Çok sıkıldım, bişeyler yapmalıyım, YARDIM !!:(

limon88

Üye
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2013
7
0
merhabalar,

3 ay önce buraya gelin geldim ve mecburen işimden ayrıldım Mühendisim, fırsat bu fırsat bir yıl çalışmayacağım dedim, kpss kursuna yazıldım birkaç gün sonra başlıyorum ama işler düşündüğüm gibi gitmedi :KK43: çalışmaya çok alışmışım evde oturmak canımı çok sıkar oldu. Ne benim ne de eşimin ailesi burada değil, eş yok dost yok arkadaş yok komşu bile yok :KK43:( çok bunalıyorum, bişeyler yapmam gerekli. Ben de düşündüm, evlenmeden önce şeker hamurundan kurabiye pastalar yapar hediye ederdim, çok da beğenilirdi. Neden burada yapıp satmayayım dedim:KK34: Ama bunun için de çevre gerekiyor, o da bende yok:KK25: Karşıyakada oturuyorum. Bu işle ilgilenebilecek birileri var mıdır burada, ne bileyim cafe, pastane, butik pastacılar gibi ..

Lütfen bir fikir verin, bunalıma girmek üzereyim:KK5:

merhabalar,

3 ay önce buraya gelin geldim ve mecburen işimden ayrıldım mühendisim, fırsat bu fırsat bir yıl çalışmayacağım dedim, kpss kursuna yazıldım birkaç gün sonra başlıyorum ama işler düşündüğüm gibi gitmedi :KK43: çalışmaya çok alışmışım evde oturmak canımı çok sıkar oldu. Ne benim ne de eşimin ailesi burada değil, eş yok dost yok arkadaş yok komşu bile yok :KK43:( çok bunalıyorum, bişeyler yapmam gerekli. Ben de düşündüm, evlenmeden önce şeker hamurundan kurabiye pastalar yapar hediye ederdim, çok da beğenilirdi. Neden burada yapıp satmayayım dedim:KK34: Ama bunun için de çevre gerekiyor, o da bende yok:KK25: Karşıyakada oturuyorum. Bu işle ilgilenebilecek birileri var mıdır burada, ne bileyim cafe, pastane, butik pastacılar gibi ..

Lütfen bir fikir verin, bunalıma girmek üzereyim:KK5:

aaaaa karşıyakadamısın izmir yani süperr çok arkadaş bulursunuz kolay. Ayrıca yapmak istediğiniz iş gerçekten cevre istiyor. Arkadaş edinince cevrede olur.cevre olursa iş de olur. Kpss kursu sizin için iy olabilir dışarı çıkma imkanı

evet canım izmir, nasıl kolay, arkadaş edinebileceğim bir ortamım yok ki :KK43: dediğim gibi arkadaş bulsam dahi bişeyler üretmek para kazanmak istiyorum ve zevk alacağım bişeyler yapmak istiyorum. Fikir verebilecek birileri çıkar umarım:44:

benim fikrim eğitimine uygun bir meslek bulsan. o kadar yıl boşuna okumadın yani , ama yine de sen bilirsin nasıl mutlu olacaksan:)

benim fikrim eğitimine uygun bir meslek bulsan. o kadar yıl boşuna okumadın yani , ama yine de sen bilirsin nasıl mutlu olacaksan:)

canım tabi ki eğitimimle ilgili iş bulacağım Allah'ın izniyle. O yüzden kursa gidiyorum, atanmak için. atanamadığım takdirde özele dönücem. Sadece bir yıllık ara benimkisi, bu süreçte de mutlu olacağım şeyleri denemek istiyorum:KK34:

elin adamı için gül gibi işini bırakırsan böyle olur işte.. kızlarımız hiç akıllanmayacak...

elin adamı için gül gibi işini bırakırsan böyle olur işte.. kızlarımız hiç akıllanmayacak...

pardon da siz neye dayanarak böyle bir yorum yapıyorsunuz?? Gül gibi bir işim olduğunu nerden çıkardınız, ne biliyorsunuz ki hakkımda?? Benim aklım kendime yeter, zeka seviyemle ilgili yorum yapmaya da hakkınız yok. Farkındaysanız mühendisim dedim, bir mühendis ne şartlarda yetişiyor ne sıkıntılarla o derslerini veriyor ve özel sektörde nasıl muamelelerle karşılaşıyor en ufak bir fikriniz var mı acaba??

Elin adamı diye bahsettiğiniz eşim benim bu yoldaki en büyük destekçim, evlendikten sonra çalışmaya devam edicem dedim kabul etti, bırakıyorum dedim ağzını açıp tek laf etmedi, bana dediği tek şey ''sen ne şekilde mutlu olacaksan öyle davran, ben her şekilde senin yanındayım, benim için önemli olan tek şey senin huzurun, mutluluğun'' kendisinin ne benim parama ne de işime ihtiyacı tenezzülü yok. Şunu da bilmenizi isterim ki işimden ayrıldıktan sonra başka iş fırsatları da çıktı karşıma, hatta ben aramadan beni bulanlar oldu. Evde oturup kpssye hazırlanmak tamamiyle kendi tercihim. Elin adamı için değil, kendim için verdim bu kararı...

Ders çalışmaktan arta kalan zamanlarımda boş boş oturup zaman öldüreceğime, kendime bir meşkale arayarak, aktivite arayarak mı hakettim bu yorumunuzu? Hanımefendi kusura bakmayın ben insanlarla birlikteyken mutlu olan biriyim, ben ürettiğimde takdir aldığımda mutlu olan biriyim. Siz nasıl yaşarsınız bilmem, ama benim derdimi de niyetimi de anlayamamışsınız. Lütfen sırf yorum yazmış olmak için yazmayınız, en azından benim sayfama...

pardon da siz neye dayanarak böyle bir yorum yapıyorsunuz?? Gül gibi bir işim olduğunu nerden çıkardınız, ne biliyorsunuz ki hakkımda?? Benim aklım kendime yeter, zeka seviyemle ilgili yorum yapmaya da hakkınız yok. Farkındaysanız mühendisim dedim, bir mühendis ne şartlarda yetişiyor ne sıkıntılarla o derslerini veriyor ve özel sektörde nasıl muamelelerle karşılaşıyor en ufak bir fikriniz var mı acaba??

Elin adamı diye bahsettiğiniz eşim benim bu yoldaki en büyük destekçim, evlendikten sonra çalışmaya devam edicem dedim kabul etti, bırakıyorum dedim ağzını açıp tek laf etmedi, bana dediği tek şey ''sen ne şekilde mutlu olacaksan öyle davran, ben her şekilde senin yanındayım, benim için önemli olan tek şey senin huzurun, mutluluğun'' kendisinin ne benim parama ne de işime ihtiyacı tenezzülü yok. Şunu da bilmenizi isterim ki işimden ayrıldıktan sonra başka iş fırsatları da çıktı karşıma, hatta ben aramadan beni bulanlar oldu. Evde oturup kpssye hazırlanmak tamamiyle kendi tercihim. Elin adamı için değil, kendim için verdim bu kararı...

Ders çalışmaktan arta kalan zamanlarımda boş boş oturup zaman öldüreceğime, kendime bir meşkale arayarak, aktivite arayarak mı hakettim bu yorumunuzu? Hanımefendi kusura bakmayın ben insanlarla birlikteyken mutlu olan biriyim, ben ürettiğimde takdir aldığımda mutlu olan biriyim. Siz nasıl yaşarsınız bilmem, ama benim derdimi de niyetimi de anlayamamışsınız. Lütfen sırf yorum yazmış olmak için yazmayınız, en azından benim sayfama...

Arkadaşın söyleyiş şekli sizi rahatsız etmiş. Ama mecburen işimi bıraktım dediğiniz için işinizi sevip de şartlar (evlenip taşınmak) sebebiyle bıraktığınız düşünülüyor. Bir mühendis kolay yetişmediği için de sanırım bu şekilde söyledi.

Kpss kursları bir insanın vaktinden ne kadar alıyor bilemiyorum. Çok boş vaktiniz kalıyor mu?

Kurabiye yapmayı istiyorsanız da. Yapıp yapıp komşularınıza ya da kurstaki arkadaşlarınıza ikram edin. Olmadı satış fikrinizi çıtlatın. Ya da çok güzel bloglar var. Kendinize bu tarz bir blog açın. Bebek doğumları için nikahlar için kurabiye yapıyorum gibi. Bir kaç örnek resim koyarsanız oradan da size ulaşabilirler. Tabi bütün bunlar emek ve zaman isteyen şeyler. Benim önerim dediğim gibi ders çalışmaya yoğunlaşmanız ama karar sizin kararınız.

Evet mecburen ayrıldım ancak mecburiyetim evliliğimle alakalı değil, işyerimin izmirde de şubeleri vardı, isteseydim devam edebilirdim. Ancak kendi içimde hissettiğim bazı mecburiyetlerden ötürü nikahımı mazeret göstererek çıkış aldım, neyse konu bu değil.

yorumunuz ve açıklamanız için teşekkür ederim, ben de kendimi düzeltmiş oldum bu şekilde :)

arkadaşım şeker hamurlu kurabiye yapımı bana çok mantıklı geldi çevrem yok diye düşünme
blog açabilirsin yaptığın kurabiyelerin fotoğraflarını çekip yükleyebilirsin ve sipariş alırsın
zaten yanlış anlamadıysam ciddi bir maddi beklentin yok başka şehirde çevren varsa kargoylada
gönderebilirsin çünkü ben kızımın doğum günü için şehirdışından getirtmiştim iyi şanslar

o değil de sıkıldığınızı ve yaşadığınız yeri öyle bir anlatmışsınız ki mahrumiyet bölgesi sandım,
tam diyecektim 'bak ben de yaşadım o durumları şöyle yaparsın böyle yaparsın' aaa izmir karşıyaka'ymış meğerse:KK53:
insanlar ne kadar kolay şikayet edecek kadar sıkılıyor ya da belki de biz bilemedik böyle olmayı..
not= büyük şehirlerde herkes kendi şeker kurabiyesini yapabiliyor,
kafeler pastaneler bu konuda şirket halini almış üreticilerle anlaşıyorlar...
tabi şevkinizi kırmak gibi olmayayım tabi sonuçta girişimci ve cesaretli bayanlara hep hayranlık duymuşumdur..
karşıyaka da kendi mesleğinizi neden yapamadığınızı da hiç anlamadım...:44:

X