Kekler - Pastalar Cok pratik seker hamurlu pasta(resimli anlatim)

yaylaguzeli

Zeynep B.
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2008
901
2
kendim yaptim arkadaslar ilkkez

Krem santiyi tarifine gore yapip buzdolabinda sirasi gelene kadar bekletiyoruz.

1 pk hazir pandispanya
Seker hamuru
Gida boyalari
Krem santi
Recel
Kek kalibi

Merhabalar, benimde yeni ogrendigim bir pastayi paylasacagim.Ben herseyi hazir kullandim, siz marifetli hanimlarsiniz yaparsiniz kendiniz dimi.Evet once seker hamurumuzu aciyoruz ve kek kalibina veya herhangi bir kapta olabir uzeri dumduz oluyor cunku, ben buyuk salata kasesinde yapacagi bidahaki sefere yuvarlakimsi olsun diye.Kaliba yufka serer gibi seriyoruz disari sarksin hanur kenarlardan .Seker hamuru kapli kaliba kremamizi suruyoruz ve 1 kat kek koyuyoruz, sevdiginiz herhangi bir recelden suruyoruz tercihen cilek ve bogurtlen cok yakisiyo kremadan tekrar suruyoruz 2. kati yerlestiriyoruz , eger 1 kat kek daha varsa kremadan tekrar surup 3. kati koyuyoruz (ben kirmizi boya koyup pamba yaptim kremayi) ve sarkan hamurdan hepsini kesmeden biraz ice dogru kapanacak kadar birakarak kesiyoruz ve kapatiyoruz.Kalibin uzerine servis tabagi kapatip ters ceviriyoruz ve dilediginiz gibi susluyoruz ben suslamedim seker hamurundan yapmaya calistim beceremedim hazir suslemeyle yapacagim birdahakine. HAdi bakalim umarim beginirsiniz kizlar

dsc00930qo9.th.jpg

dsc00931sg2.th.jpg

dsc00932gl0.th.jpg

dsc00933lf4.th.jpg

dsc00935bp1.th.jpg

dsc00936bh2.th.jpg

dsc00937xz0.th.jpg

dsc00938ky3.th.jpg

dsc00939ic8.th.jpg

dsc00941qm8.th.jpg

Son düzenleme:
canım şeker hamuru nereden alınıyor yardımcı olurmusun. pastan çok gzl gözüküyor eline sağlık

ah canim cok sagol bilmiyorum bentr de yasamiyorum buradada marsipan denilen badem ezmesi var ondan yapmistim seker hamuru diye yazdim bekli anlasilmaz diye ama baska tariflerde bulabilirsin sanirim

Eline Sağlık canımcım..Şeker hamurunu Tr de bulmak zor biraz...
Üstüne damla çikolata falan süsleseydin ya canımcım.

şeker hamuru pişmeyen bir hamur mu
nerden alınıyor

şeker hamuru çoğunluk pudra şekeri kullanılarak yapılan,pasta kaplama ve süslemede kullanılan bir hamurdur.netten araştırırsanız satışını yapan yerlere rastlarsınız.aynı zamanda malzemelerini temin edebilirseniz evde kendinizde yapabilirsiniz kolay gelsin.a.s.

ellerine saglik hep yapmak istiyordum zordur diye yapmiyordum hemen denicem ama aklima birsey takildi bunun icine meyve koysak kotu olur mu birde bir gun onceden yapip dolapta bekletsek ertesi gunu cikarip yesek nasil olur?

ellerine saglik hep yapmak istiyordum zordur diye yapmiyordum hemen denicem ama aklima birsey takildi bunun icine meyve koysak kotu olur mu birde bir gun onceden yapip dolapta bekletsek ertesi gunu cikarip yesek nasil olur?

sorun bana değil ama ben yanıtlayayım.pastanın içine ister meyve,ister çikolata koyabilirsin tadında bir anormallik olmaz.ama dolapta beklettiğin zaman şeker hamuru terliyor diye biliyorum ben a.s.

arkadaşlar şeker hamurunu avrupa yakasında eminönünde bulabilirsiniz çok pahalı bi malzeme değil ve her rengi var ismini tam hatırlamıyorum ama tahtakalenin ilk sokağındaydı benim aldığım yer başka yerlerde var eminönünde pasta süslemeleri için herşey var

sevim li saol canim cevabin icin meyveli yaparim oyleyse haftaya esimin yigeninin dogum gunu bir gece onden yapmayi onun icin sordum dogum gunu baska hamurisleri yapicam cunku ama terliyorsa o gun yaparim turkiyeye geldigimde eminonune cok giderim ben dedigin yerlere bakarim bulursam orda da yaparim boyle pasta

eline sağlık gıda boyasının herhangi bir zararı var mı

sayfanın sahibi kendi tekniğiyle yapmış şeker hmuruyla kaplamayı arkadaşın yaptığı gibi yapacaksan aynı gün yapman lazım ama şeker hamurunu steç üstünde açıp pastanı bi gün öncesinden yapıp şeker hamurunuda doğum günün olduğu gün yapabilrsin terlemesinden ziyade çabuk kuruyan bi madde şeker hamuru

kizlar bende kelepceli kalip yok yuvarlak borcama yapicam pastayi ama sonra borcami ters cevirdigimde seker hamuru kolay cikarmi yoksa yapisir mi?

şeker hamuru artık gunumuzde herkez kullana bılıyor her yer yerdede var kadı köyde beşiktaşta pendıkpe avcılarda her yarde fırmlalar var ıstersenız ınternettende sparış vere bılrısenızz

X