• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok sinirlendim

elmalikurabiye

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2012
262
9
116
İstanbul
Arkadaşlar merhaba.Malesef yine bir tiroid sorunumla karşınızdayım.Güler yüzlü doktorlarımız o kadar bilgi vericiler ki sağolsunlar derdimizi KK'da,internette öğreniyor,çözüm arıyoruz.Neyse ki KK var ve bu hastalığı yaşayan kişilerle güzel paylaşımlar yapıyoruz.Neyse....

Ben kalp çarpıntısı ve soluk almada zorluk şikayetleriyle doktora gittiğimde tiroidimin yavaş çalıştığını öğrendim.İlk yapılan tiroid tahlilimde tsh 7 küsür çıktı ve sonuç hipotiroid,doktor tiroidlerin yeterince çalışmıyor dedi,eutyrox verdi fasa fiso bildiğiniz şeyler,neyse 4 ay sonunda tsh ım 7 den sıfır küsürlü rakamlara düştü.değerlerim iyiye döndü filan,sonra ilacım bitti ben bir ay kullanmıyım dedim bakalım ne çıkıcak,bu arada doktor en son ilaçların bitsin gel yine kontrol edelim falan filan hiçbişey demedi,ben ultrason çekiliyorum sonuçları internette arıyorum,tsh ım düşüyor ne demek ne oluyor internette arıyorum.Doktor ilaç veriyor,tsh ın düşmüş,tiroidin yavaş çalışıyor,verdiği bilgiler bundan ibaret.Ben ilacı devamlı kullanmanın gereğini sağolsun KK'dan ve internet sayesinde öğrendim.Ocakta gittim en son bana 2-3 ay sonra gelirsin filan dedi doktor.Yani ilaç bitsin,ihmal etme falan diye uyarmadı.Ben de nodülüm kaybolunca,tsh ım da baya düşünce ne yalan söyliyim rahatladım aman dedim 1 aydan ne olucak ki kullanmasam bakalım değerlerim ne alemde olucak?

Bugün gittim kontrole TSh>100 :25: İlk teşhis edildiğinde bile 7 küsürdü,ilacı 1 ay kullanmadım diye nasıl bu kadar çıkar,o kadar üzüldüm ki...Üstüne doktorrun fırçası da cabası..Bak bir ay ihmal etmişsin kaç kat artmış bilmem ne..İyi de sen bana adam gibi konuşmuyorsun ki,ultrason bilgilerime bakarak bişey söylemiyor,ben ultrasondaki bilgilerden haşimato olabileceğimi internnetten öğrendim.

Şu an tsh ım ilk teşhis edildiği andan çok çok yüksek değerde.Ama ben de hiçbir değişme yok.Yani tsh 7'yle soluk alamayan,kalp krizi geçirdiğini sanan benin tsh 100 üstünde hiçbir şikayetim yok,bu garip değil mi??

Gidicem özele,kaç paraysa bastırıcam,dicem bana açık açık anlatın,tüm tetkitleri de yapın bu nedir ya!Adam gibi anlatmıyorlar hiçbişey bir de fırça atıyorlar of of çok sinirliyim bi 200 e fırlamıştır tsh ım şimdi herhalde,tövbe yarabbim ya :43::43:

Son düzenleme:
Dur hele bu ne sinir :ssz:
Sen doktora sordun mu, bunu ne kadar kullanıcam, hep mi kullanıcam diye. Adam senin gibi kaç hastayla uğraşıyor, insanlık hali unutabilir, bunda ne var ki. Sen sordukça söyler, doktor diye bülbül kesilecek hali yok adamın.
Boş yere kızma.

Şimdi nefes darlığı ve kalp çarpıntısından başka şikayetin var mı? Çok uyuma, uykunun yetmemesi, sürekli uyuma isteği gibi uyku problemi? Bi aktivite yaparken hemen yorulma, normalden çok terleme, bağırsaklarında herhangi bir bozulma -kabızlık- gibi.

Yoksa hala çarpıntı mı.

Tsh 7 lerde olduğu zaman korkulacak bi durum yok o kadar. Ama tam değer nedir son tahlilinde? tsh>100 olunca ne yani. 120,130,140? veya daha yukarısı?

Ths 7 çıktığında eutrox u kaç mg verdi? ve tam olarak ne kadar süre kullandın eutrox u?

Dur hele bu ne sinir :ssz:
Sen doktora sordun mu, bunu ne kadar kullanıcam, hep mi kullanıcam diye. Adam senin gibi kaç hastayla uğraşıyor, insanlık hali unutabilir, bunda ne var ki. Sen sordukça söyler, doktor diye bülbül kesilecek hali yok adamın.
Boş yere kızma.

Şimdi nefes darlığı ve kalp çarpıntısından başka şikayetin var mı? Çok uyuma, uykunun yetmemesi, sürekli uyuma isteği gibi uyku problemi? Bi aktivite yaparken hemen yorulma, normalden çok terleme, bağırsaklarında herhangi bir bozulma -kabızlık- gibi.

Yoksa hala çarpıntı mı.

Tsh 7 lerde olduğu zaman korkulacak bi durum yok o kadar. Ama tam değer nedir son tahlilinde? tsh>100 olunca ne yani. 120,130,140? veya daha yukarısı?

Ths 7 çıktığında eutrox u kaç mg verdi? ve tam olarak ne kadar süre kullandın eutrox u?

:1: Ya ilkinde birşey demedi,sonra ben internette okudum bişiler,ikinci gidişimde sordum bakıcaz,görücez başka da bir laf yok...en son ilaç bitince yine gel filan demedi,iki üç ay sonra gelirsin,ocakta gitmiştim nisan gibi havalar ısınınca gelirsin bilmem ne...şimdi de diyor ki işte fırçaladı beni 100 e çıkmış diye,ilaç bitince geliosun hemen diyo,ömür boyu kullanıcan galiba ilacı diyor...100 e fırlaması mı lazımdı tsh ım? O yüzden çok sinirlendim :52: Tsh > 100 bu şekilde tahlilde 120,130 filan demiyor sadece bu tsh > 100 :ssz:

7 çıktığında 50 mg verdi,günde 2 kere,sonra düşünce haftasonları 1,5 diğer günler 2 ye indi..şimdi 100 çıkınca yine aynı 50 mg. günde 2 kere verdi...İlk teşhisten sonra ilaç kullanmamla birlikte tüm şikayetlerim gitti,şu an sadece biraz kabızlığım var,yani normalde yemek masasından kalkar tuvalete zor yetişirdim,şimdi günde 1 kere anca :17:

ve ben 7 ile zor nefes alıyordum,çarpıntım çok fenaydı şimdi 100 lerde hiçbir sorunum yok :44:

bir de internette araştırdım Dr Metin Özata da yazmış. Selenyum desteği önemliymiş.Kan tahlili yaptırıp selenyum ihtiyacı olup olmadığına bakılıp ona göre takviye yapılmalıymış. Ancak benim kan tahlillerimde se yok. Sizden istediler mi?

canım bi sakin
bak siniri de hipotroid yapıyor zaten
şu an fena halde hipotiroidsin

troid hapları antibiyotik gibi değildir
bittiğinde iyileşmezsin
ve herkesin farklı düzeyde ilaca ihtiyacı olur
o yüzden doktorun belirttiği zamanlarda kontrollerini yaptırman gerek
böylece tsh ına bakarak ilaç düzeyini ayarlar
ve ilaç ayarlandıktan sonra da ihtiyacın değişebileceği için
düzenli olarak en azından tsh ına baktırman lazım

ben 6 ay hipotroid kaldım
1,5 ayda bir kan tahlili ile tshıma bakıp ilaç ayarlaması yaptılar
üstelik ben troid kanseri geçirdiğim için tsh ım normalin altında tutuluyor
en son gene kontrol ettirdim
bu sefer de doktorun istediğinden çok daha düşük
yan etkilerden kurtulayım diye yükseltmek için yine değişti

bilinçli hasta olman şart
sakın ilacını ihmal etme
her gün mümkünse aynı saatte al
ilacı sabah aç al
sonra en az 30 dk hiçbir şey yiyip içme
hormon değerlerin düzelince çok aha iyi hissedeceksin merak etme
zaten öyle hemen düzelmez o tsh
ilaç değişimi olunca etkisini görmek için en az 1,5 ay lazım
ben radyoaktif iyot alacağımdan bir ay kullanmadım ilacı
64 idi tsh ım
normallemesi 5 ay sürdü dozu bulamadıklarından

Son düzenleme:
ben de selenyuma bakmıyorlar
sadece tam kan yapıyorlar

selenyumu bilmiyorum ama
günlük egzersiz ilacın emilimini kolaylaştırırmış
mümkün olduğunca egzersiz yap
biliyorum şu an çok yorgun hissediyorsun ,
mutsuzsun, sinirlisin depresifsin
ama bunların hepsi tsh ın yüzünden
geçecek normale dönünce
kendini yine eskisi gibi hissedeceksin
yeter ki ilaçlarını düzenli kullan kontrollerine düzenli git

bir de internette araştırdım Dr Metin Özata da yazmış. Selenyum desteği önemliymiş.Kan tahlili yaptırıp selenyum ihtiyacı olup olmadığına bakılıp ona göre takviye yapılmalıymış. Ancak benim kan tahlillerimde se yok. Sizden istediler mi?

Benden de istemediler.Tiroid hastalarında ne önemliyse hepsine bakılması gerekmez mi?!Ama nerdeee:19:

canım bi sakin
bak siniri de hipotroid yapıyor zaten
şu an fena halde hipotiroidsin

troid hapları antibiyotik gibi değildir
bittiğinde iyileşmezsin
ve herkesin farklı düzeyde ilaca ihtiyacı olur
o yüzden doktorun belirttiği zamanlarda kontrollerini yaptırman gerek
böylece tsh ına bakarak ilaç düzeyini ayarlar
ve ilaç ayarlandıktan sonra da ihtiyacın değişebileceği için
düzenli olarak en azından tsh ına baktırman lazım

ben 6 ay hipotroid kaldım
1,5 ayda bir kan tahlili ile tshıma bakıp ilaç ayarlaması yaptılar
üstelik ben troid kanseri geçirdiğim için tsh ım normalin altında tutuluyor
en son gene kontrol ettirdim
bu sefer de doktorun istediğinden çok daha düşük
yan etkilerden kurtulayım diye yükseltmek için yine değişti

bilinçli hasta olman şart
sakın ilacını ihmal etme
her gün mümkünse aynı saatte al
ilacı sabah aç al
sonra en az 30 dk hiçbir şey yiyip içme
hormon değerlerin düzelince çok aha iyi hissedeceksin merak etme
zaten öyle hemen düzelmez o tsh
ilaç değişimi olunca etkisini görmek için en az 1,5 ay lazım
ben radyoaktif iyot alacağımdan bir ay kullanmadım ilacı
64 idi tsh ım
normallemesi 5 ay sürdü dozu bulamadıklarından

Anladım canım ama işte ben bunları hep kk forumdan sizin yazdıklarınızdan,netten araştırmamla öğrendim.Adamakıllı birşey söylemiyor ki doktorlar.Ona sinirlendim.Ben ilk teşhis ediliğinde o kadar önemsememiştim,ilaç verdi,değerler düzelicek,geçicek sandım,doktor ilaç verip yolladı bu kadar..Bu hastalık hakkında herşeyi,sürekli gidip ilaç dozumun ayarlanacağını,ilaç kullanmanın çok önemli olduğunu,belki ömür boyu bu hastalıkla yaşayacağımı,hepsini sizlerden KK FORUMDAN öğrendim.İyi ki var :46:Şimdi değiştirdim doktoru,ondan memnun sayılırım.En azından daha açıklayıcı şeyler söyledi.

Benden de istemediler.Tiroid hastalarında ne önemliyse hepsine bakılması gerekmez mi?!Ama nerdeee:19:

valla sinirlenmeyim hatırlamayayım diyorum ama ister istemez dr un ilgisizlikleri insanın aklına gelince tutamıyorum. sinirlenmemek elde değil. randevu alıyoruz. neymiş çok kalabalıkmış. o hastaneye ilk gitmişim mutlaka bu konuda açıklama yapmaları gerekir. Yoksa her kontrollerde sürekli aynı şeyler söylemesini elbette istemiyoruz. Bana da haşamitolusun ilacını kullan bitti.
selenyuma neden bakılmıyor.bakılan başka şeyler var ama troit için asıl önemli olan yok. ne yiyecez ne içecez nelerden uzak durmamız lazım.

Bir de ne zaman ben de çıkmış. genetik mi? bunlar belirsiz. ailede akrabalarda benden başka ilaç kullanan yok.

Son düzenleme:
valla sinirlenmeyim hatırlamayayım diyorum ama ister istemez dr un ilgisizlikleri insanın aklına gelince tutamıyorum. sinirlenmemek elde değil. randevu alıyoruz. neymiş çok kalabalıkmış. o hastaneye ilk gitmişim mutlaka bu konuda açıklama yapmaları gerekir. Yoksa her kontrollerde sürekli aynı şeyler söylemesini elbette istemiyoruz. Bana da haşamitolusun ilacını kullan bitti.
selenyuma neden bakılmıyor.bakılan başka şeyler var ama troit için asıl önemli olan yok. ne yiyecez ne içecez nelerden uzak durmamız lazım.

Bir de ne zaman ben de çıkmış. genetik mi? bunlar belirsiz. ailede akrabalarda benden başka ilaç kullanan yok.

ben de doktor denince artık iki defa düşünüyorum.
endokrinolog buldum hem de özel muayenehanesine gittim.
göğsünü aç kıllarına bakıcam dedi dedim ki açamam.
komple soyunacakmışım çünkü bakması lazımmış her yerimdeki kıllara.
ben daha öncede doktora gittim.
sadece göreceği yerdeki kıllı kısmı gösteren yeri açıkta bırakan o da ufacık bir yer bez koyar.
bu direk aç soyun.
ne demek açamam eşliğinde bir ton hakaretten sonra kovuldum.
böyleleri hak etmiyor ne parayı ne işi.

Back