• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları çok sık hasta olan bebekler

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

rachelgreen

Nirvana
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2007
262
108
648
İstanbul
merhabalar
benim 20 aylık bir oglum var
4.kiloyu geçkin doğmuştu ve suanadada yaşıtlarından
kilo ve boyu yüksek durumda ancak anne sütünü bıraktıktan
sonra özellikle çok sık hastalanmaya başladı 14 aylıkken
bıraktık anne sütünü ve ondan beridir hiç hast olmayan
oğlum hastalanmaya başladı3-4 ay öncede atesli havale geçirdi
şimdi 20 günde bir sektirmeden hast oluyor genelde hastalıkları
burun akıntısı bogaz doluluğu oksuruk grip gibi oluyor 1 hafatada genelde geçiyor
ama tabi antibiyotik kullanmak zorunda kalıyoruz doktorlar
bu yaşlarda sık olur gibi bahaneleerle fazla
incelemeden gönderiyorlar ama ben çok endişeleniyorum hasta olmadığı
zamanlarda iştahı yerinde yemesi güzel
sizinçocuklarınızdan da böyle olan varmı?bu yaşlarda sık hastalanmları normal mi bu arad balık
yağı bağışıklık güclendirici şurup kullanıyorum bagışıklık
güçsüzlüğünden mi oluyor yoksa farklı bir durum mu var
bilemiyorum sizinde başınıza geldimi nedenini anlamak
için ne tür testler yaptırmalıyım yardımcı olabilirseniz
çok sevinirim

Son düzenleme:
merhabalar
burun akıntısı bogaz doluluğu oksuruk grip gibi oluyor 1 hafatada genelde geçiyor
sizinçocuklarınızdan da böyle olan varmı?bu yaşlarda sık hastalanmları normal mi bu arad balık
çok sevinirim

Çok geçmiş olsun canım.
Bunları okurken, yazılanlarda kendi durumumuzu gördüm saki.
Bir tek farkı emzirmemiz erken sonlanlandırdı.
Bizde çok gripal enfeksiyon geçirdik, burun akıntısı, ateş , öksürük, vs.
Doktorumuz sadece 1 kez antibiyotik verdi, ozaman bademcikleri enfeksiyondan bembeyaz olmuştu.
Yani doğududan beri sadece 1 kez antibiyotik kullandık.
Genelde hep soğuk algınlığı ilaçları kullandık.
Bizim ev çok riskli bir otamdır. Eşim dahil okula giden gelen çoktur.
Geçen sene 1 hafta geçmeden bebeğim grip oluyordu.
Böyle sık sık hastalanması doktorumuzu görüp Marnys Ekinezya ilaçı yazdı bizi.
Gerekli zamanda almadık ama şimdi havaları soğumasıyla birlikte kullanmaya karar verdim.
Ekinezya içeren bir çok ilaç inceledim ve sonunda Ekinezya extresi, C vitamini ve çinko içeren Echinol ilaçı kullanmaya karar kıldım. (Marnys Ezinezya'dan 5 katı daha güçlüymüş)
10 gün kullandık, 10 gün da ara verdik. Şimdilik 20 gün geçti ve Allah şükür bebeğim hastalanmadı.
Pazar günü preventif olarak yeniden kullanmaya başlayacaz. Biz bunu kullanıyoruz.
İstersen bu ilaçlar hakkında doktorunuzdan bilgi alabilirsin.
Biraz uzun oldu, kusuruma bakma.

çok teşekkürler cevabın için yazdığın ilacı araştırıcam ben bağışıklık güçlendirici olarak immuzinc kullanıyorum 2 aydır kullanmaya başladıktan sonra daha hafifi atlatır oldu hastalıkları ama bakalım belki süreside uzar.sizede geçmiş olsun ne kadarlık bebeğin? yukarıda yazdığım gibi benimkide ilk 13-14 ay hiç hasta olmadı diyebilirm ama ondan sonra sık sık oluyor anne sütü alırken bağışıkları daha sağlam tabni hastalıklara karşı koyabiliyorlar bununda etkisi var sanırım

merhabalar
çok sevinirim

bizde 24 aylığız ..aynı bizim durumu yazmışsın..bizdede ablamız getiriyor ..benim oğlum 2 ay emdi ama 1.5 yaşa kadar antibiyotik hiç kullanmadık arada burun akıntısı öksürük olduğunda soğuk algınlığı şurubu kullandık..ama 1.5 yaş sonrası sık sık hastalanmaya başaldı..sebebi okuldan ablamız getiriyor dedile rhep doktor antibiyotik yazıp yolluyordu ben kullanmıyordum geneli immuzinc ve marnys propolmar veriyordum birde burnunu hep açık tutmak çok önemli....şimdi 1.5 ay immuzinc kullandım birde ablamza grip aşısı yaptırdım şükür iyiyiz..immuzinc etkili oldu..ona ara verdik uzun süre kullanımı bağışıklığı hastalık yokkende tetikliyormuş..2 aydan fazla devam etme dedi doktor..1 ay ara verip balık yağlı şuruba geçtik..iki gün önce az burun tıkantsı hafif öksürük vardı ama artmadan geçti..çok şükür.
Bu arada teste gerek yok çocuklar hasta olarak mikropla tanışıyor tek dikkat etmeniz gereken her hastalıkta antibiyotik vermeyin..ateşi çok çıkarsa ve düşmezse antibiyotikliktir..bu çok önemli bir kriter..onun dışında grip ve soğuk algınlığına antibiyotik verselerde kullanma bence bol sıvı ve günlük vitaminli beslenmek çok önemli..hasta değilken bile günlük 50 ml ıhlamur içirmeye çalış..:34:

bizde 24 aylığız ..aynı bizim durumu yazmışsın..bizdede ablamız getiriyor ..benim oğlum 2 ay emdi ama 1.5 yaşa kadar antibiyotik hiç kullanmadık arada burun akıntısı öksürük olduğunda soğuk algınlığı şurubu kullandık..ama 1.5 yaş sonrası sık sık hastalanmaya başaldı..sebebi okuldan ablamız getiriyor dedile rhep doktor antibiyotik yazıp yolluyordu ben kullanmıyordum geneli immuzinc ve marnys propolmar veriyordum birde burnunu hep açık tutmak çok önemli....şimdi 1.5 ay immuzinc kullandım birde ablamza grip aşısı yaptırdım şükür iyiyiz..immuzinc etkili oldu..ona ara verdik uzun süre kullanımı bağışıklığı hastalık yokkende tetikliyormuş..2 aydan fazla devam etme dedi doktor..1 ay ara verip balık yağlı şuruba geçtik..iki gün önce az burun tıkantsı hafif öksürük vardı ama artmadan geçti..çok şükür.
Bu arada teste gerek yok çocuklar hasta olarak mikropla tanışıyor tek dikkat etmeniz gereken her hastalıkta antibiyotik vermeyin..ateşi çok çıkarsa ve düşmezse antibiyotikliktir..bu çok önemli bir kriter..onun dışında grip ve soğuk algınlığına antibiyotik verselerde kullanma bence bol sıvı ve günlük vitaminli beslenmek çok önemli..hasta değilken bile günlük 50 ml ıhlamur içirmeye çalış..:34:

cnm çok saol içimi rahatlatıyorsunuz sizinkiede geçmiş olsun bende antibiyotik kullanamk istemiyorum zaten bogaz iltihap olursa ateş olurmuş iltihapsız sadece soğuk algınlığı ise ates yapmazmış ama biraz bogazında hırıltı oluyor hastayken antibiyotiksiz sadece soğuk algınlığı ilaçlarıyla bunu nasıl geçirebilirm doğal yollardan immuzinc baya iyi gibi ama bende kullanıyorum 2 aya yakındır nekadar ara vermek lazım bunula ilgili birşey söylemedi doktorumuz aynı anda balık yağıda kullanıkyorum birlikte kullanmanın zararı olurmu acaba?

merhaba, ben de başka bir bölüme konu açmıştım az önce bununla ilgili..

artık bi yerlere yazmazsam kafayı yıyeceğim de ondan :(

benım öykum de senınkı gibi başladı ama bizim havalelelr üçü buldu artık..

ilkini 2,5 yaşında ve diğer ikisini birer ay ara ile ekimkasım ayında oldu :(

bu sene başında kreşe yolladım oradan başladı enfeksiyonları geri almama rağmen hala geçiremedik. bir hafta iyi diğer haftalar antibiyotik içiyor..

ben de immuzinc kullanıyorum.. daha küçükken imuneks kullanmıştım bu ilaç bitince ondan alacağım çünkü bunun faydasını görmedim..

diğer arakadışn yazdığı ilaçları da araştıracağım..

ben doğal yolla hiçbir fayda bulamadım..

yarın yıne öksürük için doktora giidyoruz..

çocuk mikropla buyur ama bizimkiler çok hassas en ufak hastalık ilerleyıp ateşe ve o da havaleye dönüşüyor malesef..öyle ateş düşürücü ile falan da önlenmıyor havale iki defadan sonra :(

bugun bir de yun fanila aldım son çare..

bıldırcın yumurtası başlamıştım bir hafta olmadan havale geçirince bıraktık..

grip aşısı da yaptırdım yıne fayda yok..

yarın buyuk ihtimalle bu ayki 3. antibiyotiğimizi yazacak doktor :(

merhaba, ben de başka bir bölüme konu açmıştım az önce bununla ilgili..

artık bi yerlere yazmazsam kafayı yıyeceğim de ondan :(

benım öykum de senınkı gibi başladı ama bizim havalelelr üçü buldu artık..

ilkini 2,5 yaşında ve diğer ikisini birer ay ara ile ekimkasım ayında oldu :(

bu sene başında kreşe yolladım oradan başladı enfeksiyonları geri almama rağmen hala geçiremedik. bir hafta iyi diğer haftalar antibiyotik içiyor..

ben de immuzinc kullanıyorum.. daha küçükken imuneks kullanmıştım bu ilaç bitince ondan alacağım çünkü bunun faydasını görmedim..

diğer arakadışn yazdığı ilaçları da araştıracağım..

ben doğal yolla hiçbir fayda bulamadım..

yarın yıne öksürük için doktora giidyoruz..

çocuk mikropla buyur ama bizimkiler çok hassas en ufak hastalık ilerleyıp ateşe ve o da havaleye dönüşüyor malesef..öyle ateş düşürücü ile falan da önlenmıyor havale iki defadan sonra :(

bugun bir de yun fanila aldım son çare..

bıldırcın yumurtası başlamıştım bir hafta olmadan havale geçirince bıraktık..

grip aşısı da yaptırdım yıne fayda yok..

yarın buyuk ihtimalle bu ayki 3. antibiyotiğimizi yazacak doktor :([/QUOTE

cnm çok geçmiş olsun sizinki biraz daha ileri durumdaymış çok üzüldüm özellikle havaleden çok korkuyorum ben artık bir kez başımıza geldi allah kimseye yaşatmasın sizde bir daha yaşamazsınız umarım doktor bize genetik olduğunu söyledi bende geçirmişim bebekken. size ne diyorlar sık hasta olmasıyla ilgili? antibiyoktik çözüm değil aslında ama mecbur kalıncada kullanıyoruz bizimkide birara neredeyse 1 hafta iyi 1 hafta hastaydı ama şimdi biraz uzadı gibi süresi inş daha da uzar aslında bende immuzinc in tam olarak fayda edip etmediğini anlıyamadım birde sen şurubu biraz kullanıp bırakıyoermusun ben sürekli kullandım aldım alalı bir sınırı varmı bilemiyorum burada pekmez içirmeyi de denedin mi? bende ona başladım belki faydasını görürüm allah şifalar versin çabucak atlatırlar inş.

annemde varmış küçükken ben de sonradan öğrendim evet genetik oluyor genelde..

bir kez geçirince 2. geçirme şansı yuzde30
iki kez geçirince 3. keçirme şansı yuzde 70
üç kez geçirince tekrarlama rizki yuzde90

dolayısıyla biz son guruba giriyoruz ve doktorumuz ilaç başladı..ilkini geçirdiğinde basit bir ateşli havale gözüyle bakılmıştı.şimdi durum daha karmaşık..nöbet önleyıcı ilaç başladık ve 2 yıl kullanıcaz buyuk ihtimalle gececek dedi doktor.. tüm bu bilgiler zar zor ulaştığım çocuk nörologundan..

perkmez de verdim bal da veriyorum.. ama devalmı olarak kullanmadım sadece bal sanırım bir aydır devamlı kullanıyorum ya sütüne katıyorum ya meyva suyuna..

immuzinc daha ilk şişemiz sanırım 3 hafta kadar düüzenli kullandım doktor bırakmam gerektiğini söylememişti ilk sizden duydum..

gecen yıl bir doktor sinuzit teşhisi koyup tedavi vermişti.. iyi gelmişti bize.. gecen yıl bu kadar sık hasta olmamamkla birlikte iki kere ağır enfeksiyon geçirmişti.. bu yıl kış başından beri 2 havale3-4 kez enfeksiyon geçirdi..

biri bitmeden diğeri başlıyor gibi ya da ilki tedavi olmuyor deevam ediyor belki..

yarın sinüzit teşhisini koyan doktora götürücem tekrar kuru öksürüğü için..bir de bağışıklığına bakalım dıyen bir hematolojı doktoru vardı ona götürücem .. (bu doktor gecen yıl ilk götürdüğümde kızımın kanında bir değeri dşük buldu bi baktık ki lösemi belirtisi beynımden vuurlmuşa döndüm iki gun sonra test yenılendi meğer makina yanlış ölçmüş) bağışıklık için tetst yapalım deyınce korkudan ertelemiştim..

merhabalar
çok sevinirim

Merhaba. Benimde oğlum 21 aylık ve bende anne sütünü bıraktıktan sonra çok sık hastalanmaya başladı. Hırıltılı öksürük ve sonrasında gelişen bronşit yakamızı bırakmadı. 2 aydır böyleyiz. Bir sürü tahlilden sonra rahatsızlığının alerjik bronşit olduğunu öğrendik. İnek sütüne alerjisi varmış. Bizde günde yarım litrende fazla tüketiyoduk. Maalesef anne sütünden sonra tek müptelası olduğu sütte yasak artık oğluma:( Çok çok geçmiş olsun. Umarım en kısa zamanda sağlıklarına kavuşur meleklerimiz, tabii bizi mezara sokmazlarsa görürüz

Merhaba. Benimde oğlum 21 aylık ve bende anne sütünü bıraktıktan sonra çok sık hastalanmaya başladı. Hırıltılı öksürük ve sonrasında gelişen bronşit yakamızı bırakmadı. 2 aydır böyleyiz. Bir sürü tahlilden sonra rahatsızlığının alerjik bronşit olduğunu öğrendik. İnek sütüne alerjisi varmış. Bizde günde yarım litrende fazla tüketiyoduk. Maalesef anne sütünden sonra tek müptelası olduğu sütte yasak artık oğluma:( Çok çok geçmiş olsun. Umarım en kısa zamanda sağlıklarına kavuşur meleklerimiz, tabii bizi mezara sokmazlarsa görürüz

merhaba cnm sizede geçmiş olsun gerçekten çok zor bebişlerle uğraşma sadece sağlıkarı yerinde olsa yeter bize benimkide emmeyi bıraktıktan sonra süt çmeye başladı en az yarım litre içiyoruz gnde inş seninkide en yakın zaman da atlatr hastalıklarını

kızlar ben immuneks kullanmaya başladım.. bebekken de kullanıyordum faydasını görmüştüm..bu yıl immuzing kullandım bir fark göremedim şimdi immuneks kullanıyorum kış boyunca ara vermeden kullanılabilirmiş.. ilaç değil beta glukandır..

Allah şükür, bizde Echinol ilacı 10 gün kullandıktan sonra hasta olmadık.
Oysa ki gecen sene bu kadar süre içerisinde bebeğim 3 kez daha grip olurdu.
Bence birşey yaradı. Durmumuzu bildirmek istedim sizlere.
Bu arada, bebeğim 20 aylıktır.

echinolu inceledim biraz acaba bebekler için ağır olmaz mı? gerçi, benımkı 4 yaşında artık sizin bebeğiniz için demiştim..

benimde fikrim bu tür ilaçları kullanmaktansa sağlıklı besinler verseniz. meyve, sebze ıhlamur bitki çayları, bol c vitamini gibi ve bağışıklık güçlendirici şeyler.

benimde fikrim bu tür ilaçları kullanmaktansa sağlıklı besinler verseniz. meyve, sebze ıhlamur bitki çayları, bol c vitamini gibi ve bağışıklık güçlendirici şeyler.

onları veriyoruz zaten cnm yada ben kendi adıma konuşayım meyve sebze yediriyorum mutlaka, dengeli besliyorum sabahları taze sıkılmış meyve suları, besleyici kuruyemişler ama ilaveyede gerek oluyor işte yinede hasta oluyor malesef

yani ne bileyim işte zaten yaşlarının ilerki zmaanlarda yeterince ilaç kullanacaklar. daha çok küçükler ve midelerinide bu tür ilaçlarla doldurmak yanlış geliyor. zaten büyüdükçe bağışıklık kazanacaklar tabii sağlıklı beslenirlerse. benim kızımda geçen sene sık sık olmasada hasta oluyordu ve yemez içmez şurup versen kusar. ama bu sene şükür biraz burun akıntısı oldu oda memlekete gittik havalar soğuktu ondan. kızım 22 aylık ve hiç durmaz koşar zıplar halıyle terler hemen değiştiririm üstünü. yani diyeceğim hastada olmalılar. yaşları ilerledikçe azalacaktır..

yani ne bileyim işte zaten yaşlarının ilerki zmaanlarda yeterince ilaç kullanacaklar. daha çok küçükler ve midelerinide bu tür ilaçlarla doldurmak yanlış geliyor. zaten büyüdükçe bağışıklık kazanacaklar tabii sağlıklı beslenirlerse. benim kızımda geçen sene sık sık olmasada hasta oluyordu ve yemez içmez şurup versen kusar. ama bu sene şükür biraz burun akıntısı oldu oda memlekete gittik havalar soğuktu ondan. kızım 22 aylık ve hiç durmaz koşar zıplar halıyle terler hemen değiştiririm üstünü. yani diyeceğim hastada olmalılar. yaşları ilerledikçe azalacaktır..

evet haklısınız yaşlarınını getirisi birazda çocuk sonucda hasta olucaklar herkes böyle buyuyuor ama anneler biraz fazla endişeleniyoruz
inş. büyüdükçe azalır hastalıklar

Back