• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Çok Şükür Bebeğim Çok İştahlı Ama ?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

kardelenselma

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2009
22
0
86
48
İstanbul
Düzenli olmamakla birlikte 3 saatte bir, aptamil 1 den 60 cc ve ortalama da 3 saatte bir 30 cc anne sütü veriyorum. Yani 3 saatte bir 90 cc besin almış oluyor. Buna rağmen daha fazlasını istiyormuş gibi aranıyor. Sürekli mama istiyor isteği ile ağlıyor. Fazla vermekten de korkuyorum. Midesini genişletip kilo problemi olmasından korkuyorum. 4.1 kg doğdu. Şimdi 4,5 kg. 10 günde 400 gram aldı.

Bebeği bizimki gibi iştahlı olan var mı? Ne tavsiye edersiniz. Her istediğinde mama vermelimiyim ? Çok kararsızım.

canım 10 günde 400 gr çok değil ilk aylar zaten ayda 1.5 kg alıyorlar benimkisi alıyordu hemde sırf anne sütüyle o nedenle çok kafana takma kilolu olur falan diye mama konusunu bilemiyorum ama ben kızımı her istediğinde emzirdim

Birde sonra kilo alımları çok yavaşlıyor ayrıcada her bebek doysada aranır bence emme ihtiyacındanda kaynaklanıyor olabilir emzik veriyormusun

Ama sizin bebeğiniz 10 günlük..o kadar küçük bebek 30 cc mama yiyor ..sizinki biraz fazla değil mi
yani 3 aylık bebek bile 90 cc yiyemiyor daha seninkinin midesi çok düşük
arama refleksi yapıyor olabilir fazlasını verme canım doktoruna da danış istersen

merhabalar,bebeğinizi sağlıkla büyütün inşallah.benim kzıımda öyle iştahlıydı,ama ben sadece emziriyordum ikl 6 ay.siz mam veriyormuşsunuz,aç bırakmak olmaz tabiki ama doktorunuzla bi konuşun bakalım.fazla verince bi sakıncası olurmu diye,10 günde 400gr gayet normal.benim kızım ilk aylar 1,5-2 kilo alıyordu doktorumuz fazla diyordu ama her istediğinde emzir diyordu,sütün yarıyor diyordu,anne sütü obezite tehlikesi yaratmaz ama mama için aynı şey geçerlimi bilmiyorum.ama asla aç bırakıp huzursuzlandırmayın bence nekadar iserse verin..

mamayı doktor söylemeden arttırma bence o dönemde bebekler çok iştahlı oluyor doyduğunu bilmeyip yiyor refleks olarak emiyorlar. benim kızımda öyleydi ama dr ağlasada mamayı fazla verme midesi genişlerse ilerde obezite oluşur demişti. Mümkün olduğunca mama vermeyip emzirki sütün artsın, mamaya iyice alışırsa memeni istemez bende ole oldu :5:

sadece bildiği şeyleri çok severek yiyen bir bebekmi mesela hiç yemediği bir şeyi verseniz aynı iştahla sorgulamadan yermi onun için birşey diyemem ama bildiği sevdiği lezzetinden falan vaz geçemediği için yiyen bir bebekse emzik bıraktırma yöntemini öneririm belli bir ölçek yemeğinden koyun yedirin istemeye devam ederse kaşığa acı dökün yada tuzlu birşeyse şeker şekerli ise tuzlu yapın tadını bozun öyle verin yediği şeyin aynı lezzette olmadığını görünce ağzını yamultup kendini geri çekecek

sadece bildiği şeyleri çok severek yiyen bir bebekmi mesela hiç yemediği bir şeyi verseniz aynı iştahla sorgulamadan yermi onun için birşey diyemem ama bildiği sevdiği lezzetinden falan vaz geçemediği için yiyen bir bebekse emzik bıraktırma yöntemini öneririm belli bir ölçek yemeğinden koyun yedirin istemeye devam ederse kaşığa acı dökün yada tuzlu birşeyse şeker şekerli ise tuzlu yapın tadını bozun öyle verin yediği şeyin aynı lezzette olmadığını görünce ağzını yamultup kendini geri çekecek

arkadaşım bahsettiği bebek daha çok küçük,dediğin şeyleri yapamaz.ki.

Düzenli olmamakla birlikte 3 saatte bir, aptamil 1 den 60 cc ve ortalama da 3 saatte bir 30 cc anne sütü veriyorum. Yani 3 saatte bir 90 cc besin almış oluyor. Buna rağmen daha fazlasını istiyormuş gibi aranıyor. Sürekli mama istiyor isteği ile ağlıyor. Fazla vermekten de korkuyorum. Midesini genişletip kilo problemi olmasından korkuyorum. 4.1 kg doğdu. Şimdi 4,5 kg. 10 günde 400 gram aldı.

Bebeği bizimki gibi iştahlı olan var mı? Ne tavsiye edersiniz. Her istediğinde mama vermelimiyim ? Çok kararsızım.

benim bebeğimde öyle hiç doyuyormuş gibi, sütüm yetmiyor diye mama veriyorum arada (50 veya 60cc) mama yiyor gazı çıkıyor hala aranıyor,
doymadı diye bikaç kez meme verdim. bu defada durmadan kusuyor.
gece 1de veya 2 de uyanıyor, memede süt birikmiş oluyor doyuyor, gazını çıkarıorum, uyuyor. sonra sabaha karşı 4 gibi uyanıyor, memeyi hiç bırakmıyor.
bende yanıma alıyorum yatarak memeyi veriyorm, sabaha kadar emiyor:)
uyudu diyip memeyi çekmeye çalışıyorum, hemen atağa geçiyor:)
şuan tam bir aylık oldu, kilosunu pazartesi öğrenicem.doğumdan 3 gün sonra sarılık olmuştu, 250gram filan kilosu azalmıştı.
3.430gram doğdu. doktor bir aya kadar 4 kiloyu geçer demişti. p.tesi kısmet olursa kilosunu yazarım

bende aslan burcuyum asırı kılolu deılım ama bende oburummmm ne bulsam yıyorum...mıdeme acıyorum bazen..ben yemek ıcın yasıyorummm :)))bu arada hayırlı evlat olur inş....ve anlasılann aslan burcu bebiş yapmıcaz :)))

Son düzenleme:
10 günde aldığı kilo normal.ilk aylarda ayda 1,5-2 arası alıyorlar zaten.giderek azalıyor.çok vermiyorsun demekki.ama emiyorsa mümkün oldukça mama verme.mama daha çok tok tutar bu sefer seni emmez.sütün de azalır.mümkün oldukça sık sık emzirip mamayı azalt bence.güle güle büyük bebeğini

bende aslan burcuyum asırı kılolu deılım ama bende oburummmm ne bulsam yıyorum...mıdeme acıyorum bazen..ben yemek ıcın yasıyorummm :)))bu arada hayırlı evlat olur inş....ve anlasılann aslan burcu bebiş yapmıcaz :)))

aslan burcu olduğu için memnunum aslında:) çünkü aslan burcu arkadaşlarımla iyi anlaşıyorum. ve hepsi aynı şeyi söylüyor
ne buluyorsak yiyoruz diye:) ama dediğiniz gibi onlarda kilolu değiller, bebekliklerindede aynı benim kızım gibi oburlarmış:)))

benim bebeğim de aslan burcu ve çok obur. Sizi çok iyi anlıyorum. 19 günlük ve mama yemeden doymuyor. Her öğün anne sütünden sonra 45 cc de mama veriyorum.90 da versem yer de ben az vermeye çalışıyorum. Sütüm az galiba.1 saat emziriyorum emiyor sonra mutlaka mama da istiyor. Vermeyince sürekli aranıyor ve uykuya dalamıyor. napcaz bilmiyorum. Bu dönem sağınca her öğünde anne sütünün ne kadar gelmesi gerekir acaba?

Back