- Konu Sahibi elmalikurabiye
-
Dur hele bu ne sinir
Sen doktora sordun mu, bunu ne kadar kullanıcam, hep mi kullanıcam diye. Adam senin gibi kaç hastayla uğraşıyor, insanlık hali unutabilir, bunda ne var ki. Sen sordukça söyler, doktor diye bülbül kesilecek hali yok adamın.
Boş yere kızma.
Şimdi nefes darlığı ve kalp çarpıntısından başka şikayetin var mı? Çok uyuma, uykunun yetmemesi, sürekli uyuma isteği gibi uyku problemi? Bi aktivite yaparken hemen yorulma, normalden çok terleme, bağırsaklarında herhangi bir bozulma -kabızlık- gibi.
Yoksa hala çarpıntı mı.
Tsh 7 lerde olduğu zaman korkulacak bi durum yok o kadar. Ama tam değer nedir son tahlilinde? tsh>100 olunca ne yani. 120,130,140? veya daha yukarısı?
Ths 7 çıktığında eutrox u kaç mg verdi? ve tam olarak ne kadar süre kullandın eutrox u?
bir de internette araştırdım Dr Metin Özata da yazmış. Selenyum desteği önemliymiş.Kan tahlili yaptırıp selenyum ihtiyacı olup olmadığına bakılıp ona göre takviye yapılmalıymış. Ancak benim kan tahlillerimde se yok. Sizden istediler mi?
canım bi sakin
bak siniri de hipotroid yapıyor zaten
şu an fena halde hipotiroidsin
troid hapları antibiyotik gibi değildir
bittiğinde iyileşmezsin
ve herkesin farklı düzeyde ilaca ihtiyacı olur
o yüzden doktorun belirttiği zamanlarda kontrollerini yaptırman gerek
böylece tsh ına bakarak ilaç düzeyini ayarlar
ve ilaç ayarlandıktan sonra da ihtiyacın değişebileceği için
düzenli olarak en azından tsh ına baktırman lazım
ben 6 ay hipotroid kaldım
1,5 ayda bir kan tahlili ile tshıma bakıp ilaç ayarlaması yaptılar
üstelik ben troid kanseri geçirdiğim için tsh ım normalin altında tutuluyor
en son gene kontrol ettirdim
bu sefer de doktorun istediğinden çok daha düşük
yan etkilerden kurtulayım diye yükseltmek için yine değişti
bilinçli hasta olman şart
sakın ilacını ihmal etme
her gün mümkünse aynı saatte al
ilacı sabah aç al
sonra en az 30 dk hiçbir şey yiyip içme
hormon değerlerin düzelince çok aha iyi hissedeceksin merak etme
zaten öyle hemen düzelmez o tsh
ilaç değişimi olunca etkisini görmek için en az 1,5 ay lazım
ben radyoaktif iyot alacağımdan bir ay kullanmadım ilacı
64 idi tsh ım
normallemesi 5 ay sürdü dozu bulamadıklarından
Benden de istemediler.Tiroid hastalarında ne önemliyse hepsine bakılması gerekmez mi?!Ama nerdeee
valla sinirlenmeyim hatırlamayayım diyorum ama ister istemez dr un ilgisizlikleri insanın aklına gelince tutamıyorum. sinirlenmemek elde değil. randevu alıyoruz. neymiş çok kalabalıkmış. o hastaneye ilk gitmişim mutlaka bu konuda açıklama yapmaları gerekir. Yoksa her kontrollerde sürekli aynı şeyler söylemesini elbette istemiyoruz. Bana da haşamitolusun ilacını kullan bitti.
selenyuma neden bakılmıyor.bakılan başka şeyler var ama troit için asıl önemli olan yok. ne yiyecez ne içecez nelerden uzak durmamız lazım.
Bir de ne zaman ben de çıkmış. genetik mi? bunlar belirsiz. ailede akrabalarda benden başka ilaç kullanan yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?