememiyo sütümü sağıp veriyorum.
pirematil verdi doktor sütün azalırsa takviye yap dedi.o mama çok kilo yapıyomuş kullananlar arkadaşlar bilgi verirmisiniz.
bide 3 saatte bir beslemem normalmi bazıları 2 saat diyo ama zaten şuan bile zor uyandırıyorum..
2 güne bir banyo yaptırıyorum.şuan mulitaps ve ferrum veriyorum ilaç olarak.
avrupa yakasında doktor tavsiye edermisiniz kızlar?
rabbim yardım etsin hepimize ve bebeklerimize sağlık şifa versin arkadaşlar..
Bebeğine kavuştuğuna çok sevindim canım. Allah hiçbir anneyi evladından ayrı koymasın. İnşallah göz problemi de düzelir bebeğinin. Anne sütü alıyorsa 2 saatte bir mama alıyorsa 3 saatte bir besleyebilirsin. Bebeğin uyusa bile -ki genelde erken doğan bebekler acıksalar bile uyanmazlar- bebeğini uyandırıp beslemeye devam et. Anne sütü az ise prematili bebeğin 3 kilo oluncaya kadar kullanabilirsin. Bütün mamalar anne sütü ile kıyaslarsan kötüdür. Kilo yapabilir ya da başka şeyler mümkün olduğunca kendi sütünü vermeye çalış. Ama süt az gelince insan mecbur kalıyor. Benim sütüm 2 ay sonra kesildi. Şimdi sadece mama ile besleniyor bebeğim. Çok üzülüyorum ama olmayınca elden birşey gelmiyor. Bir de hergün banyo yaptırmak çok önemli. Bu şekilde bebeğinin bağışıklık sisteminin gelişimine yardımcı olursun. Eğer çok iyi bir doktora götürmek istiyorsan Gülnihal Şarman erken doğan bebekler konusunda uzman bir doktor. Bu zamanlar senin için biraz zor fakat keyifli geçecek. O büyüyüp kilo aldıkça, hareketlendikçe mutlu olacaksın. Allah bebeğini sağlıkla büyütmeyi nasip etsin canım...
sağol canım,yazmayı unuttum geçen cuma göz kontrolümüz vardı çok şükür sonuç iyi çıktı.lazer ameliyatı olumlu sonuç verdi hastalık gerilemiş.3 hafta sonra tekrar kontrolümüz var.rabbim kimseyi evladıyla sınamasın çok zor günler geçirdik ama gerilerde kaldı çok şükür.
gülnihal şarmanı araştırdım ona götğürmeyi planlıyorum yinede sizden bilgi almak istedim.sağol canım.
havalar soğuk olunca gün aşırı yaptırıyorum banyosunu.ödüm kopuyo bişe olacak diye.
benimde sütüm çok az.şimdilik yetiyo tabi ama ilerde ne olur bilmiyorum.sağlıklı olsunlar yetrki ne yapalım mamayla büyüsünler.
nöröloji ve işitme muayenelerini nerde yaptırdın cnm.şimdi sırada onlar var..
minik bebeğini ve seni öpüyorum..
gözünaydın canım. benimde oğlum 1530 gram olarak eve geldii.,şu ana 3.ayımız bitti.
bende biberonla sağarak 3 saate bir veriyorum. ilk zamanlar yemediğinde ağzına sıkıp veriyordum ama dikkatli bir şekilde minik oldukarı için çabuk yorulup uykuya dalıyorlar.
biz 3 kiloya kadar anne sütüne milupanın eoprotin ni kullandık. doktorun vermedimi size.
küvezde 3 saate bir beslendikleri için öyle devam et bence.
birde uyusada uyandır ver sütünü 3 saate bir ver.
sakın uyandırmamazlık yapma daha çok küçük olduğundan uyanamıyordur.
bende birgün yıkayıp birgün yıkamadım
ama sen 2 günde bir yıka malum havalar soğudu. odayı 26-27 dereceye ayarla öyle yıka ..
sormak istediğin soru olursa özelden mesaj at yazrım sana..
çok sevindim annesi eve gelmiş oğlun benim kızımda 1550 grla eve gelmişti ben sadece anne sütü verdim ve biraz abarttım galiba 1 buçuk saatte besliyodum kuvözdeykende 2 saatte bi besleniyodu ama doktor bize istedikçe besle diyodu küçük oldukları için az alıyolar ve çabuk yorulup uyuyolar sen sürekli uyandırıp besleyeceksin oda ısısı önemli banyosuda iki günde bi iyi çünkü hastanede ne kadarda olsa farklı hemşireler bi sürü bebekle bi arada evde daha rahat edersin çokta sıcak olursa burnu sürekli tıkanır oda sıcaklığı bu süreç senin için biraz zor olacak ama sonra mükafatını göreceksin bebeyin bakımla büyüteceksin çünkü o prematüre bi bebek çok ilgiye ve bakıma muhtaç hemen toparlanır inan bak sende şaşırırsın ben hala polivit ve ferrosanol kullanıyorum devit3ede devam ediyorum en iyisin doktoru bilir tabi ama mümkün oldukça sağ sütünü kilo konusuna gelince sütün bebeye iyi gelirse oda aldırıyo zaten kilo
çok şükür minik oğluşun kollarında allah hiç ayırmasın inşallah bundan sonra 3 saatte bir beslenme en ideali canım doğru yoldasın
bebeğinizin evine gelmesine çok sevindim. inşallah hiçbir problemle karşılaşmadan güzel güzel büyür.
çok sevindiiimm evine yuvana hoşgeldin sağlıkla büyü minik bebeğimopuyorumnanaktan
sağol cnm..
emziriyomuydun cnm,bide kaç cc besliyodun minnoşunu ilk zamanlar?benimki iştahsız sanırım.beslenmesi bazen 2 saati buluyo.yavaş yavaş zorla 30cc alıyo bazen.
herkes çabuk büyür diyo ama sanki çooookkk uzun zamanlar var daha.inşallah sağlıkla büyür hepimizn bebekleri..
sağol cnm allah razı olsun..
aynıymış bebeklerimizin kilosu.ben sana bol bol msj atarım artık cnm,başını ağrıtırım.
doktor bize o mamayı vermedi zaten doktorumuzu değiştiricez.
odamız 27 derece,kalın battaniye örtüyorum üztüne ama elleri ayakları hep soğuk,küvezdeykende öyleydi.
cnm benim oğlum iki gündür iştahsız 25 cc ancak alıyo 3 saatte.bazen böyle olabiliyomu normalmi?bide günde kaç kez kaka yapıyodu senin minişin.benimki bugün 4 kez filan yaptı,doktor beslendiğinin işareti dedi.yinede tedirgin oldum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?