çok stresliyim kızlar:((

didolin

Guru
Kayıtlı Üye
17 Mart 2010
348
117
323
2 ay sonra evleniyorum ve çeyiz hazırlıkları başta zevkliydi kendi zevkime göre birsürü şey aldım ama şimdi bakıyorumda büyüklerin adettendir diye yaptıkları birsürü gereksiz eşya var çeyizimde ve bi dünyada eksiğim var.mesela tam 3 tane dantelli beyaz nevresim takımı var.sonra kayınvaliden sağolsun 4 tane yün yorgan yapmış.annem 1 tane saten yorgan yapmış.nereye koycam ben onları.birsürü kenarları dantelli havlularım var.birsürü patiğim var.birsürü eski tipte battaniyem var.ben yeni yumuşacık olanlardan istiyorum ama eskiden almış annem koymuş şimdi onları atsan atamazsın satsan satamazsın.tüm bunları nereye sıgdırcam hiç birini istemiyorum ben ama aaa adettendir deyip deyim gereksiz eşyalarla donatıyolar heryeri evde benmi yaşıcam onlarmı anlayamadım.bazen başa cıkamıyorum stresim sesime yansıyo sonra nişanlım ne bu asabiyet diyo vallaha evlensemde kurtulsam artık yaaa.

:) güzel telaşlar bunlar canım stres yapmana gerek yokki:D inan bana benimde böyle şeylerim var. kullanırsan kulanırsın kullanmazsan mutlaka bi şekilde değerlendirirsin. benimde 2.5 ay sonra düğünüm. aileler heves ediyortatlı bi koşuşturma var etrafımda keyfini çıkar..:71:
mutluluklar....:79::79:

canım benim düğünde 29 mayısta. inan seninle aynı duyguları yaşıyorum. annemle tartışmaktan da bıktım. ama hala bana inat ctesi günü 3 adet dantelli havlu sardırdı bana. bir tanesinin danteli havlunun yarısını kaplıyor düşün artık:71::52::52::52::52:

valla dedim bohça yaparken bu havluları, patikleri, lifleri hepsini dağıtıcam :66::66::66::66: hemde 2,şer 3,er :66::66::66:

ben şimdi bile lifle yıkanmam, küçükken bile patik giymezdim. hala inadıma çeyizime bunları dolduruyor:69::69::69::69:

Ben de çeyiz hazırlıgı yapıyorum ben yün yorganda yatamam yüne alerjim var yastıgım yorganım hep kaz tüyü onun dısında patikler,yemeniler lifler hepsi bohçada dagıtılacak ama havlularımı vermem çünkü annem kurdela nakısı yaptı onları var benim çeyiz topicimde biz modası geçer die hiç önceden almadık herseyi bu sene aldık...

ben kızım olursa bankada hesap açıcam biriken paraylada nişanlanınca ozamanın modasına uygun ne isterse alıcaz:)öyle eskidenmiş daha beşikteki kız bebege çeyiz yapmak

yemek takımım 7 yıl önce alınmıştı. çatal kaşık bıçakta o zaman

bu sene yeni takım aldım. eskiyi günlüğe kullanıcam

yeni çkb takımı da aldım. bir sürü artı masraf oldu bana. o parayla daha bir çok şeyde alabilirdim:69::69::69::69::69:

cnm üzülme ama hepimizin başında aynı dertler var.
annem 15-20 yıl önce 3 salon,3yatak odası,3 nevresim kenarı için dantel takımı yaptırmış.yığınla patik ve yemenide cabası.örme yelekler,dantel minderler,dantel fiskoslar neler neler...
ben evlendikten sonra bu ıvır zıvır şeylerin hepsini annemin evine geriye getirmeyi düşünüyorum.bu kadar yıl saklamış,hala da saklayabilir ama ben evimde görmek istemiyorum bu tarz şeyleri.

anneme saten yorgan diktirmemek ve kaneviçelerden pike yaptırmamak için çok dil döktüm,sonunda kazandım. kayınvalidemde yorgan,antep işi vs ister misin diye sordu.istemediğimi kullanışlı şeyler istediğimi söledim.saolsun anlayışla karşıladı.onlarda hazır uyku setleri alacaklar

bi saten yorgana 250-300 tl vermeyi anlamış değilim.kullanmıcam çöpe gidecek diyorum.çevremdekiler olsun olsun yaptır,görünsün diyolar.BU ZİHNİYETİ, BİZ YIKALIM KIZLAR!!!

Son düzenleme:
Ben lisedeyken annem fiskos örtüsü, yatak odası takımı, mutfak takımı falan ördü. Kullanmayacam örme dedim o ısrar etti.
Sonuç evime bile götürmedim :9:

Pikolu, dantelli yatak örtüsü yaptırdı o kadar.
Anneleri bu çeyiz konusunda anlamak zor. Kızın ......sı bile yok derler diyip bir sürü şey vermeye çalıştı. Almadım:37: Ama kaynanam yapmış eve de koymuş ben yokken sağolsun :15:

ben hiç hoşlanmam dantel falan hepte böyle söyledimm ama annem yapmış yaptırmış bişiler evlendim aa bi baktımki dantelsiz olmuyomuş :)))) ama yün yorgan falan istemedim hiç sevmem gereksiz eşyayı zaten onları saklamakta ayrı dert bu arada yatağını kesin baza al çok şeyi kaldırıyor. benim evimde çalışma odasındada benim önceki genç odasını kurduk onun dolabı baya iş görüyor birde koridorun sonunda bi dolap var yorganlarımı yastıklarımıda oraya kaldırdım

benim annem hiç bişey yapmamış dantel olarak bende yaptırmadım...annem şimdiye kadar sadece 1 tane çarşaf ördü :):)başkada bikaç tülbent bi kaç havlu ve bir tane yatak odası takımım var dantel başkada bişeyim yok:):)bu kızda hiç bişey yapmamış diyebilirler ama sevmiyorum kullanmıcam:)):

benim evliliğime seneler var ama annem ben doğar doğmaz çeyizime başlamış heralde kadın beni erkenden evden şutlamanın derdinde:9::9::9::9: 3 sandık dolusu çeyizim var havlularım patiklerim oyalarım dantellerim olmayan model yok eski yeni ne bulursa yani o çeyizle 10 kız gelin gider ben napıcam bunları anne diyorum ne diye boş boş şeyler yapıyorsun ben dantel örtmem evime o havluları kullanmam mekan açmam piko falan örtmem demiştim bir gün çok kırmıştım birkaç sene önce..hemen başladı doğru diyorsun vay efendim niye yapıyormuşki evlendiğim an yakarmışım ben onları anandan hatıradır diye saklamazsın bile iyi kızım öyle olsun dedi sonra özür diledim yine tam gaz başladı kadın ya:53::53: neyse canım yapsın bir şey demiyorum artık çeyizi olmayana az olana sandık verebilirim kızlar ben evlenene kadar 10 sandığa çıkar:9::9::9::9::9::9::9:

Son düzenleme:
Konuları içerikleri ile ilgili başlıklara açalım lütfen..
Bu sebeple konunuz Sohbet Bölümü başlığına taşınmıştır
Bilginize..

:))ğü<zel telaşlar bunalrr bende haycanlandım anaem lise yıılarındaa böyle şeylerden yapmıştı patikler eski tip yün yorganalr burçlar kenarları işli havlular gübür dantelii çarşaflar:)ipek gecelikler ama ozamnın ipegi:)anla işte hepside ggirdi sandıgıma işkl yılarr kaldıalr sonra yneileri ni ben alınca tek tek digerlerini verdim yada çok sevdiklerimi ilrde kzım olursa ona yadigar kalsın diye naftalinleyip sakladımm anı işte...mutlu ol inş:71:

kızlar ben size sayım çeyizimi :1: 10 tane dantel kalın göbekli nevresim takımı, 60 tane havlu, 75 tane tülbent, 60 tane patik, 3 yorgan 3 hazır nevresim takımı bir döşek bazamda ben çok seviyorum valla :1:kaynanamda sağolsun 3 tane yorgan bir döşek :95: çaktırmadan kaynanama yolluyom köye yorganları :1::1: şuan hamileyim ve patiklerimi seve seve giyiyorum bebeğim üşütmesin diye :49: havlularıda değişik değişik kapılara asıyorum yıkıyorum kaldırıyorum erinmiyom :1: tabiki bunları 8 ayda yaptık 4 ay sözlü 4 ay nişanlı kaldım sonunda düğünüm oldu :83: :1: 2 sene oldu evleneli tabiki sadece yoruluyo inasan gerek varmı diye sorarsanız aslında yok ama seven seviyo işte :1: allah yardımcınız olsun zor bir süreç dualarım sizinle kızlar allah hepinizin yardımcısı olsun

yaşımı yazmayı unutmuşum :1: 16 sözlendim 17 de evlendim :1:çok sevdik birbirimizi şimdide 19 oldum bebek doğucak 4 gün sonra 20 olucam :60::60:

bende sevmem dantelli ortuleri filan.. annem yapmis, zorla verdi ben evlenirken... pek de sesimi cikarmadim acikcasi uzulmesin diye, cekmecelerime boyle duzgunnn duzgunnn yerlestirdi, ama biliyordu benim istemedigimi...

evlendikten sonra o cekmecelere ihtiyacim oldu, bende onlari bosaltip baska yere tikistirdim..:1::1:

sonra farketti, sen anlamiyorsun bunlardan diyip, topladi hepsini geri aldi..:9::9::9::9::9::9:

yani kurtuldum sonundaaa.....:64::64:

Ben de hiç hoşlanmam öyle dantel patik yazma havlu filan. Heleki piko nevresim takımı yaptırıyor komşular 1-2 bin verip aklım mantığım almıyor o parayla neler neler alınır bir piko takıma o kadar para verilir mi bu devirde. Allah'tan annemin de hiç öyle huyları yoktur şimdilik sadece para biriktiriyoruz evlenmeden 3-5 ay öncesinden her şeyimi alırım diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
hepiniz şikayet etmişsiniz sanırım ben şanslıyım :)) benm hiiiç çeyizim olmadı..herşey nişandan sonra alınmaya başlandı :)) hatta nişandan bi gün sonra düğünüm olsaydı sadece çantamı alıp çıkardım o derece..yani annemin değişiyle "anası uyumuş kızı büyümüş" :)) ama şimdi bakıorum da hiiç eksiğim yok neredeyse ve herşey benim istediğim gibi..o yüzden annem iyi ki "uyumuş" :)))

Back