çok şaşkın durumdayım

yasmin1985

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2012
2.512
1.252
öncelikle iyiki bu site ve siz bayanlar iyiki varsınız gerçekten yorumlarınızla yol çiziyorum ve hiç bir zamanda pişmanlık duymadım sizleri dinlediğimde hepinize çok tşkler.bu seferki sorunum yıllardır olan komşum.bu 5 yıl içersinde iyi günde kötü günde beraber oldugum ikimizinde sıkıntısı olduğunda birbirimize yardım ettiğimiz akıl danıştığımız iyi anlaşan abla kardeş gibi gibiydik kendisi benden yaklaşık 20 yaş büyük olan bir bayan lafı uzatıp sizide sıkmak istemiyorum.ben bu eve yeni taşındığımda eylül ayıyıdı ve kış geldiğinde çatım akmaya başlamıştı bu arada kiracıyım.komşum ev sahibi.o dönem çatı aktığında dairemizde 6 aile var kim varsa gittik çatımız akıyor birlik olup yaptıralım dedik bu komşumda dahil kimse oralı olmadı.bende dönem yalan olmasın dolar mı bozdum altın mı bilmiyorum çatının tutar fiyatı 1 750 civarı tuttu ev sahibimiz siz ödeyin ben kiradan keserim dedi bu şekilde anlaştık ve çatı parasına kimse ortak olmadığı için dolarımızı bozdurup yaptırdık.ev sahibimizede kimsenin ortak olmadığını anlattık oda bir daha böyle birşey olduğunda bende ortak olamam dedi ve kendince haklıydı.şimdiki aklım olsa o dönem herkesin peşinden koşardım ama hem yeni evleydim hemde kavga olmasın mı istemedim bilemiyorum çok safmışım.gel gelelelim bugünkü döneme o samimi olduğum komşumun çatısı akmaya başladı ve ben yine aynı şekilde o dönem bize kimse yardımcı olmadı ama ben ev sahibimle görüşürüm yada siz görüşürsünüz ne der bilmiyorum dememle resmen üstüme saldırır gibi sen kim oluyorsanda karışıyorsun ev sahibi bile değilsin eğer çatım yapılmasın ben bu evden çıkarım burayada travesti koyarım uğraşırısınız aprtmanında elekrtrik faturasını da ödemem gibi laflar edince benim şalter attı ve dedimki ister hayat kadınına kiraya ver evini ister travestiye dedim benim gözümde herkes insan o insanlar emin olanki dedim senden daha edepli daha anlayışlı karşılarlar bana sarmak ve apartamanın tüm sakinlerine sarmak istediğin o kişileri ben sararım senin başına dedim.ben bunca yıl enayimiydim peki dedim benim çatı paramı kimse ortak olmadı ama ben ufak bişey olsun herşeye ortak oldum demekki sen beni aptal yerini koydum dedim bu hiç bunlara cevap veremedi sustu kaldı.ama öyle sinirlendimki dün gece hiç uyuyamadım en çok şaşırdığım ben hiç benim zamanımda çatı olayında kimseye surat asmadım herkesle bir merahabam gidip gelmişliğim oldu ki senle abla kardeş gibi olmuşuz bu kadar mı bir insan kendi çıkarını düşünebilir alt tarafı para yahu.şimdi hanımlar özür dilerim lafı çok uzattım ama gerçekten çok üzgnüm.ben bu kişiyle slm dışında birdaha hayatıma dahil etmem zaten yakın bir zamanda çıkıcam bu evden nasipse.ben şimdi o zaman ödediğim 1 750 lirayı şimdiki çatı yapılırken düşmelerini istesem bu miktarı saçma olur mu ve bundan sonra sadece kendisini ev sahibimle muhattap ettiricem sizcede böyle mi uygun olur?

çok samimi olduğunuz kişiyle ayrı yerlede oturuyorsunuz dimi acaba ben mi yanlış anladım?

yani aynı apartmanda degilsiniz

Zaten bina onarım masrafları kiracıya değil ev sahibine aittir. Siz ödemeyin bence...

bence siz hiç muhatap olmayın.. hatta bina sakinleri adına bile konuşmanıza gerek yoktu.. sizin çatı paranızı da ev sahibi kiradan düşmüş zaten.. tabiri caizse size giren çıkan para olmamış.. muhatap olmaya bile gerek yok.

ha bundan sonra o komşuyla da konuşmasanız daha yerinde olur..

yok ben zaten bina sakinleri adına konuşmadım kendisiyle sadece arrya trvesti lafını söyleyince tüm bina sakinleri etkiler anlamında konuştum.tüm konuşmalarımı kendi adıma yaptım ve bana ev sahibim ne dediyse onu dedim yoksa ev zaten benim değilki karışmam etmem.ben o kadar samimiyetimze beni anlayabiliceğini düşündüm.

Tamam da,sen zaten kiracısın ve parayı kiradan kesmişsiniz.Yani çatın akıyorsa bunu ev sahibine söylersin gerisine o müdahil olur.Diğer komşunun çatısı akıyorsa o düşünsün.Kim katılır kim katılmaz.Bu evsahibinin vereceği bir karar.Sen şimdi paranın düşülmesini istiyorsun da,zaten senin ev sahibin ödemiş o parayı sana.Yani kiradan düşmüşsün.Senlik alacak verecek meselesi yok ki ortada.

biliyorum cnmda o parayı düşmesini isteyende ev sahibim yine ben değilimki.sadece bu kadın bunu anlar mı oy yüzden direk ev sahibimle muhattp olsa daha iyi sanırım.o kadar sinirliyimki eksik yazdığım yerler olduysa kusura bakmayın.

siz zaten ona bizim ki yapılırken kimse para vermedi,ben ev sahibimle görüşürüm ama bu yüzden o ne der bilemem gibi bir açıklama yapmışsınız.doğru da yapmışsınız.hiç muhatap olmayın.
parayı düşün demeyin zaten para sizden çıkmadı,kiradan düşüldü.eğer böyle bir şey söyleyecekse ev sahibiniz söyler.
o yüzden boşuna muhattap olup strese girmeyin.

1750 yi kiradan kesmedinizmi siz

Ev sahibin paranın düşmesini istiyorsa bunu ev sahibin söyleyecek ona.Ev sahibin çatı onarımına katılmıyorsa bunu yine kendi söyleyecek.Mesela demişsin ki şimdiki aklım olsa herkesin peşinden koşardım çatı için.Yahu niye koşasın.Kimseyi ikna etmek gibi bir zorunluluğun yok.Sen kiracısın.Ev sahibinin işi bu.Sen her ay kiranı akmayan dökülmeyen bir ev için ödüyorsun.Evin demirbaşlarıyla büyük tamiratlarıyla ilgili kısım ev sahibinin sorumluluğundadır.Bunun için kimseyl kötü olmana gerek yok.Ben karışmam de geç.

inanılmaz strese girdimya ve çok şaşırdım inanki dedimya sinirden eksik yazdığım yerler varsa kusura bakmayın dün geceden beri uyuyamadım.panik atağım tutacaktı.

evet haklısın sadece ben ama bana yapılan konuşulma karşısında bunu düşündüm yoksa tabikide sizin söylediğiniz gibi olur.

inanılmaz strese girdimya ve çok şaşırdım inanki dedimya sinirden eksik yazdığım yerler varsa kusura bakmayın dün geceden beri uyuyamadım.panik atağım tutacaktı.
insanlar kendi başına gelince aslan kesilir genelde.maalesef apartmanda yaşamanın en büyük zorluğu bu.
size karşı kullandığı kelimeler çok yanlış.kime verirse versin evi.ne bu tehdit.nasıl o insanları ikinci sınıf yerine koyup tehdit unsuru olarak kullanır.siz gayet iyi cevap vermişsiniz.
çok büyük konuşmasın.verir evini kiraya harabeye çevirip bir kuruşta kira ödemeden giden birine denk gelirse çok ağlar o zaman.akan çatıya şükreder.

iyide o kişinin cebınden cıkıyor bu para ama sızın cıkmamıs
kıranızdan dusulmus
sızın uzerınıze olan bır vazıfe degıl kıracı oldugunuzdan ve paranızı gerı aldıgınızdan oturu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…